Categorieën

Design haarden

Gezelligheid, warmte en design

Kunt u ook zo genieten van een heerlijk vuurtje? Design haarden verspreiden niet alleen warmte, ze verhogen ook de sfeer. Natuurlijk het meest wanneer het vuur brandt, maar ook wanneer het uit is zijn design haarden door hun prachtige uiterlijk een aanwinst voor uw woning. Waar gaat uw voorkeur naar uit, stoken met gas of stoken met hout? Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en voordelen van design haarden. Ontdek ze in dit blog.

Hout of gas?

De een zweert bij een houthaard, de ander gaat voor een gashaard. Beide manieren van stoken hebben zo hun eigen voordelen. Zo is de warmte die een houthaard verspreidt wat intensiever dan die van een gashaard. De temperatuur van een gashaard is echter vrij stabiel, terwijl die van een houthaard meer varieert. Ook het vlammenbeeld van een gashaard is stabiel, terwijl de vlammen van een houthaard alle kanten opgaan. Veel mensen gaan daarom voor de beleving van een houthaard, terwijl anderen kiezen voor het gemak van een gashaard. Een gashaard heeft namelijk minder onderhoud nodig. Ook is het in en uitschakelen met een druk op de knop geregeld. Aan de andere kant is de prijs van gas momenteel vrij hoog. Beide soorten design haarden zien er prachtig uit, maar u heeft vast een voorkeur.

Soorten design haarden

Er zijn verschillende soorten design haarden. Zo zijn ze open of (half) gesloten, worden ze gestookt op hout of gas en laat u ze plaatsen in bijvoorbeeld uw woonkamer of keuken. Zo veel mensen, zo veel wensen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Denkt u bijvoorbeeld eens aan deze soorten design haarden:

 • Open inbouwhaard
 • Gesloten inbouwhaard
 • Keukenhaarden
 • Open houthaarden
 • Half open houthaarden
 • Gesloten houthaarden
 • Open gashaarden
 • Gashaard met ultra HD-flatscreen tv

Design haard aanschaffen

Er is dus een grote variatie in design haarden. Welke spreekt u het meest aan? Misschien twijfelt u nog. Ga dan eens langs bij een specialist in design haarden. Deze is goed geïnformeerd en kan u adviseren bij uw keuze. U vindt zeker de design haard die bij u past. Heeft u nog vragen? Stel ze dan via het contactformulier.

Strepen zien in lichtbronnen

Strooilicht of starburst zien in lichtbronnen

Strepen zien in lichtbronnen is een duidelijk symptoom dat mensen met keratoconus veel benoemen. Ze ervaren vaak halo’s (ronde kringen rond een lichtbron), starburst (een stervormige uitstraling van een lichtbron en/of strooilicht. Strooilicht lijkt het meest op starburst, waarbij strepen te zien zijn uit lichtbronnen. Hieronder lees je meer over de erfelijke oogaandoening keratoconus en het zien strepen in lichtbronnen.

Wat is keratoconus?

Keratoconus is een erfelijke aandoening van het hoornvlies (cornea). Je merkt pas in de puberteit dat je eventueel keratoconus hebt. Het start met een plaatselijke verdunning van het hoornvlies aan één oog, waardoor het hoornvlies naar voren wordt geduwd door de oogdruk. Zo ontstaat een uitpuiling in de vorm van een conus. Meestal volgt het andere oog ook met de vorming van een minder ernstige vorm van keratoconus. Keratoconus komt bij ongeveer 1 op de 400 mensen voor.

Oorzaak van strepen zien in lichtbronnen

Als licht zich een weg zoekt, kan het van richting veranderd worden. Zo kan een lichtstraal gesplitst worden in meerdere fijne lichtstralen. Dit wordt lichtverstrooiing of strooilicht genoemd. Dat kan ook in de ogen gebeuren als licht zich een weg zoekt. Dit kan zich uiten in wazig zien (glare), verlies van contrast en kleur etc. Deze wordt versterkt als de visuele functie van de ogen al geringer is door een oogaandoening als keratoconus.

