Categorieën

Wat u moet weten over nulurencontracten

Do’s en don’ts van een nulurencontract

Wat is een nulurencontract? En waar moet u op letten als u een werknemer een nulurencontract wilt aanbieden? Wij hebben hieronder een aantal aandachtspunten voor u op een rijtje gezet. Een nulurencontract is een flexibel contract waarin u geen afspraken met uw werknemer maakt over het aantal uren dat hij of zij werkt. Dat is een goed en uiterst flexibel idee. Maar er gelden voor een dergelijk contract wel een aantal spelregels die we hier graag met u delen. Teveel gedoe voor u? Overweeg dan een overstap naar een payrollbedrijf.

1. Na een half jaar recht op vaste uren

Geeft u een (nieuwe) werknemer een nulurencontract? Dat is een prima idee. Het biedt u veel flexibiliteit. Maar dat voordeel geldt slechts voor de periode van een half jaar. Houd er dus rekening mee dat u uw flexibele werknemer na een half jaar meer vastigheid moet bieden door hem of haar een vast aantal uren te geven en die uren ook te betalen. Het gaat hierbij om het gemiddelde aantal uren dat de werknemer in drie maanden bij u gewerkt heeft.

2. Drie werkuren betalen per oproep

Een nulurencontract houdt niet in dat u nul uren hoeft uit te betalen. Als u een werknemer oproept om te komen werken, bent u verplicht om hem of haar voor minimaal drie uren uit te betalen. Ook als er slechts maar een uur werk verricht is.

3. Verplicht doorbetalen bij ziekte en verlof

Ziekte of verlof van uw werknemer met een nulurencontract? In geval van ziekte bent u verplicht minimaal 70% van het gemiddelde loon over de ingeroosterde uren uit te betalen. Is dit bedrag lager dan het minimumloon? Dan moet u het minimumloon uitbetalen. En niet te vergeten: uw medewerker heeft ook recht op een vakantietoeslag van 8% van het brutosalaris en een bepaald aantal vakantiedagen.

5. Nulurencontract beëindigen

U kunt een nulurencontract niet op elk willekeurig moment beëindigen. U heeft namelijk een arbeidsovereenkomst afgesloten met uw werknemer. U bent daar dan ook aan gebonden. Wanneer kunt u een nulurencontract dan wel beëindigen? Dat kan alleen als het contract volgens de ontslagregels is opgezegd of van rechtswege afloopt.

Geen zorgen meer over personeelszaken? Maak gebruik van payroll

Zoals u kunt lezen, is een nulurencontract niet geheel zonder verplichtingen. Bovendien is deze oplossing slechts van tijdelijke aard. Houd hier dus rekening mee als u een werknemer een nulurencontract aanbiedt. Vindt u alle regels rondom het aannemen en inhuren van personeel ingewikkeld of lastig? Kost het u teveel tijd en concentreert u zich liever op het ondernemerschap en de groei van uw onderneming? Dan kunt u overwegen om uw personeelszaken uit te besteden en gebruik te maken van payroll. De zorg voor arbeidscontracten ligt dan niet meer bij u. Het payrollbedrijf neemt dit dan geheel van u over. Dat is dus een grote zorg minder!

Uit eten in Rotterdam? Shared dining is shared fun!

Uit eten in Rotterdam?

Wil jij gezellig en lekker uit eten in Rotterdam? Dan is ‘shared dining’ misschien wel de meest gezellige manier van uit eten gaan. Bij shared dining heb je de hele avond de keuze uit verrassende, verse en heerlijk bereide kleine gerechtjes waar het hele gezelschap aan tafel van kan genieten. Of je nu met zijn tweeën bent of met een hele grote groep: ‘shared dining is shared fun’.
Uit eten in Rotterdam was nog nooit zo gezellig! Deze manier van uit eten gaan is erg gezellig om te doen met je partner, familie of vrienden. Neem er lekker de tijd voor en bestel de hele avond de lekkerste vis-, vlees- of vegetarische gerechtjes.

