Categorieën

Wanneer is het tijd om hang- en sluitwerk te vervangen?

Tijd voor nieuw hang- en sluitwerk?

Het hang- en sluitwerk van uw woning moet van goede kwaliteit zijn. Het is namelijk een van de belangrijkste manieren waarop u uw woning kunt beveiligen. In sommige gevallen is het nodig om het hang- en sluitwerk te laten vervangen. Hiervoor kunt u de hulp inschakelen van een hang- en sluitwerk leverancier. Maar wanneer is het eigenlijk tijd om het te laten vervangen? Wij vertellen er in dit blog meer over.

Gevolgen van slecht hang- en sluitwerk

Wanneer u slecht hang- en sluitwerk heeft, kan dat ernstige gevolgen hebben. In het ergste geval maakt u het inbrekers erg makkelijk, en breken zij uw sloten op om het huis in te komen. Maar slecht hang- en sluitwerk heeft ook andere negatieve effecten. Zo zorgt het er bijvoorbeeld voor dat uw woning een stuk minder goed geïsoleerd is. Als een raam of deur niet meer goed sluit, kan warme lucht namelijk makkelijk uit uw woning ontsnappen.

Herkennen van slechte sloten

Het is daarom belangrijk om sloten en ander deur- en raambeslag dat beschadigd is snel te laten vervangen. Maar hoe herkent u dat? De eerste manier is eigenlijk heel simpel. Wanneer uw sloten al heel lang op de deur zitten, is de kans groot dat het tijd is om ze te laten vervangen. Inbrekers ontwikkelen namelijk steeds weer nieuwe manieren om binnen te komen waar oude sloten niet tegen bestand zijn. Een andere manier waarop u beschadigd hang- en sluitwerk herkent, is wanneer de deur of het raam niet meer goed afgesloten kan worden. Twijfelt u of het tijd is om hang- en sluitwerk te vervangen? Dan kunt u altijd nog contact opnemen met een specialist die u ongetwijfeld graag verder helpt door een controle uit te voeren.

Wilt u meer interessante artikelen lezen over wonen? Houd dan onze site in de gaten, want wij plaatsen regelmatig nieuwe artikelen.

Waarom u een koelcel laat bouwen op maat

Koelcel die aan uw wensen voldoet

Heeft u als ondernemer een koelcel nodig? Het is een flinke investering, dus dan wilt u er natuurlijk voor zorgen dat u de juiste keuze maakt. De koelcel moet zo afgestemd zijn dat het uw producten op de juiste manier koelt. Maar het is ook belangrijk om rekening te houden met het gebruiksgemak. Hoe vindt u een koelcel die aan al uw wensen voldoet? Onze tip: kies voor een maatwerk koelcel! In dit blog vertellen we wat de voordelen zijn van een koelcel laten bouwen op maat.

Oneindig veel mogelijkheden

Wanneer u een koelcel laat bouwen op maat, heeft u ontzettend veel mogelijkheden om hem helemaal naar wens te laten maken. Dat komt namelijk omdat de maatwerk koelcel samengesteld wordt uit verschillende modules. Dat betekent dat er oneindig veel mogelijkheden zijn. Kies voor modules van materialen van goede kwaliteit, en u zult er lang gebruik van kunnen maken. Let wel op dat u voor het bouwen van uw koelcel een specialist inschakelt die met u meedenkt, en die ook garantie geeft op het eindresultaat.

Afgestemd op uw wensen

Door de koelcel op maat te laten bouwen, kunt u ervoor zorgen dat het apparaat aan al uw wensen voldoet. Zo kunt u bijvoorbeeld de opbergruimte helemaal zelf afstellen, en kiezen voor een methode die het eenvoudig maakt om de producten op een efficiënte manier in de koelcel te plaatsen. Ook qua deuren kunt u kiezen voor een methode die voor u makkelijk is. Zo kan er een schuifdeur of een roldeur geplaatst worden. Bovendien is het mogelijk om een koelcel met een ruit of een glazen wand te maken, en zijn brandwerende wanden ook een optie. Heeft u een koelcel nodig met speciale afmetingen, bijzondere hoeken of schuinlopende wanden? Door hem op maat te laten bouwen is dit geen probleem.