Strepen zien in het donker

Strepen zien uit lichtbronnen, zoals autolampen of lantaarnpalen is vooral in het donker zeer hinderlijk. Het kan het autorijden bemoeilijken. Hoe de strepen zich vertonen, verschilt nogal. De ene keer zie je fijne stralen en de andere keer zie je dikkere stralen. In beide gevallen verminderen ze het zich aanzienlijk. Bovendien is strepen zien in lichtbronnen een verschijnsel wat je pas in de loop van de tijd zult opmerken, omdat het steeds hinderlijker wordt.

Overdag strepen zien in lichtbronnen

Ook overdag kun je lichtstrepen zien. Bijvoorbeeld bij donker en grijs weer en wanneer auto’s met de lampen aan rijden.Sommige mensen met keratoconus zeggen overigens dat ze ook overdag last hebben met autorijden door bijvoorbeeld dubbelcontouren, wazig zien en verlies van contrastgevoeligheid. Zelfs bij de beste lichtomstandigheden.

Zie jij ook strepen in lichtbronnen?

Zie jij ook strepen in lichtbronnen? Laat je ogen dan controleren bij een in keratoconus gespecialiseerde opticien.

Meer blogs lezen over gezondheid? Je vindt ze hier.

Verf bestellen

3 tips voor buiten schilderen

U heeft een paar vrije dagen? Eindelijk kunt u die klussen oppakken die al zo lang zijn blijven liggen. Schilderen bijvoorbeeld. U wilt misschien het liefst die verf bestellen en gelijk aan de slag gaan. Maar niet alle omstandigheden zijn even geschikt om te schilderen. Lees hier met welke omstandigheden u rekening dient te houden wanneer u buiten gaat schilderen.

Tip 1: Weersvoorspelling

Houd voordat u gaat schilderen de weersvoorspelling in de gaten en kijk vlak voordat u gaat beginnen nog even wat het weer gaat doen. Is het droog, dan kunt u gerust buiten aan de slag gaan. Controleer ook de luchtvochtigheid. Is deze hoger dan 85%, dan is het onverstandig om buiten te gaan schilderen. De verf zal namelijk amper drogen. April tot en met oktober zijn over het algemeen de maanden waarin u het best buiten met verf aan de slag kunt gaan.

Tip 2: Temperatuur

U gaat misschien het liefst buiten schilderen wanneer het buiten lekker warm is. Pas wel op dat het niet te warm is. Dit is namelijk niet goed voor de verf. Deze zal te snel drogen waardoor er banen en strepen achterblijven. Ook blijft de kwaliteit van de verf niet gewaarborgd. Buitenverf is geschikt voor een buitentemperatuur tussen de 5 en de 25 graden Celsius. Idealiter is het buiten tussen de 18 en 20 graden.

Tip 3: Houtwerk controleren

Begin niet zomaar te schilderen, maar controleer eerst het houtwerk. Scheuren, barsten en kale plekken vragen om goed onderhoud. Bijvoorbeeld door het hout eerst te schuren of voor te behandelen. Beknibbel hier niet op, maar kies voor kwaliteit. Zo heeft u lang plezier van uw werk.

Verf bestellen voor uw klus

En dan nu aan de slag! Heeft u nog geen verf? Verf bestellen doet u natuurlijk ook bij een professional. Deze heeft de juiste verf voor elke klus en staat u terzijde met allerhande advies. Wilt u meer weten over verf? Stuur ons uw vraag via het contactformulier.

Airco installatie | Uw aircospecialist in Tiel

Bent u voorbereid op de zomer?

De data bewijzen het, het wordt elk jaar warmer in ons land. De airco’s aan de gevels bij zowel particulieren als bedrijven, beginnen ook in Tiel al een bekend stadsgezicht te worden. Een airco zorgt voor verkoeling, maar wat is een airco precies en wat kost het om er één aan te schaffen? Dat leest u in dit blog.