Uit eten met wereldgerechten in wereldstad Rotterdam

Rotterdam is niet voor niets een wereldstad. Dan moeten je ook eigenlijk de wereldkeuken proeven! Wat dacht je bijvoorbeeld van heerlijke gerechtjes met invloeden uit Frankrijk, Italië, Griekenland, Marokko, Azië en het Caribisch gebied. Dankzij deze mix aan smaken, specerijen en oorsprongen, kun wij jouw maaltijd precies zo samenstellen zoals jij dat wenst. Verrassend en veelzijdig uit eten gaan, betekent dus ook dat je een verrassende avond tegemoet kunt zien. Je ontdekt misschien wel allerlei nieuwe smaken en smaakcombinaties. En wat uit eten volgens shared dining zo leuk maakt, is alle gerechtjes prima te delen zijn met je tafelgenoten. Zo wordt uit eten in Rotterdam een mini-reis langs de keukens van over de hele wereld.

Verrassend uit eten in Rotterdam

Verrassend en lekker uit eten in Rotterdam met shared dining betekent dat je diverse verse gerechtjes kunt bestellen om met je gezelschap te delen. Zo weet je zeker dat er voor iedereen wel wat lekkers op de kaart te vinden is. Ben jij een liefhebber van vlees, of gaat je voorkeur uit naar vis? Of kies je liever uit diverse smaakvolle vegetarische gerechten? Dat bepaal je helemaal zelf. En wist je dat shared dining zich ook uitstekend leent voor formele borrels in een huiselijke sfeer?Je kunt de avond en de maaltijd precies zo samenstellen zoals jij wilt. Kies voor een een hele avond uitgebreid tafelen of kies voor een paar kleine gerechtjes bij de borrel. Uit eten volgens het shared dining -principe is altijd een feestje! Wist je bijvoorbeeld ook dat dit een leuke manier van lunchen is? En dat het zeer geschikt is voor een late night dinner tijdens een romantisch avondje uit? Probeer het gerust!

Verhuizen met kinderen zonder stress

Hoe bereid ik mijn kinderen voor op een soepele verhuizing?

Een verhuizing is een spannende gebeurtenis die veel stress kan veroorzaken. Het komt nogal eens voor dat het overzicht dan ver te zoeken is. Vergeet in die gevallen zeker uw kinderen niet. In een stressvolle verandering als een verhuizing hebben uw kinderen extra zorg en aandacht nodig. Ook al houden ze zich groot; ze vinden verhuizen eigenlijk nooit leuk. Een nieuwe situatie voelt voor hen onveilig aan. En daar komt bij: tijdens de voorbereidingen van uw verhuizing moet u uw kinderen naar school brengen, het huishouden moet blijven draaien en tegelijkertijd moeten de dozen worden ingepakt. U verliest ze snel uit het oog! Een NIWO-gecertificeerdverhuisbedrijf adviseert u hier graag over. Zij hebben immers veel ervaring in alle soorten en maten verhuizingen.

Vertel uw kinderen tijdig over de verhuizing

Gaat u binnenkort verhuizen? Het is heel belangrijk om uw kinderen op de hoogte stellen van de aankomende verhuizing. Kinderen hebben over het algemeen een ander besef van tijd. Vertel uw kind(eren) daarom minimaal een maand van tevoren over uw aanstaande verhuizing. Dan wennen ze er vast aan en hebben ze er zelfs misschien wel zin in. Ook als uw kind(eren) al wat ouder zijn, is het goed hen al op de hoogte te stellen van de verhuisplannen. Zo kunnen ze aan het idee van een verhuizing wennen. Ze laten hun veilige plekje in het oude huis namelijk niet graag los.

Kies op tijd voor een nieuwe school

Verhuist u naar een andere woonplaats? Dan moeten uw kinderen waarschijnlijk ook naar een andere school. Dan krijgen ze naast een nieuwe huis, ook een nieuwe school om aan te wennen. Reken maar dat dit grote veranderingen zijn voor kleine mensen! Regel dit vooral op tijd en bereid uw kinderen goed voor. Neem de mening van uw kinderen mee in de keuze voor een nieuwe school. U kunt uw kinderen eventueel ook een dag laten proefdraaien op een school naar keuze, zodat ze kunnen wennen aan al die grote veranderingen die hen te wachten staan.