Genoeg redenen dus om te kiezen voor een koelcel op maat. Wanneer u contact opneemt helpen we u graag door middel van persoonlijk advies voor uw situatie.

Zo zorgt u dat de talenten van uw medewerkers benut worden!

Talentgericht werken in 3 stappen

U wilt er als werkgevende natuurlijk voor zorgen dat de talenten van uw medewerkers op de werkvloer tot uiting kunnen komen. Maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom geven we in dit blog tips over hoe u ervoor kunt zorgen dat er talentgericht gewerkt wordt binnen uw organisatie. En dat in drie stappen: de TMA talentanalyse, talentgericht trainen en goed leiderschap.

1. De TMA Talentanalyse

De eerste stap wanneer u talentgerichter wilt werken binnen uw bedrijf, is natuurlijk het in kaart brengen van de talenten van uw medewerkers. Dat doet u met de TMA Talentanalyse. Wanneer u deze analyse uit laat voeren, brengt een specialist het talentprofiel van de medewerker in kaart. Dat wordt gedaan op basis van 22 drijfveren, 44 talenten en de persoonlijke ontwikkelbaarheid van 53 competenties. De uitslag van de analyse bespreekt de specialist vervolgens met de medewerker.

2. Talentgericht trainen en coachen

Veel werkgevers hebben een budget beschikbaar voor de ontwikkeling van hun medewerkers. Maar hoe kiest u dan de trainingen waar u en uw collega’s aan deelnemen? Wij adviseren u om te kiezen voor talentgericht trainen. In plaats van skills van een 5 naar een 6 te brengen, wordt gekeken waar een persoon goed in is, worden deze talenten ontwikkeld en gaan ze van een 8 naar een 9. Op die manier heeft u personeel in dienst dat op een of meerdere vlakken echt uitblinkt. Een ander bijkomend voordeel is dat er vaak minder sessies nodig zijn, en dat sessies minder lang duren. Zo kunt u tot wel 25% op uw trainingsbudget besparen!

3. Eigenschappen van een leidinggevende

Onze laatste tip voor talentgericht werken is het focussen op goed leiderschap. Een goede leider is een voorbeeld voor het team en moet collega’s kunnen aansturen en motiveren. Hiervoor moet de leidinggevende niet alleen gebruik maken van zijn of haar eigen talenten, maar ook de talenten in anderen zien. Daarom adviseren wij leidinggevenden om deel te nemen aan een leiderschapstrainingen, waarbij ze leren hoe ze talenten in anderen kunnen herkennen, en hoe die in een team toegepast kunnen worden.

Wilt u meer tips over talentgericht werken? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Wat zijn de verschillen tussen PVC- en parketvloeren?

Het verschil tussen PVC en parket

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe vloeren voor je woning, of misschien wel je bedrijfspand, weet je ongetwijfeld dat je heel veel te kiezen hebt. Er zijn namelijk talloze verschillende soorten vloeren op de markt. Twee vloersoorten die tegenwoordig populair zijn, zijn PVC- en parketvloeren. In dit blog vertellen we wat de verschillen tussen deze twee soorten zijn, zodat jij een keuze kunt maken of je kiest voor PVC- of parketvloeren in Leusden!

Verschil in materiaal

Het eerste verschil tussen PVC- en parketvloeren dat we willen bespreken, is tevens de meest voor de hand liggende: het is een compleet andere materiaalsoort. Voor parket worden verschillende soorten hout gebruikt. Vooral Frans Eiken is heel erg populair. Een PVC-vloer is vooral gemaakt van kunststof. Maar PVC-vloer kan wel geleverd worden met een hout dessin en een structuur, die bijna niet van echt hout te onderscheiden is.