Wat is een airco?

Wanneer we het hebben over airconditioning bedoelen we een split-airco. Dit is een airco die uit twee delen bestaat: een binnenunit en een buitenunit. Deze zijn verbonden door leidingen waar koelvloeistof doorheen wordt gepompt. De werking lijkt op die van een ijskast. Er wordt binnen warmte onttrokken en buiten weer afgegeven. Is het juist koud binnen? Dan werkt een split-airco andersom. Zo heeft u binnen altijd de ingestelde temperatuur!

Wat kost het?

Dat airconditioning werkt, is geen geheim, maar zijn ze niet ongelooflijk duur? Dat valt tegenwoordig gelukkig mee. Vroeger was het een luxeartikel, maar door technologische vooruitgang, zijn ze nu een stuk voordeliger geworden. Ook is een airco vandaag de dag een stuk duurzamer dan u misschien zou denken. Zo zijn ze zuiniger in gebruik dan een traditionele cv-ketel. In combinatie met zonnepanelen, kunt u zo uw woning of bedrijf energieneutraal koelen en verwarmen.

Systemair: Zweedse topkwaliteit

Dan resteert natuurlijk nog de vraag: welke airco moet ik hebben? Bij de aanschaf van een airco is het van belang om met 3 zaken rekening te houden. Dit zijn de benodigde capaciteit, het energieverbruik en het aantal decibels dat de unit zowel binnen als buiten produceert.

Een merk dat aan alle drie deze vereisten voldoet is Systemair. Deze Zweedse airco producent is gespecialiseerd in stille airco’s geschikt voor (relatief) kleine ruimtes. Ideaal dus voor thuis en op kantoor. Ook een multi-split variant is mogelijk waarbij u meerdere ruimtes onafhankelijk van elkaar kunt koelen of verwarmen.

Wilt u meer weten over airco installatie in Tiel? Of over Systemair? Neem dan contact op met een airco specialist.

Meer lezen over airco? Bekijk dan ook ons artikel over airco in de slaapkamer.

Ambulante woonbegeleiding

Wat je moet weten over Ambulante woonbegeleiding

Zelfstandig wonen is voor negen op de tien mensen een vanzelfsprekend iets. Op een dag ben je groot en dan ga je het huis uit. Onder het juk van je ouders vandaan. Zo makkelijk als het klinkt, is het zeker niet voor iedereen. Wie bepaalde klachten of beperkingen heeft, kan soms wel wat hulp gebruiken als het gaat om zelfstandig wonen. Voor hen is er ambulante woonbegeleiding mogelijk. Je woont dan zelfstandig in je eigen woning of appartement en krijgt dan begeleiding op afstand. We leggen hieronder uit hoe ambulante woonbegeleiding in zijn werk gaat.

Wat is ambulante woonbegeleiding?

Als je 18 jaar of ouder bent en zelfstandig in je huis of appartement woont met ondersteuning in de vorm van ambulante woonbegeleiding, dan krijg je begeleiding en ondersteuning in het dagelijks leven. Het is speciaal bedoeld voor mensen die momenten hebben waarop het leven even wat moeilijker verloopt en daarbij de hulp van anderen nodig hebben. Ambulante woonbegeleiding is daar de professionele vorm van. Een hulpverlener kan in dat geval bij je langskomen. Zo krijg je alle aandacht die je nodig hebt in je eigen vertrouwde omgeving. Op welke vlakken die begeleiding nodig is, overleg je samen met je begeleider.

