Categorieën

Zelf een eettafel maken of laten maken

In 3 stappen een eettafel op maat

Met een een groot aanbod aan eettafels op de markt, kan het natuurlijk lastig zijn om de juiste keuze te maken. Komt u er helemaal niet uit? Geen paniek: u kunt er namelijk altijd voor kiezen om een eettafel op maat te maken, of laten maken. Door een eettafel op maat te (laten) maken, kunt u deze 100% op uw behoeftes en de ruimte afstemmen. Hoe dat in zijn werking gaat, wordt in dit blog uitgelegd aan de hand van drie stappen. Lees snel verder.

Stap 1: bepaal de ruimte

Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar dat is precies de reden dat het vaak vergeten wordt: de ruimte bepalen. Als u weet dat u een kleine ruimte heeft voor uw eettafel, van weet u dat u een kleiner formaat moet hanteren. Ook weet u dan dat het juiste formaat nóg belangrijker is dan wanneer u een eettafel wilt laten maken voor een grotere ruimte. Voor een kleinere ruimte kunt u het beste een eettafel in een rechthoekige vorm (laten) maken. Voor een mooie grote ruimte, kunt u eventueel ook kiezen voor een grote ronde tafel voor een chique indruk.

Stap 2: stel vast hoe u de tafel zal toepassen

Voor deze stap is het van belang dat u bepaalt waarvoor u de eettafel gaat gebruiken. Gebruikt u hem vooral als showstuk met bloemen, tijdschriften en een fruitschaal erop? Gaan u en uw gezin er dagelijks aan eten? Of gebruikt u hem vooral voor feesten en partijen om hapjes en drankjes op te zetten. Ook hierbij is de vorm van belang en het materiaal. Moet het tegen een stootje kunnen of moet het vooral mooi zijn?

Stap 3: kies uw uitstraling

Bewaar het beste voor als het laatste: bepaal welke uitstraling u wilt. Elke vorm en elk materiaal brengt zijn eigen uitstraling met zich mee. Tafels met scherpe hoeken geven uw ruimte en interieur iets stoers, waar ronde tafels en tafels met ronde hoeken uw interieur juist iets subtiels en chiques geven. Als u dit allemaal heeft bepaald bent u er klaar voor om een eettafel op maat te (laten) maken.

Heeft u ervaring met het (laten) maken van een eettafel op maat? Wij horen graag van u! Stuur u ervaring op in de vorm van een blog of artikel.

Welk type airconditioning kiest u?

Welk type airconditioning is het meest geschikt?

Airconditioning brengt veel voordelen met zich mee. Zowel thuis als op het werk. In de zomermaanden kunt u er ruimtes mee koelen. In de wintermaanden kunt u er ruimtes mee verwarmen. Hierdoor profiteert u altijd van een aangenaam binnenklimaat. Daarnaast zorgt airconditioning er ook voor dat de lucht gezuiverd wordt. Bacteriën en stofdeeltjes zullen verdwijnen. Redenen genoeg dus om een airco aan te schaffen. Maar welk airco systeem kiest u? De mogelijkheden zijn immers enorm. In dit blog behandelen we verschillende type airconditioning, zodat u kunt beslissen welk type airconditioning het meest geschikt is in uw situatie.

Single split airco systeem

Allereerst behandelen we de single split airconditioning. Deze bestaat uit één buitenunit en één buitenunit. De single split airco is uitermate geschikt wanneer u één ruimte wilt koelen of verwarmen, bijvoorbeeld een slaapkamer.

Multi split airco systeem

Het multi split airco systeem heeft veel weg van de eerder behandelde single split airconditioning. In tegenstelling tot de single split airco, bevat de multi split airco meerdere binnenunits en één buitenunit. U kunt er dus meerdere ruimtes mee koelen of verwarmen. Dit is ideaal wanneer u bijvoorbeeld airconditioning in meerdere slaapkamers wilt of op meerdere kantoren.