Verschil in onderhoud

Ook op het gebied van onderhoud verschillen PVC- en parketvloeren met elkaar. Een parketvloer vergt flink wat onderhoud. Wanneer vocht niet snel verwijderd worden, trekt het namelijk in het hout. Dan kan het lelijke vlekken veroorzaken. Ook is het nodig om een parketvloer om de zoveel tijd te behandelen. Een PVC-vloer is daarentegen heel makkelijk te onderhouden met een dweil, stofzuiger of bezem.

Verschil in montage

Het monteren van een parketvloer kun je het beste aan een professional overlaten. Voor een PVC-vloer kun je kiezen tussen een klikvariant en een vloer die gelijmd moet worden. Ben je op zoek naar vloeren die je zelf kunt leggen? Dan is de klikvariant voor jou het meest geschikt. De vloer heeft altijd een zeer gladde ondergrond nodig, wat betekent dat de vloer eerst geëgaliseerd moet worden. Dat kan het beste gebeuren door een specialist. Ook het plaatsen van de gelijmde variant kun je beter aan een expert overlaten, want het is een lastige klus.

De rol van muziek in de horeca

Muziek heeft effect op het eetgedrag

Wist u dat muziek een grote invloed heeft op uw eetgedrag, en hoe u eten beleeft? Een hoogleraar van Oxford University heeft onderzoek gedaan over het effect van muziek op hoe we eten beleven, en hier is uitgekomen dat we op verschillende manieren door muziek beïnvloed kunnen worden wanneer we eten. Geen wonder dan muziek in de horeca zo’n grote rol speelt! In dit blog vertellen we meer over het effect van muziek op onze beleving van eten.

Proeven met alle zintuigen

Wanneer we eten, proeven we niet alleen maar met onze mond. Proeven doe je namelijk met alle zintuigen. Ook geluid speelt er dan ook een belangrijke rol in. Uit het onderzoek zijn onder andere de volgende resultaten gebleken:

  • Wanneer u wijn (of andere dranken) drinkt en tegelijkertijd naar klassieke muziek luistert, lijkt het drinken ‘duurder’.
  • Wanneer u de muziek die gedraaid wordt mooier vindt, gaat het voedsel lekkerder smaken. Dit fenomeen wordt ook wel ‘zintuiglijke overdracht’ genoemd. De mening over de muziek die gedraaid wordt, wordt overgedragen op wat u van het eten of drinken vindt.
  • Bepaalde muziekinstrumenten worden gekoppeld aan een smaak. Een piano klinkt bijvoorbeeld ‘zoet’. Daarom wordt het gekoppeld aan fruit zoals bramen, abrikozen en frambozen.

Snelle muziek = sneller eten?

De muziek heeft niet alleen effect op hoe het eten en drinken smaakt, maar ook hoe snel u eet! Wanneer er langzame muziek geluisterd wordt tijdens het eten, is het vaak zo dat het eten langer in de mond blijft. Daardoor blijft de smaak ook langer hangen. Als de muziek die afgespeeld wordt tijdens het eten juist snel is, dan eten we ook sneller en vervaagt de smaak sneller.

Muziek in de horeca

Geen wonder dus dat muziek (heel effectief) gebruikt wordt in de horeca. Restaurants en andere horecagelegenheden spelen met de muziek in op hun gasten. Door de muziek te spelen die hun doelgroep leuk vindt, wordt het eten namelijk als lekkerder ervaren. Bovendien spelen chique restaurants vaker klassieke muziek zodat het eten nog luxer lijkt. Langzame muziek wordt gespeeld op plekken waar mensen rustig van hun eten genieten, terwijl snelle muziek gedraaid wordt in bijvoorbeeld fastfood restaurants waar een snelle doorloop belangrijk is om zo veel mogelijk klanten te bedienen. Over muziek wordt in de horeca dus zeker nagedacht!