Laat uw kinderen helpen bij het verhuizen

Kinderen helpen hun ouders graag. Ze zullen bij een verhuizing dan ook zeer behulpzaam zijn. Betrek uw kinderen daarom ook bij de verhuizing. Ze vinden het fijn als ze kunnen helpen bij zoiets belangrijks en groots als een verhuizing. Laat hen helpen met het inpakken van de spullen en laat ze kleine doosjes sjouwen. De grote veranderingen die hen te wachten staan kunnen ze hierdoor makkelijk in hun leven passen en verwerken.

Verhuizen is leuk!

Verhuizen is leuk! Ook al levert het veel kopzorgen en stress op; laat de kinderen vooral weten dat de aankomende verhuizing leuk en spannend is voor iedereen. Straal dus positiviteit uit naar uw kinderen. Zo gaan ze een verhuizing ook zien als iets positiefs. Probeer eventuele meningsverschillen met uw partner uit te spreken buiten de aanwezigheid van uw kinderen. Zo blijft het positief!.

In het algemeen: bereid uw verhuizing altijd goed voor!

Een goede voorbereiding van uw verhuizing zorgt altijd voor minder stress. Dat is voor uzelf natuurlijk altijd prettig. Een goede voorbereiding begint dan ook altijd met een tijdige afspraak met een verhuisbedrijf. Zij kunnen u vertellen welke werkzaamheden zij kunnen verrichten, zodat u zoveel mogelijk ontzorgd wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inpakken van uw spullen, het tillen van verhuisdozen en meubilair en het demonteren van meubels. Zorg ook dat u de kosten helder heeft voor uzelf. Laat dus altijd een offerte maken. Zo weet u zeker dat de verhuizing zonder al te veel stress verloopt.

Waarom airconditioning op uw slaapkamer van belang is

Airconditioning in uw slaapkamer: accessoire of essentieel?

Uw slaapkamer is een belangrijke ruimte in uw huis. Wellicht is het zelf het belangrijkste vertrek in uw woning , omdat u er elke dag veel tijd in doorbrengt. Dat is toch al snel plusminus 6 a 8 uur per dag. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor een aangenaam leefklimaat in uw slaapkamer. Met het installeren van een airconditioning heeft u een goede controle over het leefklimaat. De meeste specialisten in airconditioning hebben meerdere mogelijkheden om u de juist passende oplossing te bieden.

Hoe werkt een airco precies?

Een systeem als airconditioning (afgekort: airco) zorgt voor een aangenaam leefklimaat in uw omgeving. Makkelijk gezegd zorgt airco ervoor dat niks ‘te’ is: het systeem zorgt voor verkoeling op warme dagen, en met behulp van een warmtepomp zelfs voor warmte op koude dagen. Zo heeft u geen last van een te koude of juist te warme kamer. Beide zijn belemmerend voor uw nachtrust.

Airconditioning zorgt voor een frisse lucht

Naast het regelen van de temperatuur in uw kamer, zorgt het aircosysteem ook voor een frisse en zuivere lucht. In de zogeheten airco-unit zit een mechanisme dat zorgt dat de lucht wordt ontvocht. Hierdoor heeft u geen last van vochtige lucht die nadelig is voor zowel uw meubilair als uw luchtwegen. Ook hebben de beschikken de airco-units de mogelijkheid om de lucht uit de betreffende kamer te filteren en te zuiveren. Eventuele stofdeeltjes, of andere nare dingen die in de lucht hangen, worden weggefilterd. Daarvoor komt nieuwe, schone lucht in de plaats.

Let goed op de verschillen in systeem

Uiteraard is er niet een ‘one-size-fits-all’ airconditioning die overal kan worden toegepast. Veelal wordt er onderscheid gemaakt tussen een unit en meerdere units. Simpel gezegd: er zijn systemen waarbij een airco binnen wordt aangesloten op een unit buiten aan de muur, maar ook die meerdere airco’s binnen kan dragen op een unit aan de buitenmuur. Het is belangrijk om hier goed op te letten en u hierover goed te laten informeren. Het installeren van een airco betekent namelijk het aanleggen van nieuwe luchtwegen in uw pand, hetgeen uiteraard geen sinecure is.

