Categorieën

Wanneer met spoed een slotenmaker bellen?

Wat zijn spoedopdrachten voor een slotenmaker?

Er zijn verschillende redenen om een slotenmaker te bellen. Maar wanneer heeft een opdracht nou spoed en wanneer niet? In dit blog bespreken we verschillende redenen om met spoed een slotenmaker te bellen.

Sleutel kwijt

Niemand wil lang voor een dichte deur blijven staan. Dus wilt u graag naar binnen, maar kunt u de sleutel niet vinden? Bel dan met spoed een slotenmaker. Een slotenmaker kan u binnenlaten zonder het slot te beschadigen. Bent u de sleutel verloren en kunt u hem niet meer terug vinden? Dan kan een slotenmaker het slot vervangen.

Er is ingebroken

Bij een inbraak is vaak het slot van de deur kapot gemaakt of beschadigd. Een deur die niet dicht kan, versterkt het gevoel van onveiligheid dat een inbraak kan veroorzaken. Bel daarom zo snel mogelijk een slotenmaker, wanneer er bij u is ingebroken.

Het slot is kapot

U heeft de goede sleutel, maar u krijgt de deur niet open. Dan is de kans groot dat het slot kapot is. Ga in dat geval niet aan de slag met smeerseltjes of olie om het slot weer soepel te krijgen. Deze producten kunnen het mechaniek van uw slot namelijk beschadigen. Dus staat u voor een dichte deur en is het slot kapot? Bel dan met spoed de slotenmaker.

U bent buitengesloten

Heeft u uzelf per ongeluk buitengesloten? Ook dan kunt u met spoed een slotenmaker bellen. Het kan altijd een keer gebeuren dat u in alle haast de deur dicht trekt en de sleutels vergeet mee te nemen. Een slotenmaker helpt u snel weer naar binnen, zonder het slot te forceren.

Heeft u om een van deze redenen of om een andere reden snel een slotenmaker nodig? Dan kunt u met spoed contact opnemen met een slotenmaker.

Zo herkent u wormen in de darmen?

Wat zijn wormen in de darmen?

In uw darmen kunnen zich parasieten bevinden. Parasieten kunnen eencellig of meercellig zijn. Zijn ze meercellig? Dan zijn het kleine wormen die in uw darmen zitten. U kunt besmet zijn met wormen zonder dat u er last van heeft. Maar in de meeste gevallen ondervinden mensen wel klachten van deze parasieten. Wij vertellen u er graag meer over in dit blog.

Hoe wordt u besmet?

In Nederland worden mensen vooral besmet met de aarsmade. Deze komt met name bij kinderen veel voor. Ongeveer 10 tot 14% van de kinderen is hiermee besmet. In zandbakken, speeltuinen en parken kunnen jonge kinderen in aanraking komen met de ontlasting van honden en katten. Als ze hiermee in contact komen, kunnen ze worden besmet met de spoelworm. Ook is het mogelijk om in het buitenland een worminfectie op te lopen.

Hoe herkent u de wormen?

Wormen in de darmen zijn vaak terug te vinden in de ontlasting. U moet hiervoor wel goed kijken. De wormen zijn namelijk zeer klein. Soms ziet u witte draadjes of kleine witte bolletjes in de ontlasting. Dit kunnen parasieten zijn. Het is ook mogelijk dat de wormen nog een beetje bewegen. In een lab kan uw ontlasting worden onderzocht op de aanwezigheid van parasieten. Aan de hand van de wormeitjes kan worden vastgesteld welke wormen zich in uw darmen bevinden.

Soorten wormen

In uw darmen kunnen zich verschillende soorten wormen bevinden. Daarom kunt u uw ontlasting onder andere laten onderzoeken op de volgende wormsoorten:

 • De aarsmade (Enterobius vermicularis)
 • De zweepworm (Trichuris trichiura)
 • De spoelworm (Ascaris lumbricoides)
 • De hondenspoelworm (Toxocara canis)
 • De kattenspoelworm (Toxocara cati)
 • De mijnworm (Ankylostoma duodenale)
 • De lintworm (Taenia solium)

Wilt u weten of uw darmklachten worden veroorzaakt door wormen in uw darmen? Dan kunt u online een wormen test bestellen.

Wilt u meer lezen over uw gezondheid? Bekijk dan ook eens de andere blogs van Centerpoints over dit thema!