Begeleiding op 8 leefgebieden

Ambulante woonbegeleiding werkt altijd met een persoonlijk begeleidingsplan. Dat plan richt zich op 8 verschillende leefgebieden. Dit zorgt voor structuur en overzicht tijdens de woonbegeleiding. En het maakt het werken aan concrete doelen mogelijk. Die 8 leefgebieden zijn:

 • Huisvesting
 • Financiën
 • Praktisch functioneren
 • Sociaal functioneren
 • Psychisch functioneren
 • Lichamelijk functioneren
 • Dagbesteding
 • Zingeving

Zelfredzaamheid staat centraal

Bij ambulante woonbegeleiding ligt de nadruk niet op beperkingen die je hebt. De hulpverlener kijkt samen met je naar de mogelijkheden. Het doel van de ambulante woonbegeleiding is het vergroten van de eigen kracht; het stimuleren van zelfredzaamheid om je steeds zelfstandiger te laten functioneren binnen onze maatschappij.

Meer lezen over wonen? Lees hier onze andere blogs.

Dermatoloog Rotterdam

Professional in huidproblemen

Heeft u last van huidproblemen? Dat kan heel erg vervelend zijn. U kunt ermee rond blijven lopen of zelf met huis-tuin-en-keukenmiddeltjes proberen van uw kwalen af te komen. Maar dit heeft niet altijd het gewenste effect. Vaak worden de huidproblemen zelfs erger. U kunt zich hiermee wenden tot een dermatoloog in Rotterdam. Deze heeft vaak een uitgebreid aanbod, van laserbehandelingen en figuurcorrecties tot het opfrissen van uw huid met Botox of fillers. Uw huid wordt door een professional bekeken. Zo profiteert uw huid van de aandacht en deskundigheid van een huidtherapeut of zelfs een cosmetisch arts. Wilt u meer weten over de behandelingen die u kunt krijgen bij een dermatoloog in Rotterdam? Lees dan snel verder.

Met welke klachten naar dermatoloog?

U kunt bij een dermatoloog terecht voor elk huidprobleem. Heeft u last van acne, couperose, ontsierende pigmentvlekken of littekens? Een dermatoloog kan er iets aan doen. Ook bij donkere kringen of wallen onder de ogen kan een dermatoloog te hulp schieten, zodat u weer wakker en fris uit uw ogen kijkt. Ervaart u klachten die bij een ouder wordende huid vaak voorkomen, zoals huidveroudering, overbeharing of cellulite? Uw dermatoloog in Rotterdam weet er raad mee. Vraag gewoon naar de mogelijkheden voor uw huidprobleem.

Soorten behandelingen

Een dermatoloog in Rotterdam heeft de mogelijkheid tot verschillende soorten behandelingen. U kunt hierbij denken aan:

 • Definitieve laserontharing
 • TCA peeling
 • Dermapen behandeling
 • Pigmentvlekken verwijderen
 • Gezichtsbehandeling
 • Schimmelnagel behandeling
 • Acne behandeling

Uw huidprobleem laten verhelpen

Heeft u last van huidproblemen? Ga dan naar een professionele dermatoloog in Rotterdam. Daar worden uw huidproblemen met de nieuwste apparatuur en volgens de laatste technologieën behandeld. Zo bereikt u zeker het gewenste resultaat. Heeft u ervaring met een goede dermatoloog? Laat het ons weten via het contactformulier.

Welke rolluiken en zonwering?

Bepaal zelf de hoeveelheid zon

Heeft u wel eens last van de zon die in uw gezicht schijnt in uw woning? Of brengt de zon te veel warmte mee naar binnen? Dan is zonwering een uitkomst! Met rolluiken en andere zonwering bepaalt u zelf wanneer de zon binnenkomt en hoeveel dit dan is. Wij vertellen u hier graag meer over. Lees snel verder.

Soorten zonwering

Er zijn allerlei soorten zonwering te koop, zoals de vijf hieronder genoemde. De eerste twee lichten we graag verder toe.

 • Rolluiken
 • Screens
 • Jaloezieën
 • Shutters
 • Zonnescherm

Rolluiken

Rolluiken zijn ideaal als zonwering. Ze houden het licht buiten, zodat u zelfs overdag in het donker kunt slapen als u dat wilt. Verder houden ze ‘s zomers uw woning koel door de zon buiten te houden, terwijl ze ‘s winters met hun isolerende werking de warmte juist binnen vasthouden. Bovendien vormen rolluiken een extra barrière voor inbrekers. Zij zullen een huis met rolluiken liever vermijden.