De specialist kan u helpen

Bent u geïnteresseerd in het aanleggen van airconditioning, of wilt u advies over de diverse typen airconditioning? Dan adviseren wij u aan om op zoek te gaan naar een specialist bij u in de buurt. Zij helpen u altijd graag en beantwoorden al uw vragen.

Toepassingen en mogelijkheden van priëlen

Mogelijkheden van prieel in de tuin

Denkt u na over een tuinhuis voor in uw tuin? Dan is het zinvol om ook de optie te overwegen een prieel aan te schaffen. Hiermee voegt u een uiterst stijlvol element toe aan uw tuin. Tegelijkertijd biedt een prieel het voordeel dat u hiermee extra lang van het buitenleven kunt genieten. Op de warmste dagen kunt u comfortabel in de schaduw zitten, terwijl u op winderige dagen in een prieel goeddeels uit de wind kunt vertoeven. Het buitenseizoen kunt u hiermee aanzienlijk verlengen. Wenst u daadwerkelijk een prieel in uw tuin te (laten) plaatsen? Lees dan even dit blog. Zo heeft u alvast een beeld van de belangrijkste opties die u heeft, als u uw prieel althans aanschaft bij een deskundig tuincentrum.

Waarin is een prieel onderscheidend?

Van huis uit is een prieel een halfopen tuinhuisje of terras. In vroeger tijden werden deze met name gesignaleerd in tuinen van kastelen of landhuizen. Van oorsprong werden deze meestal van hout en/of metaal geproduceerd. Heden ten dage kunnen priëlen echter als soort kant en klaar product worden aangeschaft bij bijvoorbeeld tuincentra. Ze zijn in verschillende vormen en maten beschikbaar. Bij sommige specialisten kunt u een prieel zelfs op maat laten maken. Zo weet u zeker dat u een prieel zult bezitten dat op een fraaie manier in uw tuin past. Hieronder leest u meer over de verschillende typen priëlen.

Terrashooiberg

De mogelijkheden van een zogeheten terrashooiberg zijn de laatste jaren flink toegenomen. Deze prieelvorm is steeds verder verfijnd, verbeterd en geoptimaliseerd. Als u een manier zoekt om een luxe zithoek te creëren met een terrasoverkapping voor de nodige beschutting, dan is een dergelijke terrashooiberg wellicht precies wat u zoekt.

Lugarde-priëlen

Priëlen van Lugarde waarborgen bij uitstek een uitstekende kwaliteit. Al decennialang is Lugarde een specialist op het gebied van tuinproducten in het algemeen en priëlen in het bijzonder. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een prieel met een moderne of een klassieke uitstraling. Verder zijn er varianten met platte daken of juist met piramidevormige daken mogelijk. Voor welke versie u ook kiest, extra sfeer en gezelligheid zullen zeker toegevoegd worden aan uw tuin!

Priëlen van Gardival

Een ander kwalitatief hoogstaand merk voor priëlen is Gardival. De priëlen van Gardival staan onmiskenbaar voor kwaliteit, originaliteit en vakmanschap. Op een verrassende manier weten zij steeds weer de optimale harmonie te vinden tussen ambachtelijkheid en industrialisatie. Kortom, de creatieve ideeën van Gardival zullen u met zekerheid op overtuigende wijze verrassen!

Verhuisbedrijven met NIWO-certificaat garanderen een veilige verhuizing

Waarom kiezen voor een veilige en betrouwbare verhuispartner?

Gaat u binnenkort verhuizen en bent u voornemens (een deel van) uw verhuizing uit te besteden aan een verhuisbedrijf? Daarmee maakt u op zich een wijze beslissing. Veel werk en stress zullen u uit handen worden genomen. Dit zorgt er al snel voor dat het geld dat moet betaald worden voor deze service een waardevolle investering blijkt te zijn. Juist in een hectische en stressvolle periode rond een verhuizing is dat buitengewoon mooi meegenomen. Rest nu nog de keuze te maken voor het juiste verhuisbedrijf voor uw verhuizing. Verhuisfirma’s zijn er genoeg, dus wellicht bent u benieuwd waarmee zo’n bedrijf zich kan onderscheiden. Wij adviseren u hierbij om in ieder geval in zee te gaan met een deskundig verhuisbedrijf mét NIWO-certificering. Waarom dat belangrijk is, leggen we hieronder uit.