VRV/VRF airconditioning

De VRV/VRF airconditioning staat voor Variabel Refrigerant Volume/Variabel Refrigerant Flow. Deze term wordt gebruikt voor grotere airco systemen met meer dan 5 binnenunits die worden aangesloten op één modulair uit te breiden buiten unit. Deze airco systemen worden veelal bij hotels, winkels, kantoorgebouwen, horeca en hoger segment woningen geïnstalleerd.

Data airconditioning

Heeft u airconditioning nodig die het binnenklimaat in uw server-, data-, computer- of telecom ruimte in perfecte balans houdt? Dan is close control airconditioning, ook wel data airconditioning genoemd, geschikt voor u. Deze airco’s zijn in veel verschillende modellen te krijgen. Ze zijn bestand tegen omgevingstemperaturen van -20°C tot 40°C!

Wilt u meer van onze artikelen lezen? Klik dan hier voor een overzicht.

Hoe monteert u laadpalen

Wat u mag weten over laadpaal montage

Wilt u als ondernemer ook investeren in een duurzame toekomst door laadpalen bij uw kantoor te monteren? Dat juichen wij toe. Maar weet u wat er allemaal komt kijken bij laadpaal montage? Waar moet u bij de montage rekening mee houden? Wij vertellen het u uitgebreid in dit blog aan de hand van een aantal handige tips voor laadpaal montage.

Waar plaatst u de laadpalen?

Waar wilt u de laadpalen neerzetten? En logische plek, bijvoorbeeld in de buurt van parkeervakken. En wilt u bij meerdere parkeervakken een laadpaal laten plaatsen? Of slechts bij een enkel parkeervak bij uw bedrijf? Wellicht overbodig, maar zorg er wel voor dat de auto’s die eraan moeten laden er ook echt goed bij kunnen.

Welke laadmogelijkheden zijn er?

Weet u welke laadmogelijkheden er zijn voor elektrische auto’s en hoe zit het met de aansluiting van uw bedrijfspand op het stroomnet? Uw bedrijfspand kan met een 1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting op het stroomnet aangesloten zijn. Het verschil is dat een 3-fasen aansluiting ervoor zorgt dat een auto drie keer sneller laadt. Dit geldt echter alleen wanneer de auto dit ondersteunt. Stem de laadpaal dus op de soort auto’s af.

Schakel een installateur in voor laadpaal montage

Wij adviseren u om voor de laadpaal montage een ervaren laadpaal installateur in te schakelen. Dat heeft tot voordeel dat u zelf nergens over hoeft na te denken en dat de montage goed wordt geregeld. Na de laadpaal montage is de laadpaal direct klaar voor gebruik. Makkelijker kunnen we het voor u niet maken. Ga op zoek naar een specialist in laadpaal montage bij u in de buurt, zodat u snel aan de slag kunt met uw duurzame investering.

Wilt u meer blogs lezen over auto’s en autogebruik? Klik op de link en er verschijnen meer informatieve blogs over auto’s.

Een bedrijfspand financieren

Een bedrijfspand financieren doet u zo

Bent u op zoek naar een geschikt pand voor uw onderneming? Of bent u al een mooi pand tegengekomen dat perfect is voor uw (nieuwe) bedrijf? Dan is het tijd om alles te regelen, uit te zoeken en natuurlijk te financieren. Maar hoe doet u dat? Hoe begint u aan die grote klus? In dit blog leest u het!

Begin bij het begin

Begin bij een goed overzicht van uw omzet, winst en factoren die van invloed zijn op uw nieuwe pand. Als u bijvoorbeeld huur betaalt in uw huidige pand en die komt te vervallen zodra u uw nieuwe pand betrekt, dan heeft dat meteen weer een positief effect op bijvoorbeeld uw lening. Een goede boekhouder of accountant kan hier altijd bij helpen.