Screens

Met screens bepaalt u zelf hoeveel licht u binnen laat komen. Kies u voor verduisterende screens, zodat u het zonlicht buiten houdt? Of kiest u voor screens die wat licht doorlaten, zodat u nog wel van het licht profiteert, maar de felheid er vanaf is? Screens zijn in veel verschillende kleuren en stijlen te verkrijgen. Ze vormen daardoor een mooie toevoeging aan uw interieur.

Uw zonwering kiezen

Bent u op zoek naar rolluiken en zonwering in Heesch of ergens anders in Nederland? Koop deze dan bij een professional. Deze heeft een ruim aanbod aan zonwering en weet precies welke het best bij uw situatie past. U vindt er vast de zonwering die u zoekt. Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Stel ze dan via het contactformulier.

Verduurzamen voor varkenshouders

Zelf duurzame energie opwekken en kosten besparen

Voor het houden van varkens heeft u veel energie nodig. De kosten voor een varkensstal kunnen voor veel varkenshouders hoog oplopen. Wat zou het fijn zijn om zelf duurzame energie op te wekken om zo uw bedrijf te verduurzamen en ook nog eens te besparen op energiekosten. Dit is mogelijk wanneer u kiest voor zonnepanelen. Wilt u meer weten over de voordelen van zonne-energie voor uw varkenshouderij? Lees dan verder en ontdek wat zonnepanelen u kunnen brengen.

Verduurzamen door zonne-energie

Als varkenshouder weet u dat het steeds noodzakelijker wordt om een bijdrage te leveren aan een beter milieu. Toch kan de keuze voor investeren in verduurzaming nog een flinke stap zijn. Het plaatsen van zonnepanelen is de eenvoudigste stap om duurzame energie op te wekken. Zo kunt u zowel duurzaam ondernemen als besparen op uw energieverbruik. Hier en daar kunt u nog subsidie krijgen voor de aanschaf en u kunt nog korte tijd profiteren van het terugleveren van de door u opgewekte energie op het elektriciteitsnet.

Voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen kunnen niet alleen op uw varkensstal, maar ook op bijvoorbeeld opslagruimtes gelegd worden. Zo kunt u meer energie opwekken. U kunt uw dak verhuren voor zonnepanelen. Maar de panelen leasen of kopen behoort ook tot de mogelijkheden. Met zonnepanelen kiest u voor:

 • Duurzaam ondernemen
 • Extra inkomsten
 • Groene, lokaal opgewekte energie

Uw varkensstal verduurzamen

Bent u varkenshouder en zou u graag verduurzamen, maar weet u niet precies wat de beste manier is in uw situatie? Dan heeft u misschien behoefte aan hulp om dit uit te zoeken. Er zijn bedrijven die u kunnen adviseren wanneer u eraan denkt te investeren in het verduurzamen van uw varkenshouderij. Lees hier meer over hoe dit precies in zijn werk gaat. Ook voor uw varkensstal kan een oplossing gevonden worden die het best bij u past. Heeft u nog vragen over dit artikel? Stel ze dan via ons contactformulier.

Daklekkage voorkomen door dakinspectie

Voorkomen is beter dan genezen

Weet u eigenlijk wel of het dak van uw woning in goede conditie is? Nu heeft u misschien nog nergens last van, maar als u niet oppast, heeft u op een dag lekkage. En dan is het leed al geleden; uw nieuwe vloer ziet er niet meer uit, u kunt opnieuw behangen of uw apparaten hebben waterschade opgelopen. Dat wilt u natuurlijk voorkomen. U kunt daklekkage voorkomen door een dakinspectie te laten uitvoeren. Lees snel meer en ontdek hoe u dit voordelig kunt laten doen.

Waarom kiezen voor dakinspectie?

