Categorieën

Appeltaart uit eigen tuin

Heel Holland bakt

Net als een groot deel van Nederland ben ik de afgelopen corona-periode fanatiek aan het bakken geslagen. Waar ik een taart vroeger gewoon bestelde of uit een pakje maakte, ben ik na driftig oefenen aanbeland op het punt dat zelf ik verse ingrediënten gebruik.

De lekkerste taart

Inmiddels komt het ene na het andere kunststukje uit mijn oven. Cheesecake, drip cakes, naked cakes, meerdere lagen of vullingen en in alle kleuren van de regenboog. Maar mijn all-time-favoriet blijft toch nog steeds de ouderwetse appeltaart. Al zal dit ongetwijfeld ook te maken hebben met de warme herinneringen aan vroeger toen mijn oma deze voor ons bakte.

Picknicken onder je eigen appelboom

Biologisch meel, eieren en appels haal ik inmiddels bij de boer. Maar wat het voor mij echt af zou maken zijn appels uit eigen tuin. Een appelboom met eigen appels is eigenlijk altijd al een droom van mij geweest. Appeltaart bakken en dan onder mijn eigen appelboom picknicken met vrienden en familie op een rood-wit geblokt kleed, dat is wat ik wil!

Eenvoudig online te bestellen

Een boom heeft echter tijd nodig om te groeien en vrucht te dragen. Geduld is echter niet mijn sterkste eigenschap. Na even Googelen bleek echter uit dat je een gewoon een appelboom online bestellen kunt. Op verzoek kunnen ze hem zelfs in de grond zetten. Dus dat heb ik direct gedaan. Mijn keuze viel op een oude fruitboom van 17 jaar oud, met een karakteristieke uitstraling, die direct vruchtdragend is. Zo kan ik al dit najaar mijn eerste appels plukken.

Sweet dreams

De zomer is pas net begonnen, maar ik kijk nu al uit naar de herfst wanneer ik mijn eerste appels uit eigen tuin kan gaan oogsten! Als ik mijn ogen dicht doe zie ik de taart al op mijn rood-wit geruite picknickkleed staan, en de blije gezichtjes van mijn buurmeisjes terwijl ik de taart aansnijdt.

Meer blogs van mijn hand lezen? Vergeet dan niet te bookmarken!

Trends in vloeren, meubels en interieur

De aankomende interieur- en kleurentrends

Elk jaar verschijnen nieuwe trends in wonen en interieur. Sommige trends maken een comeback, andere verdwijnen na jaren van populariteit ineens uit de schappen. 2021 is een van die jaren waarin veel veranderingen hebben plaatsgevonden. Hierdoor veranderen ook woontrends, zoals bijvoorbeeld die van vloeren. In deze blog zetten we een aantal opvallende woontrends voor je op een rij. Val je binnen of buiten de boot?

Zwart is het nieuwe zwart

Als het om kleurgebruik gaat, is zwart niet meer weg te denken uit veel interieurstijlen. Of het nu gaat om een industrieel interieur, of een landelijk interieur: zwart zal en moet erin verschijnen. We vermoeden dat de trend is begonnen met de opkomst van robuuste meubels en details, zoals stalen poten, deuren en stoelen. Veel materialen van staal zijn zwart in de basis. Deze gedurfde kleur komt echter steeds vaker terug in verschillende soorten meubels en materialen. Denk bijvoorbeeld aan spiegels, lampen, banken en ander textiel. Durf jij het aan?

Omarm de natuur

Vorig jaar was het een rage om de woonruimte van binnen naar buiten te keren. Hierdoor werd de stijl van de woonkamer doorgetrokken naar de buitenruimtes, zoals de tuin en de serre. Dit jaar wordt de buitenwereld, en in het bijzonder de natuurlijke sferen, naar binnen gehaald. Zo kiezen steeds meer mensen voor de levendigheid van planten en bloemen in hun interieur. Ook zien we dat mensen experimenteren met minder populaire bloemen- en planten keuzes, zoals droogbloemen of kunstbloemen. We zijn benieuwd wat jij van deze botanische trend vindt!

Duurzame parketvloeren

Zoals je wellicht al weet, speelt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol in ons leven. Dit thema zien we steeds meer terug in interieur- en woonkeuzes. Zo verkiest men een duurzame, maar klassieke parketvloer over materialen die minder biologisch afbreekbaar zijn. Daarnaast kun je eindeloos variëren met parketvloeren. Denk bijvoorbeeld aan visgraat-vloeren of parketvloeren met een ‘vintage’ uitstraling. Meer weten over vloeren? Lees onze blog over het verschil tussen pvc en parketvloeren!