Hoe onderhoudt u een airco?

Airco onderhouden

Airco onderhoud is essentieel

De verschillende onderdelen van een airco installatie hebben regelmatig onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat de unit jarenlang effectief en efficiënt blijft werken. Het negeren van noodzakelijk onderhoud leidt tot een snelle afname van de prestaties van de airconditioning, terwijl het energieverbruik toeneemt. Hoe voorkomt u dit? Lees deze blog om te leren hoe u een airco installatie onderhoudt.

Houd uw filters schoon

Het schoonhouden van uw airconditioningsysteem is essentieel. Regelmatig schoonmaken van de binnen- en buitenunit met een vochtige doek is vaak niet voldoende. Het is belangrijk dat de filters van uw airconditioning ook regelmatig worden onderhouden. Stof en vuil van buitenaf verzamelen zich op de filters, zodat in plaats van schone, vuile lucht de ruimte in wordt geblazen. Dit kan misselijkheid of zelfs allergische reacties veroorzaken. U kunt de filters schoonmaken met een stofzuiger en daarna afspoelen met lauw water.

Laat uw airco tijdig bijvullen

Een airco installatie kan de lucht in een ruimte koelen dankzij een speciaal type koelvloeistof. Als er niet genoeg koelvloeistof in de airco installatie zit, kan deze de lucht niet meer (goed) koelen. Uiteraard wilt u het rendement zo hoog mogelijk houden en het energieverbruik zo laag mogelijk bij gebruik van een airco. Daarom is het belangrijk dat u de koelvloeistof op tijd laat bijvullen door een airco-professional. Dit is gemiddeld eens in de twee jaar nodig voor het goed functioneren van uw airconditioning.

Onderschat onderhoud nooit!

Goed onderhoud aan uw airco installatie zorgt ervoor dat deze goed blijft werken wanneer u deze het meest nodig heeft. Veel onderhoud kunt u zelf uitvoeren zonder de hulp van een vakman of monteur. Bespaar op de lange termijn tijd en geld door uw airco installatie regelmatig en goed te onderhouden.

Wilt u een nieuwe airco kopen? Lees hier meer over het vinden van een goede airco!

Wat is de beste bewakingscamera?

Waar u op moet letten

Een goede beveiligingscamera is een must, maar waar moet u op letten? Er zijn veel verschillende soorten beveiligingscamera’s op de markt. Ook de prijzen van de camerasystemen lopen enorm uiteen. In dit artikel zullen we het vooral hebben over de (semi-)professionele beveiligingscamera apparatuur. Dit zijn naar onze mening de enige camera’s die u moet overwegen voor het beveiligen van uw woning of bedrijventerrein. Lees verder!

Neem cameratoezicht serieus

Cameratoezicht wordt vaak verwaarloosd. Soms wordt een camerabeveiligingset te snel gekocht, bijvoorbeeld omdat het draadloos werkt. Zodra er bij een calamiteit een claim op de installatie wordt gemaakt, blijken de beelden echter slecht of onbruikbaar. We zien dit vaak genoeg gebeuren in tv-programma’s als Opsporing Verzocht. Zonde! Lage resolutie camera’s tegen schappelijke prijzen zijn verleidelijk, maar naar onze mening weggegooid geld. Kiest u voor een beveiligingssysteem, doe het dan meteen goed en ga voor echte kwaliteit.

Het doel van uw beveiligingscamera

Voordat u een camera koopt, moet u zich bedenken waar de camera wordt gemonteerd en wat er op beeld moet komen. Pas uw camera aan uw behoeften aan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan nachtzicht, zoom, groothoek of een buitencamera. Een camera zonder LED-verlichting zal ‘s avonds bij de voordeur niet veel nut hebben (tenzij het natuurlijk een lichtgevoelige camera is). Er zijn vier beveiligingscamerasystemen die professioneel worden gebruikt, namelijk:

 • Analoog
 • Digitaal IP
 • Digitale HD-SDI
 • HDCVI, AHD en TVI

Bezoek een specialist in camerabewaking

Ondanks mooie digitale systemen zoals IP, wordt er vaak gekozen voor analoge camerasystemen van lagere kwaliteit. Logisch, want het is het meest aangeboden en ook nog eens heel betaalbaar. Maar is dit een goede koop? Is uw huis daarmee echt goed beveiligd? Voor hoogwaardige camera beveiliging kunt u daarom beter naar een camerabewaking specialist voor bijvoorbeeld een goed IP systeem. Dit heeft de kwaliteit, hoge resolutie en vele mogelijkheden die u van een camerasysteem mag verwachten.