Wat voor een dakbedekking u ook heeft, het is altijd verstandig om jaarlijks dakinspectie te laten uitvoeren. Uw dak wordt nagekeken op de staat van het onderhoud. U krijgt een verslag en advies over de eventueel benodigde werkzaamheden. De voordelen van dakinspectie:

 • Lekkage voorkomen
 • Tijdig gebreken en schade verhelpen
 • Gratis dakinspectie mogelijk

Werkzaamheden tijdens dakinspectie

Bij een dakinspectie inspecteert een vakman uw dak. Deze professional kijkt naar verschillende onderdelen. Heeft u dakpannen, dan zal hij controleren of de dakpannen netjes liggen en heel zijn. Een bitumen dak wordt op slijtage en scheurtjes gecontroleerd. Van andere soorten dakbedekking heeft hij vanzelfsprekend ook verstand. Ook de schoorsteen en dakgoten worden aan een inspectie onderworpen. De houten balken van uw dakconstructie worden ook gecontroleerd. Eventueel kunt u navragen of uw dak geschikt is voor bijvoorbeeld zonnepanelen of de aanleg van een groen dak.

Gratis dakinspectie

Vermoedt u dat uw dak ook wel een inspectie kan gebruiken? Er zijn dakdekkersbedrijven die een gratis dakinspectie aanbieden. Bent u daarin geïnteresseerd? Neem dan contact op met het bedrijf van uw keuze en vraag wat er is inbegrepen en welke voorwaarden er zijn.

Heeft u opmerkingen over dit artikel? Geef ze door via het contactformulier.

Wat is veiligheidsbeslag?

De juiste maatregelen

U vraagt het zich ongetwijfeld wel eens af: zijn mijn huis en bedrijf wel goed beschermd tegen inbraak? Daar wilt u natuurlijk niet van wakker liggen. Alarmsystemen, camera’s en bewakers zijn natuurlijk een mogelijkheid, maar wist u dat zelfs iets eenvoudigs als veiligheidsbeslag de kans op inbraak aanzienlijk verminderd? Dit deurbeslag is een eenvoudige en voordelige maatregel, waarmee u uw woning en/of bedrijf in één klap een stuk veiliger maakt.

Wat is veiligheidsbeslag?

Veiligheidsbeslag zijn de metalen schildjes die een deurslot extra bescherming bieden. Dit maakt het een stuk lastiger voor inbrekers om binnen te komen. Doordat ze van binnenuit worden vastgeschroefd, kunnen ze niet van buitenaf worden losgedraaid. Ze zijn geschikt voor elk type deur en eenvoudig zelf erop te schroeven.

Werking van veiligheidsbeslag

Veiligheidsbeslag omsluit het slot en zorgt ervoor dat dit niet uitsteekt. Zo kunnen inbrekers het niet beetpakken met een griptang en het slot eruit trekken. Deze methode die ook wel kerntrekken wordt genoemd, is snel en effectief en daarom een favoriet van het inbrekersgilde. Zien ze veiligheidsbeslag op uw deur? Dan gaan ze liever een deurtje verder. Zo biedt veiligheidsbeslag niet alleen weerstand tegen inbraak, maar heeft het ook een preventieve werking.

Goed en voordelig

Het plaatsen van veiligheidsbeslag is niet alleen een effectieve maatregel, maar ook een voordelige. Veel veiligheidsmaatregelen kosten aanzienlijk meer geld en die kunt u zo nog even uitstellen. Ook als uw sloten al wat ouder zijn kunt u de beveiliging van uw deuren zo een upgrade geven. Oude sloten zijn namelijk inbraakgevoeliger dan de nieuwste anti-inbraak sloten, maar met deurbeslag van een goede kwaliteit zoals ami veiligheidsbeslag maakt u ze weerbaarder tegen inbraak.

Vond u dit een interessant artikel? Lees dan ook onze andere
blogs over bedrijven.© Copyright. All rights Reserved