Loodgieter Den Haag nodig?

Tips om de beste loodgieter te vinden

U heeft een lekkage in Den Haag. Dat is heel vervelend! Om geld te besparen kunt u proberen om eerst zelf het probleem op te lossen. Maar soms is een loodgieter in Den Haag inschakelen onvermijdelijk. Hoe vindt u een goede loodgieter bij u in de buurt? Lees hier meer over het hoe en waarom van een loodgieter in Den Haag.

Waarvoor een loodgieter bij u in de buurt?

Een loodgieter kunt u voor veel klussen en reparaties inhuren. Deze vakmensen zijn opgeleid om u te helpen bij het onderhouden en repareren van installaties. Zo controleren uw huis ook op mogelijke (toekomstige) lekkages en herstellen eventueel een probleem met een toilet of afvoer. Ook kunnen zij gas- en waterleidingen doormeten, op maat snijden, in de juiste kromming buigen en in de juiste hoek installeren of monteren.

Welke loodgieter in Den Haag voor u?

Bij een verstopt toilet, een lekkend dak, een doorlopende kraan, wilt u natuurlijk zo snel mogelijk een goede loodgieter laten komen om het probleem op te lossen. Elke loodgieter waar u contact mee opneemt moet in principe al deze bovenstaande taken zelfstandig uit kunnen voeren. Bij het vinden van de beste loodgieter voor u kunt u het beste op de reviews op een website die een goede indruk geven van zijn of haar kwaliteiten en of er veilig, netjes en schoon gewerkt wordt. Ook is het goed om te controleren of de loodgieter de juiste certificaten heeft.

Daarom een loodgieters in Den Haag

Een goede loodgieter in Den Haag inhuren om de problemen van uw leidingen, afvoer of dak op te laten lossen is een verstandige keuze. Wanneer u de problemen zelf oplost kan dit tijdelijk goed gaan, maar met een professionele loodgieter weet u zeker dat u echt van het probleem verlost bent.

Meer weten over installatiebedrijven? U leest het hier.

Commerciële laadpalen inmiddels onmisbaar!

Winkelen en auto opladen gaat goed samen

Bent u een winkeleigenaar, of beter nog, een winkelcentrummanager? Dan heeft u waarschijnlijk al te maken met shoppers die hun auto in de parkeergarage parkeren om te winkelen en er vervolgens achter komen dat er geen oplaadmogelijkheid is voor hun elektrische auto. Deze mensen winkelen de volgende keer liever ergens anders. Het kan ook zijn dat ze direct uw winkelcentrum verlaten, omdat ze niet verder kunnen met een lege batterij. Dat is zonde voor uw omzet! Denk daarom aan een commerciële laadpaal, bijvoorbeeld in uw parkeergarage of winkelcentrum terrein. Lees hier meer!

Oplaadmogelijkheid trekt publiek

Laadpalen zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een klassiek model dat aan de muur wordt gemonteerd of zelfstandig staat. Daar kunt u allerlei trucjes aan toevoegen. Zo is het mogelijk om een kleine vergoeding te vragen aan klanten die hun elektrische auto willen opladen. Dat bespaart u veel en maakt de investering ook aantrekkelijker. Daarnaast kunt u ook denken aan een laadpaal met gps-locatie, zodat mensen met een laadpaal app uw laadpaal kunnen vinden en direct gebruik kunnen maken van de mogelijkheid om de laatste boodschappen in uw winkel te doen.

Commerciële laadpaal voor een groen imago

U maakt niet alleen uw klanten blij met een laadpaal op uw terrein, maar geeft uw bedrijf of winkelcentrum ook een groen imago. Een winkelcentrum met commerciële laadpalen is gastvrij voor bestuurders van elektrische voertuigen, maar laat ook zien dat het toekomstbestendig is. Klaar voor de toekomst? Denk dan eens aan commerciële laadpalen op uw terrein!

Profiteer vandaag nog

Bent u al overtuigd van commerciële laadpalen voor uw bedrijventerrein of winkelcentrum? Bestel ze vandaag nog! Zo profiteert u binnen de kortste keren van alle bovenstaande voordelen, zoals het extra rendement dat laadpalen opleveren. Bent u op zoek naar nog meer zaken die uw bedrijf een financiële boost kunnen geven en ook nog eens goed zijn voor een groen imago? Lees ons artikel over het hedendaagse rendement van zonnepanelen.