Stel de kosten vast

Kunt u uw nieuwe pand zelf bekostigen of moet u er een lening voor afsluiten? Voordat u dat kunt beslissen moet u eerst weten hoeveel u kunt lenen op basis van uw huidige en toekomstige financiële situatie. Uw winst is bijvoorbeeld niet altijd leidend als u een lening af wil sluiten bij de bank. De bank let dan ook op bijvoorbeeld makelaarskosten, advieskosten, notariskosten, etc.

Controleer het pand

Heeft u een pand gekozen dat perfect lijkt? Dan is het tijd om enkele zaken te controleren. Let op de volgende punten:

 • Controleer of de verkoper de echte eigenaar van het pand is
 • Doe een goed bodemonderzoek
 • Ga na welke belastingen u moet gaan betalen

Lees het voorlopig koopcontract goed door

Zijn u en de verkoper het op alle punten eens geworden? Dan stelt de verkoper een voorlopig koopcontract op. Lees altijd goed de koopvoorwaarden door voordat u tekent. U kunt hierbij altijd advies krijgen van een bedrijfsmakelaar.

Met deze tips wordt een bedrijfspand financieren een stuk makkelijker! Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Hou dan ons blog goed in de gaten.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Welke daken zijn geschikt voor zonnepanelen?

Het aanschaffen van zonnepanelen is geen kleine investering. U wilt er zeker van zijn dat u de beste kwaliteit zonnepanelen op uw dak laat plaatsen. Maar voordat u dat doet, moet u wel zeker weten dat uw dak geschikt is voor zonnepanelen. Weet u welke daken geschikt zijn voor zonnepanelen? In dit blog vertellen wij u precies waar een dak aan moet voldoen.

Het type dak

Zonnepanelen kunnen zowel op platte als op schuine daken geplaatst worden. Er bestaat zelfs een mogelijkheid om zonnepanelen op gevels te plaatsen. U moet vooral rekening houden met het rendement van de zonnepanelen. Op uw gevel is dit rendement veel lager dan op een plat of schuin dak. Dit komt omdat er minder licht op valt. Zorg er dus voor dat u zonnepanelen plaatst op het deel van uw dak waar voldoende zonlicht de zonnepanelen bereikt.

De helling van het dak

Ook de helling van uw dak is van invloed op het rendement. U behaalt het hoogste rendement met een hellingshoek van 36°. Hierbij hebben vooral platte daken een groot voordeel. Het voordeel van zonnepanelen op een plat dak is dat u zelf de hellingshoek kunt bepalen. Hierdoor haalt u er het maximale rendement uit.

De dakrichting

De laatste factor die bepalend is voor het rendement van uw zonnepanelen, is de dakrichting. U haalt het hoogste rendement wanneer de zonnepanelen op uw dak op het zuiden gericht staan. De zonnepanelen vangen dan de meeste zonlicht op. Heeft u een dak gericht op het noorden? Dan hebben zonnepanelen minder nut.

Zijn alle daken dan geschikt?

Nu vraagt u zich misschien af of alle daken dan geschikt zijn voor zonnepanelen. Dit is echter niet het geval. Daken waar u geen zonnepanelen op moet plaatsen zijn:

 • Daken met zachte isolatie
 • Rieten daken
 • Daken die asbest bevatten

Nu heerst er alleen nog de vraag: is uw dak geschikt voor zonnepanelen?

Wilt u meer blogs over wonen van ons lezen? Dan kunt u hier terecht.

Vloerkleed opbergen, dingen om rekening mee te houden

Stel: je gaat verhuizen en gaat aan de slag met de inrichting van je nieuwe huis: een vloerkleed kopen is dan altijd een leuke en slimme keuze! Moet je deze na een tijdje even opbergen,wat is dan handig om te doen? Hieronder lees je aan de hand van drie stappen hoe je dat aanpakt!