Meer informatie over de NIWO-certificering

De afkorting NIWO betekent Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie. De NIWO is als organisatie al jarenlang de verlener van vergunningen voor bedrijven die betrokken zijn bij wegtransport. Beschikt een bedrijf beschikt over het NIWO-certificaat, dan houdt dat in dat men goed scoort op de punten kredietwaardigheid, betrouwbaarheid, vakbekwaamheid en de reële vestiging. Ook voor een verhuisbedrijf is het belangrijk om zo’n NIWO-certificering te kunnen overleggen. Daardoor wordt gegarandeerd aan u als klant dat uw eigendommen in goede en veilige handen zijn. Dat is bij persoonlijke bezittingen met vaak een extra emotionele waarde toch zeer relevant. Alleen de beste en meest respectvolle behandeling van deze spullen is acceptabel.

Verhuis met een betrouwbaar verhuisbedrijf

Verhuist u inderdaad met een NIWO-gecertificeerd verhuisbedrijf? Zoals gezegd geeft u uzelf dan de garantie van een bepaald niveau aan kwaliteit, comfort en betrouwbaarheid. Als u extra waarde hecht aan het voorkomen van zorgen en stress, dan kan een verhuisbedrijf met certificaat net het verschil maken. Het verschil tussen een bedrijf dat meer dan voldoende kwaliteit biedt en eentje dat wellicht zelfs de kantjes er van af loopt. Een andere tip die wij u willen meegeven is een bedrijf te zoeken dat over een groter gebied actief is, wellicht zelfs over heel Nederland. Vooral als u een verhuizing meemaakt tussen twee plaatsen die ver uit elkaar gelegen zijn, is dat een belangrijke voorwaarde. Verder is een bepaalde veelzijdigheid in wezen ook een vereiste. Of het nu gaat om een bescheiden verhuizing, een seniorenverhuizing of een bedrijfsverhuizing, het zou allemaal mogelijk moeten zijn. Wij wensen u veel succes met uw verhuizing en het vinden van het NIWO-gecertificeerde verhuisbedrijf dat het best bij u past.

Voorkom RSI op het werk

Voorkom RSI

Heeft u last van RSI of bent u bang dat u te weinig doet om dit te voorkomen? Er zijn tegenwoordig veel betaalbare producten op de markt die u goed op weg kunnen helpen om RSI te voorkomen. Daarnaast zijn er allerlei makkelijk toepasbare tips en trucs, waardoor u uw werkplek meer ergonomisch verantwoord maakt.

We vallen maar direct met de deur in huis; denk eens aan uw werkhouding! Wanneer u onderuitgezakt aan uw bureau zit, bouwt er ontzettend veel spanning op in bepaalde spiergroepen in uw onderrug. Ook kan een verkeerde houding slecht zijn voor uw nek. Een paar simpele tips om dit te voorkomen zijn dat uw computerscherm recht voor u moet staan, in een goede hoek. Hier zijn ook handige monitorverhogers voor op de markt die aanzienlijk bijdragen aan een prettige en ergonomische werkhouding. Door de monitor op de juiste manier voor uw ogen te plaatsen, dwingt u uw lichaam rechtop in de stoel te gaan zitten met een hoek van 90 graden. Hierbij houdt u uw voeten op de grond.

Ergonomische muis en -toetsenbord

Verder zijn een muis en toetsenbord niet weg te denken uit het kantoor. Ergonomie staat vreemd genoeg bij geen enkele computerfabrikant hoog in het vaandel. Zo bent u dus aangewezen op de esthetisch prachtig uitziende computerhulpmiddelen, die ergonomisch gezien zwaar te wensen over laten. Gelukkig zijn er wel een aantal goede oplossingen op de markt die bijdragen aan een goede, ergonomisch verantwoorde werkhouding die bovendien erg betaalbaar zijn.