Meer veiligheid? Lees ook eens ons artikel over tips tegen woninginbraak!

7 tips voor het reizen met de taxi

Reizen met Taxi Centrale Nijmegen

Gaat u binnenkort met de taxi op pad? Met deze 7 tips geniet u nog meer van de rit!

1. Vooraf reserveren

Bij veel taxicentrales kunt u vooraf een taxi reserveren. De taxi staat dan klaar op het afgesproken tijdstip. Zo hoeft u nooit meer te wachten.

2. Vraag naar de prijs

Niemand vindt het fijn om bij het afrekenen voor verrassingen te staan. Vraag daarom vooraf naar de prijs van de rit. Zo weet u bij het betalen precies waar u aan toe bent. Het bedrag kan soms een klein beetje afwijken van de inschatting, maar dit zal nooit een groot verschil zijn.

3. Overleg over de route

Taxichauffeurs weten altijd de handigste, snelste of mooiste route te vinden. Overleg daarom over de route. Wilt u zo snel mogelijk op uw bestemming zijn? Of wilt u genieten van de mooie omgeving? Bespreek het met de chauffeur.

4. Neem de taxi als zakelijk vervoer

Neemt u wel eens de taxi naar uw werk of naar een zakelijke bespreking? Dan kunt u in veel gevallen de kosten van de rit gewoon declareren. Het kan u zelfs fiscale voordelen opleveren om de taxi te gebruiken als zakelijk vervoer.

5. Geef het aan wat u wilt

De een vindt het fijn om met de taxichauffeur te kletsen en de ander houdt hier juist helemaal niet van. Wat u ook wilt, het kan allebei. Vertel de chauffeur of u stilte wilt of juist niet. En dan houdt hij hier rekening mee.

6. Gebruik de tijd efficiënt

De tijd in de taxi kunt u gebruiken om nuttige dingen te doen. Pleeg een telefoontje, lees nog even iets door, beantwoord de mail, alles kan!

7. Ontspan

In een taxi hoeft u niets te doen. U hoeft niet op de weg te letten en wordt niet gestoord door mensen om u heen. Geniet hier van! Ontspan en geniet van betrouwbaar taxivervoer in Nijmegen.

Vond u dit interessant? Lees dan ook ons blog over taxivervoer in de toekomst.

3 tips voor het organiseren van een evenement

Evenement regelen: houd hiermee rekening

Kunt u niet wachten tot het moment dat er weer leuke evenementen georganiseerd kunnen worden? Dat kunnen wij ons heel goed voorstellen! Maar misschien bent u de draai na een jaar wel even kwijt. Hoe organiseert u een leuk evenement wanneer dat weer op een veilige manier kan? In dit blog geven we drie tips voor het organiseren van een evenement.

1. Coronamaatregelen

Ten eerste is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw evenement aan alle coronamaatregelen voldoet. Hoe die maatregelen eruit komen te zien, is op dit moment nog niet vast te stellen. Wanneer u langzaamaan alvast met de planning van het evenement wilt beginnen, is het belangrijk om daar wel alvast op in te spelen. Moet u bijvoorbeeld controleren op vaccinatie? Of moet een bezoeker een negatieve coronatest kunnen tonen? Wat de maatregelen ook worden, het is belangrijk dat uw evenement eraan voldoet.

2. Alles vastleggen in een draaiboek

cocktails, evenementenbeveiliging

Bij het organiseren van een succesvol evenement komen heel veel dingen kijken. Het is daarom belangrijk om alles goed vast te leggen. Het is daarom erg verstandig om een draaiboek te maken voor het evenement. EHBO, telefoonnummers, verzekeringen, uitnodigingen, het programma, u noteert er alles in. Zo heeft u alle belangrijke informatie die u nodig heeft voor het evenement op een plek.

3. Goede evenementenbeveiliging

U wilt ten slotte natuurlijk de veiligheid van u, uw personeel en uw bezoekers garanderen. Goede evenementenbeveiliging is dan ook onmisbaar. Evenementenbeveiliging kent veel factoren: toegangscontrole, surveillance, etc. Wij adviseren daarom om de evenementenbeveiliging aan een specialist over te laten. Die hebben namelijk ervaring met de beveiliging op evenementen, en weten precies waar rekening mee gehouden moet worden.