1 Schoonmaken!

Het belangrijkste dat je kunt doen als je een vloerkleed gaat opbergen is om te zorgen dat je het eerst grondig schoonmaakt (en ook wel zo lekker als je het vloerkleed weer tevoorschijn haalt)! Je kunt het beste ervoor zorgen dat je het vloerkleed met de stofzuiger voorzichtig maar grondig schoonmaakt en zo alle stofjes, kruimeltjes en andere troepjes verwijdert. Klaar? Neem dan gelijk de onderkant mee, want ook daar zijn in de loop der jaren natuurlijk wel wat troepjes beland. Mocht je onverhoopt nog een vlek wel willen poetsen, zorgt er dan wel voor dat je het kleed droog opbergt

2 Geef vocht geen kans

Niets is zo jammer als wanneer jij je vloerkleed weer tevoorschijn haalt en tot de ontdekking komt dat er schimmel is ontstaan! Hoe dat kan? Waarschijnlijk was het vloerkleed niet helemaal droog toen je het hebt opgeborgen, en dat is natuurlijk ontzettend zonde van je vloerkleed. Dat kun je dus prima voorkomen door te zorgen dat het vloerkleed echt honderd procent droog is voordat je het opbergt.

3 Slim oprollen

Is het vloerkleed schoon en droog? Dan kun je aan de slag met het oprollen van het kleed! Je kunt het beste het vloerkleed met de pool naar boven neerleggen en vervolgens strak oprollen. Op die manier heb je gelijk een extra bescherming voor die mooie bovenkant.Is het kleed nou erg groot, dan kun je het beste hulp vragen met het oprollen want met z’n tweeën gaat dat natuurlijk een stuk makkelijker. Heb je het kleed opgerold, dan kun je het het beste voor de zekerheid verpakken. Tip: heb je nog een oud hoeslaken of dekbedovertrek dat je niet meer gebruikt, dan kun je die om het vloerkleed heen doen. Ten opzichte van plastic heb je namelijk het voordeel dat het nog wel ademt!

Wat komt er allemaal kijken bij een scheiding?

Alle informatie over scheiden op een rijtje

Een scheiding, het is en blijft een ingrijpende gebeurtenis. Het is iets waar u vaak lang en intensief over nadenkt. Alle voor- en nadelen weegt u af. Uiteindelijk komt u toch tot de beslissing dat scheiden de beste, of enige, oplossing is. Nu gaat het proces echt beginnen. Er komt heel veel op u en uw partner af. U moet heel veel zaken uitzoeken en regelen. In dit blog willen wij u alvast inzicht geven in wat er allemaal komt kijken bij een scheiding. Zo kunt u voorbereid deze lastige periode in.

Het opstellen van een ouderschapsplan

Heeft u kinderen? Dan is het wettelijk vastgesteld dat u een ouderschapsplan op moet stellen wanneer u met uw partner minderjarige kinderen heeft. Hierbij gaat het dus om kinderen met een leeftijd tot 18 jaar. Hierin beschrijft u de verdeling van de verzorgings- en opvoedingstaken tussen u en uw partner, de omgangsregeling en afspraken over alimentatie.

Financiële afspraken

Het financiële aspect is een erg belangrijk onderdeel van uw scheiding. U moet hier goede afspraken over maken, zodat alles duidelijk is en er niet later onenigheid kan ontstaan. Financiële afspraken waaraan u kunt denken zijn:

 • De verdeling van het vermogen
 • De verdeling van het pension
 • De woning (en hypotheek)
 • Eventuele schulden
 • Alimentatie

Zoek de juiste hulp

Een scheiding is niet iets wat u zo even doet. Naast dat het veel tijd en energie in beslag neemt, komen er ook veel emoties bij kijken. Voor een goed verloop van uw scheiding, kunt u het beste kiezen voor Resolve visie mediation. Een ervaren mediator staat u en uw partner bij tijdens het gehele proces. Een mediator helpt u bij het maken van afspraken, de juridische aspecten en alle vragen die u verder nog heeft over het scheiden. De juiste hulp zoeken is belangrijk, niet alleen voor een soepel verloop maar ook voor de sfeer onderling tussen u en uw partner.

Wilt u graag meer van onze blogs lezen? Dit kan hier.