Voordelen van een ergonomisch split toetsenbord

Een split toetsenbord helpt RSI te voorkomen door spierspanningen te voorkomen. Ook een ergonomische muis draagt bij aan een goede houding door uw hand in een zijwaartse, meer natuurlijke wijze te laten bewegen. Tegenwoordig zijn deze ergonomische hulpmiddelen te gebruiken op alle computers en hoeft u dus niet bang te zijn dat uw computer niet compatible is.

Beweging is ook belangrijk

Naast alle hulpmiddelen en een goede houding is vooral beweging belangrijk. Neem daarom voldoende rust van uw werkzaamheden en plan af en toe een wandelingetje in. Tussen de middag is een wandeling niet verkeerd, maar ook tijdens de werkuren kan een wandeling naar de waterkoeler al een prettige afwisseling zijn om even uw spieren te ontlasten. Wanneer u toch bij de waterkoeler staat, kunt u meteen een glas water halen, want water draagt erg goed bij aan het afvoeren van afvalstoffen.

Denk aan een opgeruimde werkplek

Ook draagt een opgeruimde werkplek erg veel bij aan ergonomisch werken. Laat daarom niet teveel slingeren zoals pennen, batterijen, kabels etc. Maar zorg dat alles er netjes bij ligt. U kunt eventueel ook gebruik maken van een armsteun die er voor zorgt dat uw armen tijdens het werk dichtbij uw lichaam worden ondersteund. Dit draagt bij aan een rechte werkhouding en een ontspannen stand van uw schouders.

Bedwantsen bestrijden? Ontdek de fabels

Help, ik heb last van bedwants

Bedwantsen komen geregeld voor en worden steeds vaker gezien. Door het vele reizen lift de bedwants gemakkelijk mee in bagage of kleding. Ze zorgen voor vervelende rode plekken op uw lichaam, daar zij zich met uw bloed vullen. En als u niet oppast, heeft u al snel te maken met een plaag. U kunt ervoor kiezen een ongediertebestrijder in te schakelen. Via deze weg is de bestrijding van de bedwants het meest effectief. Er zijn echter vele fabels die de ronde gaan over het bestrijden van bedwantsen. In dit blog lichten wij deze voor u uit.

Wakker worden met beten? Ongetwijfeld bedwants

Wanneer u wakker wordt met beten, hoeft dit niet direct te betekenen dat u te maken heeft met bedwants. Er zijn nog vele andere insecten die beten kunnen veroorzaken, zoals vlooien, mijten of spinnen. Soms kan het ook zijn dat er sprake is van een huidziekte, waarbij de vlekken op uw huid sterk lijken op insectenbeten.

Ik ben de enige met beten, dus het is vast geen bedwants

Wanneer u de enige uit uw gezin bent die last heeft van beten, kan het wel het geval zijn dat u te maken heeft met de bedwants. Welk slachtoffer de bedwants kiest heeft te maken met de uitgeademde CO² en lichaamswarmte. Indien u het bijvoorbeeld warmer heeft dan uw partner ‘s nachts, zal de bedwants eerder u uitkiezen.

Bedwantsen zijn moeilijk te zien

Ook dit is een fabel. Bedwantsen zijn klein, maar zijn wel met het blote oog zichtbaar. Bij een pasgeboren bedwants heeft u echter wel een vergrootglas nodig om deze te zien. Toch kunt u deze wanneer u zeer goed kijkt ook zien zitten.

Bedwantsen komen enkel voor in slordige woningen

Een bedwants komt niet af op een vuile of slordige woning. Waar een bedwants wel op afkomt is bloed, zodat deze zich kan voeden. Indien ze geen bloed zuigen, verschuilt de bedwants zich in kieren en spleten, om tevoorschijn te komen wanneer dit wel mogelijk is. Echter kan een bedwants zich in een slordige woning beter verstoppen dan in een ordelijke ruimte.