Wat te doen bij opgelopen letsel tijdens uw werk

Zorg dat u goed voorbereid bent

Werkt u in een omgeving met zware machines, of loopt u in het algemeen veel gevaar tijdens uw werk? U bent veel onderweg, waardoor u bij een ongeluk betrokken kunt raken, of u werkt veel op hoogte. Er zijn veel werksituaties denkbaar waarbij u letsel kunt oplopen. In de meeste gevallen loopt het met een sisser af. Maar er bestaat ook een kans dat u blijvend letsel oploopt. Wat dan? Wie is er aansprakelijk bij een bedrijfsongeval? Daarop geven we hieronder een antwoord.

Ongeluk is snel gebeurd

Een ongeluk is snel gebeurd. U bent er nooit op voorbereid. Daarom heet het ook een ongeluk. Krijgt u een ongeluk in de privésfeer? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor de gevolgen daarvan. Ook wat betreft de verzekering. Maar krijgt u een ongeluk tijdens uw werk? Wie is er dan aansprakelijk. En wat als u daarbij (blijvend) letsel oploopt. Is uw werkgever hiervoor verzekerd en wat staat daarover in uw secundaire arbeidsvoorwaarden?

Is uw werkgever voorbereid op een bedrijfsongeval?

Na een bedrijfsongeval is het belangrijk dat zorgvuldig wordt gekeken of uw werkgever zijn plichten is nagekomen. Uw werkgever heeft een zorgplicht door te zorgen voor een veilige werkomgeving, voor verantwoorde materialen en heldere (werk)instructies. Als dat het geval is, is het aan u om aan te tonen dat het bedrijfsongeval niet het gevolg is van uw gedrag op de werkvloer. Ging u misschien roekeloos te werk?

Aansprakelijkheid bij een bedrijfsongeval

Bij een zwaar bedrijfsongeval dient uw werkgever altijd melding te doen bij de Inspectie SZW. Denk aan een bedrijfsongeval waarbij sprake is van blindheid, een burn-out, amputatie, chronische fysieke klachten en traumatische of psychische klachten. De inspectie stelt een onafhankelijk onderzoek in naar het bedrijfsongeval en maakt een analyse. De werkgever is verplicht om aan dit onderzoek mee te werken.

Schadevergoeding of smartengeld bij bedrijfsongeval

Heeft u letsel opgelopen bij een bedrijfsongeval? Dan is het altijd raadzaam om te informeren wat een letselschadeadvocaat voor u kan doen. Een letselschadeadvocaat onderhandelt bij een arbeidsongeval met uw werkgever over een eventuele schadevergoeding, smartengeld of een voorschot. Ook kan hij of zij verder stappen ondernemen om voor u het leed na het ongeval zoveel mogelijk te verzachten. Hij weet namelijk exact wat wel en niet onder de werkgeversaansprakelijkheid valt.

Heeft u interesse in meer juridische kwesties? Lees hier de overige juridische blogs van Center Points.

Tips voor als je gaat samenwonen

Leuk, maar misschien ook even wennen

Ben jij van plan om binnenkort met je partner te gaan samenwonen? Gefeliciteerd! Samenwonen is ontzettend leuk en gezellig, maar soms kan het ook even wennen zijn. Daarnaast is het ook best veel werk om de verhuizing te regelen. Ga jij bij je partner intrekken? Dan moet je bedenken wat er met je oude huisje gaat gebeuren. Wij raden aan om hiervoor een woningontruiming in Heemstede in te plannen. In dit blog lees je al onze tips over samenwonen.

Wat te doen met het interieur?

Natuurlijk willen jullie je allebei thuis voelen in jullie woning. Bespreek daarom met elkaar wat voor interieur jullie mooi vinden en wat jullie belangrijk vinden aan de inrichting van jullie huis. Misschien wil hij graag een fijn bureau om aan te werken, en wil jij een comfortabele bank om lekker op weg te kruipen. Of misschien wil zij een mooie eethoek, en wil jij graag genoeg ruimte om in de keuken lekker te kunnen kokkerellen. Houd hierbij zo veel mogelijk rekening met elkaars wensen. Trekken jullie bij één van beiden in? Dan is het helemaal belangrijk om goed over het interieur te praten. In dit geval zal degene die al in het huis woonde wat ruimte moeten maken voor de spullen van de ander. Bovendien willen jullie waarschijnlijk het interieur aanpassen zodat het past bij de woonstijl van jullie allebei.