Welk evenement gaat u organiseren? Deel het met onze lezers en vul het contactformulier in!

Monumentale hoge lantaarnpalen

Ideeën om je tuin te verlichten

Geef je tuin de aandacht die het verdient

Al te vaak hebben we de neiging om onze tuinen te verwaarlozen en vergeten we ze dezelfde aandacht te geven die we wel aan het interieur van onze woningen geven. De meesten van ons brengen een groot deel van onze tijd door met uitzicht op onze tuinen of genieten van de tuin tijdens de warme zomermaanden. Wordt het geen tijd dat je je tuin eens in het zonnetje zet? Hier zijn onze tips voor het verlichten van je tuin!

Padverlichting

Een paar simpele lampjes kunnen een gewoon pad in een spectaculair zicht veranderen. Tuinverlichting die langs het pad of tussen het gebladerte wordt geplaatst, zal de planten doen oplichten en groene en gouden tinten aan je pad toevoegen. Met padverlichting creëer je schaduwen tegen harde ondergronden zoals muren en schutting. Padverlichting is dus niet alleen mooi, maar draagt ook bij aan de veiligheid van uw tuin!

Ingebouwde verlichting

Als je al een gedecoreerde tuin hebt, zijn ingebouwde lampen een geweldige manier om de look te accentueren. Er zijn verschillende manieren om lampen te gebruiken die bijvoorbeeld in meubels of leuningen zijn geplaatst. Creëer contouren en unieke patronen langs de loopbruggen om bijvoorbeeld visuele hulplijnen te creëren die de aandacht trekken. Dit kan al met goedkope, energiezuinige LED-lampen. De verlichting is misschien goedkoop, maar de look die je ermee creëert oogt peperduur.

Lantaarns en boom verlichting

Als je graag veel bomen en hoge struiken in je tuin hebt, breng ze dan tot leven met boom verlichting. Slechts een paar lichtjes die je bijvoorbeeld om de stam heen wikkelt, creëren een verbluffend visueel effect. Voor een traditionele look ga je voor monumentale hoge lantaarnpalen die sterke schaduwen en highlights creëren en je tuin het hele jaar door een bijzonder en gezellig gevoel geven. Meer weten over buitenverlichting? Lees ons blog over traditionele tuinverlichting!

Op date, maar dan thuis

Date ideeën voor thuis

Een keer wat anders dan film kijken

Op zoek naar ideeën voor een date night? In deze blog stellen we een paar ideeën voor die veel beter zijn dan alweer een Netflix-marathon. Een origineel idee bedenken voor je date night kan soms een hele uitdaging zijn. Toch is het leuk om eens wat te ondernemen, ondanks dat we niet naar het terras of de film kunnen. We helpen je graag een handje en zetten een paar leuke ideeën voor je op een rij.

Spelletjesavond

Een van de dingen die gegarandeerd succesvol zijn tijdens je date-avond, is het spelen van spelletjes. Het is een van de leukste manieren om thuis een date-avond te organiseren. Open een fles wijn, zet een kaasplank neer en daag elkaar uit! Monopoly of Mens Erger Je Niet, de avond kan hoe dan ook niet meer stuk!

Een proeverij

Kies een thema: whisky, bier, likeur of cocktails. Wat het ook wordt, zorg ervoor dat er genoeg keuze is. Om het extra leuk te maken, creëer je “proefstations” met alles wat nodig is voor het proeven. Je kunt zelfs een notitieblokje neerleggen, zodat je kunt aangeven welke smaken je het meest bevallen. Maak het helemaal compleet en paar het met heerlijke salami en crackers. Liever een gezonde keuze? Ga voor een smoothie proeverij!

Op reis gaan in je eigen huis

Kies een land waar je naartoe wilde reizen en kook samen een diner, geïnspireerd door dat land. Dit idee voor een date voor thuis is ook een perfecte manier om reislust te beteugelen als je niet kunt reizen. Ga helemaal in het thema en kleed jezelf aan in de stijl van het land van bestemming. Op die manier kun je er toch even tussenuit met z’n tweetjes. Heb je zelf nog leuke ideeën voor een date-avond in huis? Laat het ons weten!

Hoe maak je optimaal gebruik van een hoekbank?