De bedwants is alleen actief in het donker

Bedwantsen voeden zich voornamelijk ‘s avonds met bloed, maar als de insecten echt uitgehongerd zijn, zullen ze zich ook gedurende de dag voeden. Hier is veelal sprake van bij bedwantsen die zich verschuilen in treinen, wachtkamers, bussen of vliegtuigen.

Conclusie

Zoals u kunt lezen, gaan er vele fabels rond over bedwantsen. Denkt u dat u met de bedwants te maken heeft? Schakel dan direct een professionele ongediertebestrijder in, zodat u geen last krijgt van een plaag!

Cellulose inblazen als woningisolatie? De voordelen hiervan leest u in dit blog!

Cellulose isolatie: wat is het?

Van oorsprong is cellulose een stofje dat door planten wordt aangemaakt. Onder andere papieren producten worden hier veelvuldig van vervaardigd. Maar cellulose vormt ook een voordelige manier om een woning of pand van isolatie te voorzien. Cellulose als isolatiemateriaal bestaat uit papieren producten die al gebruikt en in wezen afgedankt zijn. Vaak gaat het dan om krantenpapier. Dit wordt gerecycled tot papiervlokken, waarbij niet wordt vergeten brandwerende en schimmelbestendige elementen toe te voegen. Cellulose isolatie heeft al bij al grote voordelen te bieden. De isolatiewaarde is uitstekend en ook de samenstelling kan zonder twijfel milieuvriendelijk genoemd worden. Lees hieronder meer over de werking en de voordelen van cellulose.

Hoe werkt cellulose isolatie?

Cellulose wordt meestal geplaatst in afgesloten constructies zoals daken, spouwmuren en vloeren. Dit plaatsen gebeurt door het cellulosemateriaal in te blazen. Dit gebeurt met een ingenieuze machine. Tijdens het inblazen wordt door slimme technieken precies de gewenste hoeveelheid ingespoten en dat onder de juiste druk. Tijdens het inblazen voegt het isolatiemateriaal zich goed samen, waardoor een naadloze isolatie zal worden gecreëerd. Gebruikt men correcte materialen in combinatie met cellulose, dan wordt een perfect samengestelde scheidingsconstructie gerealiseerd. Dit is naast het isolerende effect ook belangrijk in verband met de benodigde koelende en vochtregulerende werking. Het laatstgenoemde houdt in dat de luchtvochtigheidsgraad daadwerkelijk op een aanvaardbaar en gezond niveau wordt gehouden. Niet te hoog en niet te laag. En mochten we binnenkort weer een warme zomer beleven, dan zit u er binnenshuis in ieder geval comfortabel bij. Door isolatie met cellulose wordt de hoeveelheid binnendringende warmte enorm gereduceerd.

Waarom deze vorm van isolatie?

U bent hoe dan ook een bijdrage aan het leveren aan een beter milieu, indien u uw pand of woning beter isoleert. U gaat namelijk minder stoken, waardoor u ook fors minder CO2 uitstoot. Als u dan ook nog eens gebruik maakt van cellulose als isolatievorm, dan ontlast u het milieu nog eens extra. Cellulose is namelijk voor het grootste gedeelte gefabriceerd van gerecyclede materialen. Cellulose inblazen biedt daarnaast de volgende pluspunten:

  • Zeer goede isolatiewaarde
  • Koudebrugloze isolatie, zonder naden
  • Akoestische eigenschappen in orde; ongewenst geluid wordt geblokkeerd
  • Nagenoeg geen condensatie- en vochtvorming
  • Werkt brandvertragend

Schakel een specialist in voor het inblazen!

Een goed geïsoleerde woning verhoogt het woongenot gigantisch. De isolatie voor elkaar krijgen, dat is echter nog wel een aanzienlijke klus. Ook financieel gezien! Men probeert regelmatig deze bijbehorende kosten te drukken door zelf de isolatiematerialen aan te schaffen en te plaatsen. De praktijk leert hierbij dat bepaalde soorten isolatie eenvoudiger zelf aan te brengen zijn dan andere. Al bij al blijft dit echter toch wel zeer specialistisch werk. Voor het inblazen van cellulose geldt dit zeker! Dit gebeurt via uitgekiende technieken en apparatuur. Het inschakelen van een deskundig isolatiebedrijf is hiervoor dan ook zeer aan te bevelen. De kosten die hierbij komen kijken mogen dan deels gezien worden als investering. U weet zo immers zeker dat het aanbrengen op de juiste wijze gebeurt, waardoor ook zonder meer een optimaal isolatierendement wordt behaald.