Wanneer met spoed een slotenmaker bellen?

Wat zijn spoedopdrachten voor een slotenmaker?

Er zijn verschillende redenen om een slotenmaker te bellen. Maar wanneer heeft een opdracht nou spoed en wanneer niet? In dit blog bespreken we verschillende redenen om met spoed een slotenmaker te bellen.

Sleutel kwijt

Niemand wil lang voor een dichte deur blijven staan. Dus wilt u graag naar binnen, maar kunt u de sleutel niet vinden? Bel dan met spoed een slotenmaker. Een slotenmaker kan u binnenlaten zonder het slot te beschadigen. Bent u de sleutel verloren en kunt u hem niet meer terug vinden? Dan kan een slotenmaker het slot vervangen.

Er is ingebroken

Bij een inbraak is vaak het slot van de deur kapot gemaakt of beschadigd. Een deur die niet dicht kan, versterkt het gevoel van onveiligheid dat een inbraak kan veroorzaken. Bel daarom zo snel mogelijk een slotenmaker, wanneer er bij u is ingebroken.

Het slot is kapot

U heeft de goede sleutel, maar u krijgt de deur niet open. Dan is de kans groot dat het slot kapot is. Ga in dat geval niet aan de slag met smeerseltjes of olie om het slot weer soepel te krijgen. Deze producten kunnen het mechaniek van uw slot namelijk beschadigen. Dus staat u voor een dichte deur en is het slot kapot? Bel dan met spoed de slotenmaker.

U bent buitengesloten

Heeft u uzelf per ongeluk buitengesloten? Ook dan kunt u met spoed een slotenmaker bellen. Het kan altijd een keer gebeuren dat u in alle haast de deur dicht trekt en de sleutels vergeet mee te nemen. Een slotenmaker helpt u snel weer naar binnen, zonder het slot te forceren.

Heeft u om een van deze redenen of om een andere reden snel een slotenmaker nodig? Dan kunt u met spoed contact opnemen met een slotenmaker.

Zo herkent u wormen in de darmen?

Wat zijn wormen in de darmen?

In uw darmen kunnen zich parasieten bevinden. Parasieten kunnen eencellig of meercellig zijn. Zijn ze meercellig? Dan zijn het kleine wormen die in uw darmen zitten. U kunt besmet zijn met wormen zonder dat u er last van heeft. Maar in de meeste gevallen ondervinden mensen wel klachten van deze parasieten. Wij vertellen u er graag meer over in dit blog.

Hoe wordt u besmet?

In Nederland worden mensen vooral besmet met de aarsmade. Deze komt met name bij kinderen veel voor. Ongeveer 10 tot 14% van de kinderen is hiermee besmet. In zandbakken, speeltuinen en parken kunnen jonge kinderen in aanraking komen met de ontlasting van honden en katten. Als ze hiermee in contact komen, kunnen ze worden besmet met de spoelworm. Ook is het mogelijk om in het buitenland een worminfectie op te lopen.

Hoe herkent u de wormen?

Wormen in de darmen zijn vaak terug te vinden in de ontlasting. U moet hiervoor wel goed kijken. De wormen zijn namelijk zeer klein. Soms ziet u witte draadjes of kleine witte bolletjes in de ontlasting. Dit kunnen parasieten zijn. Het is ook mogelijk dat de wormen nog een beetje bewegen. In een lab kan uw ontlasting worden onderzocht op de aanwezigheid van parasieten. Aan de hand van de wormeitjes kan worden vastgesteld welke wormen zich in uw darmen bevinden.

Soorten wormen

In uw darmen kunnen zich verschillende soorten wormen bevinden. Daarom kunt u uw ontlasting onder andere laten onderzoeken op de volgende wormsoorten:

 • De aarsmade (Enterobius vermicularis)
 • De zweepworm (Trichuris trichiura)
 • De spoelworm (Ascaris lumbricoides)
 • De hondenspoelworm (Toxocara canis)
 • De kattenspoelworm (Toxocara cati)
 • De mijnworm (Ankylostoma duodenale)
 • De lintworm (Taenia solium)

Wilt u weten of uw darmklachten worden veroorzaakt door wormen in uw darmen? Dan kunt u online een wormen test bestellen.

Wilt u meer lezen over uw gezondheid? Bekijk dan ook eens de andere blogs van Centerpoints over dit thema!

Hoe onderhoudt u een airco?