Motorrijschool Amersfoort

Het kiezen van de juiste motorrijschool

Als we denken aan persoonlijk vervoer, dan is de auto waarschijnlijk het eerste wat er in je opkomt. Een auto is natuurlijk hartstikke handig, maar een motor is een stuk stoerder en voor velen ook fijner om op te rijden. Daarnaast is een motor handig in de file omdat je daarmee gewoon langs auto’s heen mag rijden. Maar voordat jij je op een Harley Davidson mag voortbewegen op de openbare weg, zul je motorrijlessen moeten nemen. In dit blog geven we je alvast wat tips, voor het kiezen van een motorrijschool en je eerste les.

Een prettige instructeur

Als mensen stoppen met rijlessen, dan is dat vaak omdat de rijschool slechts is of omdat de instructeur niet al te best is. Dat is natuurlijk heel erg zonde van de tijd en het geld dat je kwijt bent aan lessen. Dit kun je voorkomen door van tevoren goed onderzoek te doen naar een rijschool. Let van tevoren dus vooral op het volgende:

 • Reviews van eerdere klanten
 • Of je een klik hebt met de instructeur
 • De gebruikte lesmethode

De betere motorrijscholen hebben vaak meerdere instructeurs beschikbaar. Dat is erg fijn want dat betekent dat je kunt afwisselen in welke instructeur je hebt per les. Ook kun je daar vaker lessen dan bij een slechtere en/of kleinere rijschool.

Waar zit de motorrijschool?

Het klinkt als het intrappen van een open deur, maar daarmee is het niet minder belangrijk.
Let vooral op of de motorrijschool bij jou in de buurt zit of niet. Als je woonachtig bent in Amersfoort, Google dan naar een motorrijschool in Amersfoort. Kijk goed of deze motorrijschool bij je past en vraag een proefles aan om het eens uit te proberen.

Controleer de mogelijke lestijden

De kans is groot dat je het doordeweeks druk hebt met werk of je studie. Kies daarom voor een motorrijschool, waar je ook in de avonden of weekenden kunt lessen. Informeer van tevoren goed naar de mogelijkheden en hoe vaak je kunt lessen bij de motorrijschool in kwestie.

Materialen en benodigdheden

Je hoeft niet meteen te verwachten dat je op een Harley mag lessen. Maar het is altijd wijs om te kijken, of je in ieder geval mag gaan lessen op een veilige en degelijke motor. Informeer ook of je een motorpak kunt huren bij de rijschool in kwestie. Dan hoef je er zelf pas een te kopen, zodra je ook echt je motorrijbewijs hebt en een eigen motor aan gaat schaffen.

Met deze tips ben jij er klaar voor om de juiste motorrijschool uit te zoeken en om te gaan beginnen met lessen. Heb je ervaring met motorrijlessen en motorrijden? Wil je naar aanleiding van dit blog je ervaringen delen? Neem dan eens contact met ons op voor het schrijven van een artikel.

Werken in de interieurbouw

Een creatieve beroepssector

De interieurbouw klinkt als een creatieve beroepssector. En dat is het ook! De meeste mensen hebben wel eens een interieurbouwer voorbij zien komen in een klusprogramma op tv. Ook lopen ze vaak rond in panden die verbouwd worden. Maar wat het werken in de interieurbouw nu daadwerkelijk betekent, lees je verderop in dit artikel.

Het grootste verschil met timmerwerk

Wanneer mensen denken aan de interieurbouw, dan denken ze vaak aan timmerwerk. Hoewel deze twee beroepsgroepen veel gemeen hebben, zit er in de praktijk veel verschil tussen de twee. Het grootste verschil is dat er in de interieurbouw veel gedetailleerder gewerkt wordt. Interieurbouwers hebben vaak te maken met zeer specifieke meubelstukken op maat, die precies in een bepaalde hoek moeten passen, of moeten voldoen aan de uitstraling van een bedrijf. Zoals bijvoorbeeld een balie, ingebouwde zitplekken of een speciale winkelopstelling. Bij timmerwerk worden vaker meubelstukken van tevoren gemaakt in standaardmaten, waarna de klant deze afneemt. De details in de meubelmaten vormen het grootste verschil tussen de interieurbouw en regulier timmerwerk.