Een grafmonument of een grafsteen? Dit zijn de verschillen!

Het verschil tussen gedenktekens, grafstenen en grafmonumenten

In de natuursteenbranche wordt de grafsteen op diverse manieren benoemd. Veelal kiest een bedrijf ervoor het woord ‘grafsteen’ in gebruik te nemen, of men maakt de keuze voor ‘grafmonument’ of ‘grafzerk’. Voor nabestaanden is het hierdoor moeilijker hierin een onderscheid te maken. In dit blog vertellen wij u meer over de verschillende gedenktekens, zodat u straks het juiste gedenkteken voor uw dierbare kunt kiezen. Lees snel verder en ontdek wat het verschil is tussen een grafsteen, grafmonument en een grafzerk.

Wat is de officiële benaming?

Voor de grafsteen wordt het woord ‘gedenkteken’ gebruikt als de officiële benaming hiervoor. Dit is vastgesteld door de Algemene Bond voor Natuursteenbedrijven en het Brancheplatform Natuursteen. Ook gemeentelijke instanties en andere officiële instanties nemen het woord ‘gedenkteken’ in acht. Een gedenkteken bestaat ook weer uit diverse soorten. Zo valt het gedenkteken onder te verdelen in grafstenen, grafmonumenten en grafzerken. Een grafsteen is weer anders dan een grafmonument en ook een grafzerk verschilt hier weer van. Bent u benieuwd wat deze verschillen precies inhouden? Dan vertellen wij u hieronder graag meer.

De grafsteen

De grafsteen staat bekend als een staande steen, welke gemaakt is van natuursteen. Vroeger werd een grafsteen doorgaans gemaakt van hardsteen. Dit heeft ervoor gezorgd dat deze term het meest wordt gebruikt, hoewel niet alle grafstenen meer van steen zijn. Dit brengt ons bij de volgende categorie.

Het grafmonument

Het grafmonument is een staande letterplaat gecombineerd met een liggend gedeelte. Dit liggende gedeelte dient ter bedekking van het graf en bestaat uit een omranding met een dekplaat. De reden dat een grafsteen niet de juiste benaming is voor een grafmonument, houd stand met het feit dat er tegenwoordig diverse materialen voor gedenktekens worden gebruikt. Denk hierbij aan cortenstaal, RVS en glas. Vandaar dat men dan ook spreekt van een grafmonument in plaats van een grafsteen of grafzerk.

De grafzerk

Een grafzerk is anders dan een grafsteen en het grafmonument, waarover wij net vertelden. De grafzerk is namelijk een lange, liggende plaat die ervoor zorgt dat het gehele graf bedekt is. Van een letterplaat is hierbij geen sprake, in tegenstelling tot grafmonument. Dit maakt het verschil tussen een grafmonument en een grafzerk.

De gedenksteen

De ‘gedenksteen’ is ook een benaming die naast de grafsteen, grafzerk en het grafmonument geregeld voorkomt. Echter is ‘gedenksteen’ een meer vriendelijke benaming voor de welbekende grafsteen. In feite hebben beiden dan ook dezelfde betekenis.

Een korte samenvatting

Zoals u zojuist heeft kunnen lezen, bestaan er drie soorten gedenktekens. Dit zijn grafstenen, grafmonumenten en grafzerken. Vaak ziet u dat deze namen in de praktijk door elkaar gebruikt worden. Toch zijn hier zeker verschillen tussen. Wanneer u het gedenkteken kiest voor uw overleden dierbare, is het van belang dat u de verschillen hiertussen weet. Zo bent u er straks zeker van dat het gedenkteken geheel naar wens is. Vraag een specialist in natuursteen eventueel om advies. Wij wensen u succes en sterkte bij uw zoektocht naar een uniek gedenkteken.© Copyright. All rights Reserved