Airco onderhouden

Airco onderhoud is essentieel

De verschillende onderdelen van een airco installatie hebben regelmatig onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat de unit jarenlang effectief en efficiënt blijft werken. Het negeren van noodzakelijk onderhoud leidt tot een snelle afname van de prestaties van de airconditioning, terwijl het energieverbruik toeneemt. Hoe voorkomt u dit? Lees deze blog om te leren hoe u een airco installatie onderhoudt.

Houd uw filters schoon

Het schoonhouden van uw airconditioningsysteem is essentieel. Regelmatig schoonmaken van de binnen- en buitenunit met een vochtige doek is vaak niet voldoende. Het is belangrijk dat de filters van uw airconditioning ook regelmatig worden onderhouden. Stof en vuil van buitenaf verzamelen zich op de filters, zodat in plaats van schone, vuile lucht de ruimte in wordt geblazen. Dit kan misselijkheid of zelfs allergische reacties veroorzaken. U kunt de filters schoonmaken met een stofzuiger en daarna afspoelen met lauw water.

Laat uw airco tijdig bijvullen

Een airco installatie kan de lucht in een ruimte koelen dankzij een speciaal type koelvloeistof. Als er niet genoeg koelvloeistof in de airco installatie zit, kan deze de lucht niet meer (goed) koelen. Uiteraard wilt u het rendement zo hoog mogelijk houden en het energieverbruik zo laag mogelijk bij gebruik van een airco. Daarom is het belangrijk dat u de koelvloeistof op tijd laat bijvullen door een airco-professional. Dit is gemiddeld eens in de twee jaar nodig voor het goed functioneren van uw airconditioning.

Onderschat onderhoud nooit!

Goed onderhoud aan uw airco installatie zorgt ervoor dat deze goed blijft werken wanneer u deze het meest nodig heeft. Veel onderhoud kunt u zelf uitvoeren zonder de hulp van een vakman of monteur. Bespaar op de lange termijn tijd en geld door uw airco installatie regelmatig en goed te onderhouden.

Wilt u een nieuwe airco kopen? Lees hier meer over het vinden van een goede airco!

Wat is de beste bewakingscamera?

Waar u op moet letten

Een goede beveiligingscamera is een must, maar waar moet u op letten? Er zijn veel verschillende soorten beveiligingscamera’s op de markt. Ook de prijzen van de camerasystemen lopen enorm uiteen. In dit artikel zullen we het vooral hebben over de (semi-)professionele beveiligingscamera apparatuur. Dit zijn naar onze mening de enige camera’s die u moet overwegen voor het beveiligen van uw woning of bedrijventerrein. Lees verder!

Neem cameratoezicht serieus

Cameratoezicht wordt vaak verwaarloosd. Soms wordt een camerabeveiligingset te snel gekocht, bijvoorbeeld omdat het draadloos werkt. Zodra er bij een calamiteit een claim op de installatie wordt gemaakt, blijken de beelden echter slecht of onbruikbaar. We zien dit vaak genoeg gebeuren in tv-programma’s als Opsporing Verzocht. Zonde! Lage resolutie camera’s tegen schappelijke prijzen zijn verleidelijk, maar naar onze mening weggegooid geld. Kiest u voor een beveiligingssysteem, doe het dan meteen goed en ga voor echte kwaliteit.

Het doel van uw beveiligingscamera

Voordat u een camera koopt, moet u zich bedenken waar de camera wordt gemonteerd en wat er op beeld moet komen. Pas uw camera aan uw behoeften aan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan nachtzicht, zoom, groothoek of een buitencamera. Een camera zonder LED-verlichting zal ‘s avonds bij de voordeur niet veel nut hebben (tenzij het natuurlijk een lichtgevoelige camera is). Er zijn vier beveiligingscamerasystemen die professioneel worden gebruikt, namelijk:

 • Analoog
 • Digitaal IP
 • Digitale HD-SDI
 • HDCVI, AHD en TVI

Bezoek een specialist in camerabewaking

Ondanks mooie digitale systemen zoals IP, wordt er vaak gekozen voor analoge camerasystemen van lagere kwaliteit. Logisch, want het is het meest aangeboden en ook nog eens heel betaalbaar. Maar is dit een goede koop? Is uw huis daarmee echt goed beveiligd? Voor hoogwaardige camera beveiliging kunt u daarom beter naar een camerabewaking specialist voor bijvoorbeeld een goed IP systeem. Dit heeft de kwaliteit, hoge resolutie en vele mogelijkheden die u van een camerasysteem mag verwachten.