De vele voordelen van een hoekbank

Een hoekbank is een geweldig meubel om je gezin samen te brengen. Zo kun je lekker tegen elkaar aankruipen en zelfs de huisdieren erbij betrekken. Woon je alleen? Dan kun je lekker genieten van alle ruimte waarin je je kunt uitrekken. Voor veel huishoudens is een hoekbank erg praktisch. Daarnaast is een hoekbank ontzettend veelzijdig. Maar hoe maak je er nu optimaal gebruik van? We vertellen je graag meer in dit blog.

Welke soort hoekbank kies je?

Een hoekbank verwijst niet slechts naar een bank, maar naar een hele categorie banken. Zo zijn er verschillende soorten hoekbanken, in verschillende uitvoeringen, kleuren, formaten en materialen. Daarnaast kun je kiezen voor moderne hoekbanken, maar ook andere stijlen. Zo zijn er landelijke hoekbanken, lederen hoekbanken en allerlei andere unieke designs. Welk ontwerp past in jouw woning?

Bespaar ruimte

Een hoekbank zorgt voor meer zitruimte voor iedereen. Het is een ideale oplossing voor een kleinere ruimte waar je geen banken of zelfs grote fauteuils naast elkaar kunt zetten zonder de ruimte te overbelasten. Met een hoekbank creëer je veel ruimte om te relaxen, maar heb je ook genoeg ruimte voor een mooie salontafel, sierplanten of een leuke poef. Daarnaast kun je ook decoratie achter je hoekbank plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een fotomuur, een mooi schilderij of de vensterbank van je raam waar je kaarsen en planten kunt plaatsen. Een sfeervolle ruimte is zo gemaakt met een hoekbank.

Grote hoekbank, klein vloerkleed

Wil je een hoekbank combineren met een vloerkleed, dan kun je het beste kiezen voor een klein rond vloerkleed. Het past dan mooi tussen de twee zijkanten van de bank, en krijgt zo een centrale plek. Hierop kan een bijpassende salontafel worden geplaatst. Wil je het anders doen? Kies dan voor een asymmetrisch tapijt en plaats hier een loungebank op. Zo krijg je een veel speelser geheel!

Knikarmscherm – zonwering voor buiten

Wat is een knikarmscherm?

Bent u op zoek naar nieuwe zonwering? Dan heeft u de keuze uit verschillende soorten! Een populaire vorm van zonwering voor buiten is het knikarmscherm. Dit wordt ook wel eens een terrasscherm, een luifel, terraszonwering of horizontale zonwering genoemd. Maar het ene knikarmscherm is het andere natuurlijk niet, daarom leest u hier over verschillende mogelijkheden.

Open of gesloten knikarmschermen

Wanneer u besluit een knikarmscherm te kopen, heeft u de keuze uit een open of een gesloten systeem. Bij het open systeem is de doekrol duidelijk zichtbaar. En bij het gesloten systeem bevinden de doekrol en de knikarmen zich in een behuizing. Hierdoor is het knikarmscherm, wanneer u het niet gebruikt, beter bestand tegen invloeden van het weer. Er zijn ook tussenoplossingen, waarbij alleen de doekrol beschermd wordt door een koker. De knikarmen zijn dan nog wel zichtbaar.

Elektrisch of handmatig

Met een handmatige aandrijving kunt u met een draaistang het zonnescherm tot de gewenste lengte uitrollen. Maar het is ook mogelijk om een elektrische aandrijving te kiezen. In dat geval kunt u zelfs van een afstand het knikarmscherm in- en uitrollen. Ook kunnen er bij elektrische aandrijving weersensoren worden ingebouwd. Zo kan uw knikarmscherm automatisch uitrollen bij zon en inrollen bij regen of harde wind. Hierdoor is de kans op beschadiging van de zonwering door weersomstandigheden minimaal.

Tweebuis of driebuis

Een standaard knikarmscherm heeft een tweebuis systeem, met een buis aan elke kant van het doek. Maar omdat een knikarmscherm tot wel 5 meter uitgeklapt kan worden, is het soms beter om te kiezen voor een driebuis systeem. Hierbij is er nog een buis in het midden van het doek, die het scherm ondersteunt.

Dus heeft u besloten welk knikarmscherm u precies wilt? Dan kunt u de zonwering in Nieuwegein of elders laten plaatsen!© Copyright. All rights Reserved