Aan de slag gaan in de interieurbouw

Om aan de slag te kunnen gaan in de interieurbouw, is er een diploma nodig in de richting van meubelmaker/interieurbouwer. En behalve een diploma, komen een aantal specifieke eigenschappen ook goed van pas in deze sector. Bijvoorbeeld een goed ruimtelijk inzicht, creativiteit en oog voor detail. In de interieurbouw wordt altijd nauwkeurig gewerkt om de veelal unieke meubelstukken precies op hun plek te krijgen. En natuurlijk moeten deze daarna ook netjes worden afgewerkt. Iemand met al deze vaardigheden en eigenschappen, en het benodigde diploma, zal zich zeker thuis voelen in de interieurbouw.

Ieder project is uniek

De interieurbouw is een zeer diverse sector waar ieder project uniek is. Het kan gaan om een woning, een kantoorpand, een nieuwe winkel, of een openbaar gebouw zoals een gemeentehuis of bibliotheek. Interieurbouwers gaan aan de slag om vorm te geven aan de basisinrichting van deze gebouwen. Hierbij horen bijvoorbeeld balies, ingebouwde kasten en meubilair op maat. Maar ook het lezen en uitwerken van tekeningen, en het verven van hout komen hierbij kijken. In de interieurbouw is ieder project anders, maar desondanks altijd precies op maat.

Wil je meer weten over creatieve beroepen? Bekijk dan ook gerust eens onze andere blogs en deel je eigen ervaringen via ons contactformulier.

Scoor de nieuwste Gellac kleuren bij een nagelstudio in Eindhoven

Voor elke gelegenheid een nieuwe kleur

Een nieuw seizoen, een nieuwe kleur! Dat geldt niet alleen voor uw kleding, maar ook voor uw nagels. Een feestje is natuurlijk ook een goede gelegenheid om iets heel anders met uw nagels te doen. Of het nu om een vakantie, een nieuwe baan of iets heel anders gaat, alles kan een reden zijn voor een nieuwe kleur nagels. Bij uw nagelstudio in Eindhoven vindt u altijd de nieuwste kleuren van Pink Gellac.

De kleuren van Pink Gellac

Pink Gellac heeft een groot assortiment kleuren voor uw nagels. Er zijn wel meer dan 180 kleuren, elk met een eigen verhaal. Iedere 3 tot 4 maanden introduceert Pink Gellac een nieuwe collectie met nieuwe kleuren. De collecties worden geïnspireerd door beauty en modetrends. Zo is er de Magnificent Collectie, een luxe serie van 5 verschillende, donkere kleuren. De Majestic Collectie is een krachtige collectie, geïnspireerd op koningin Maxima. De Glamourize Collectie maakt je partylook helemaal af. En zo zijn er nog veel meer nieuwe Gellac kleuren. In uw nagelstudio in Eindhoven vindt u de kleuren die u zoekt.

De voordelen van Pink Gellac

Het is niet voor niets dat steeds meer mensen nieuwe gellak nagels in de nagelstudio laten zetten. De gellak nagels van Pink Gellac hebben namelijk vele voordelen:

 • Uw nagels houden tot wel 2 weken een prachtige kleur;
 • Uw nagels zijn stevig;
 • Uw nagels blijven dun;
 • Uw nagels behouden hun natuurlijke flexibiliteit;
 • De lak is eenvoudig te verwijderen.

Gellak in uw nagelstudio in Eindhoven

Wilt u altijd up-to-date zijn met de allernieuwste kleuren voor uw nagels? Scoor uw nieuwste Gellac kleuren bij een nagelstudio in Eindhoven. De medewerkers van de nagelstudio weten precies welke nieuwe kleuren er zijn en wat de nieuwe trends van het moment zijn. Hoe is uw bezoek bevallen? Mail het ons via het contactformulier.© Copyright. All rights Reserved