Meer veiligheid? Lees ook eens ons artikel over tips tegen woninginbraak!

7 tips voor het reizen met de taxi

Reizen met Taxi Centrale Nijmegen

Gaat u binnenkort met de taxi op pad? Met deze 7 tips geniet u nog meer van de rit!

1. Vooraf reserveren

Bij veel taxicentrales kunt u vooraf een taxi reserveren. De taxi staat dan klaar op het afgesproken tijdstip. Zo hoeft u nooit meer te wachten.

2. Vraag naar de prijs

Niemand vindt het fijn om bij het afrekenen voor verrassingen te staan. Vraag daarom vooraf naar de prijs van de rit. Zo weet u bij het betalen precies waar u aan toe bent. Het bedrag kan soms een klein beetje afwijken van de inschatting, maar dit zal nooit een groot verschil zijn.

3. Overleg over de route

Taxichauffeurs weten altijd de handigste, snelste of mooiste route te vinden. Overleg daarom over de route. Wilt u zo snel mogelijk op uw bestemming zijn? Of wilt u genieten van de mooie omgeving? Bespreek het met de chauffeur.

4. Neem de taxi als zakelijk vervoer

Neemt u wel eens de taxi naar uw werk of naar een zakelijke bespreking? Dan kunt u in veel gevallen de kosten van de rit gewoon declareren. Het kan u zelfs fiscale voordelen opleveren om de taxi te gebruiken als zakelijk vervoer.

5. Geef het aan wat u wilt

De een vindt het fijn om met de taxichauffeur te kletsen en de ander houdt hier juist helemaal niet van. Wat u ook wilt, het kan allebei. Vertel de chauffeur of u stilte wilt of juist niet. En dan houdt hij hier rekening mee.

6. Gebruik de tijd efficiënt

De tijd in de taxi kunt u gebruiken om nuttige dingen te doen. Pleeg een telefoontje, lees nog even iets door, beantwoord de mail, alles kan!

7. Ontspan

In een taxi hoeft u niets te doen. U hoeft niet op de weg te letten en wordt niet gestoord door mensen om u heen. Geniet hier van! Ontspan en geniet van betrouwbaar taxivervoer in Nijmegen.

Vond u dit interessant? Lees dan ook ons blog over taxivervoer in de toekomst.

3 tips voor het organiseren van een evenement

Evenement regelen: houd hiermee rekening

Kunt u niet wachten tot het moment dat er weer leuke evenementen georganiseerd kunnen worden? Dat kunnen wij ons heel goed voorstellen! Maar misschien bent u de draai na een jaar wel even kwijt. Hoe organiseert u een leuk evenement wanneer dat weer op een veilige manier kan? In dit blog geven we drie tips voor het organiseren van een evenement.

1. Coronamaatregelen

Ten eerste is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw evenement aan alle coronamaatregelen voldoet. Hoe die maatregelen eruit komen te zien, is op dit moment nog niet vast te stellen. Wanneer u langzaamaan alvast met de planning van het evenement wilt beginnen, is het belangrijk om daar wel alvast op in te spelen. Moet u bijvoorbeeld controleren op vaccinatie? Of moet een bezoeker een negatieve coronatest kunnen tonen? Wat de maatregelen ook worden, het is belangrijk dat uw evenement eraan voldoet.

2. Alles vastleggen in een draaiboek

cocktails, evenementenbeveiliging

Bij het organiseren van een succesvol evenement komen heel veel dingen kijken. Het is daarom belangrijk om alles goed vast te leggen. Het is daarom erg verstandig om een draaiboek te maken voor het evenement. EHBO, telefoonnummers, verzekeringen, uitnodigingen, het programma, u noteert er alles in. Zo heeft u alle belangrijke informatie die u nodig heeft voor het evenement op een plek.

3. Goede evenementenbeveiliging

U wilt ten slotte natuurlijk de veiligheid van u, uw personeel en uw bezoekers garanderen. Goede evenementenbeveiliging is dan ook onmisbaar. Evenementenbeveiliging kent veel factoren: toegangscontrole, surveillance, etc. Wij adviseren daarom om de evenementenbeveiliging aan een specialist over te laten. Die hebben namelijk ervaring met de beveiliging op evenementen, en weten precies waar rekening mee gehouden moet worden.

Welk evenement gaat u organiseren? Deel het met onze lezers en vul het contactformulier in!© Copyright. All rights Reserved