Praat over de praktische zaken

Voordat jullie gaan samenwonen is het belangrijk om een paar goede afspraken te maken. Hoeveel gaan jullie bijvoorbeeld beiden inleggen voor de huur? En wat wordt de verdeling voor de overige kosten? Hoe gaan jullie het aanpakken met de klusjes? Er zijn genoeg dingen te bespreken. Natuurlijk hoeft er niet vastgelegd te worden dat hij de afwas doet en zij het afval buiten zet, maar het kan enorm schelen als jullie hier in grote lijnen een idee over hebben.

Wat is een caloriearm dieet?

Alles over het caloriearm dieet

Wilt u graag wat gewicht verliezen? Dat kan door middel van een caloriearm dieet in combinatie met genoeg beweging. Maar wat houdt dit dieet precies in? En hoe gezond is het om een caloriearm dieet te volgen? In dit blog geven we meer info over een caloriearm dieet.

Kenmerken van het dieet

Wat houdt het caloriearm dieet precies in? Zoals de naam al zegt kiest u ervoor om voedsel te eten wat weinig calorieën bevat wanneer u dit dieet volgt. Wanneer u veel calorieën eet, meer dan u verbrandt, neemt u in gewicht toe. Door er minder te eten, zult u dus ook gaan afvallen. Het aantal calorieën dat u binnenkrijgt moet u tellen wanneer u een caloriearm dieet volgt. Hoeveel er in een bepaald voedselproduct zitten, staat altijd op de verpakking vermeld. Daarentegen zit er in ons voedsel ook regelmatig verborgen calorieën in de vorm van toegevoegde suikers. U zult dus goed op moeten letten met eten en drinken

Caloriearm dieet volgen iets voor u?

Of een caloriearm dieet volgen iets voor u is, is volledig afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Er zijn veel verschillende soorten caloriearm dieet, met elk weer andere ‘regels’. U zult te maken krijgen met een hongergevoel, en het is niet aan te raden om het dieet voor langere tijd te volgen, omdat u anders bepaalde voedingsstoffen niet binnenkrijgt. Ook kan een caloriearm dieet voor een jojo effect zorgen. U valt er in korte tijd veel mee af, maar het gewicht komt er ook weer snel bij. Daarom is het belangrijk om het dieet onderdeel te maken van een gezonde levensstijl van gezond eten en voldoende bewegen. Dan kunt u voor een bepaalde tijd caloriearm eten, en de langzaam overgaan naar een meer haalbare langdurige levensstijl. Wanneer u een caloriearm dieet volgt, is het belangrijk om een berekening te maken hoeveel calorieën uw lichaam nodig heeft om te kunnen functioneren.

Wordt u wel wakker bij een woningbrand?

Hoe brandveilig is uw woning?

Het is de nachtmerrie voor een heleboel mensen: u ligt te slapen en schrikt ineens wakker omdat u woning in brand staat. Veel mensen vragen zich af of ze wel op tijd wakker worden wanneer er een brand ontstaat. Het is verstandig om een rookmelder te bestellen die u wakker maakt bij rookontwikkeling, zeker voor brandgevaarlijke ruimtes waarin veel elektra aanwezig is! Hoe is het eigenlijk gesteld met de brandveiligheid van uw woning?

Brand snel detecteren

In Nederland ontstaan er jaarlijks zo’n 30.000 branden en ieder jaar overlijden 50 mensen door een brand. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken komt dit vaak door de rookontwikkeling. Bij brand ontstaat er namelijk een dikke zwarte rook die ervoor kan zorgen dat u geen idee meer heeft waar u bent en hoe u buiten moet komen. Het is dus van groot belang dat de brand snel gedetecteerd wordt, zodat u op tijd kunt ontsnappen!

Op tijd ontsnappen aan een brand

Het advies van de brandweer is om overal in uw woning voldoende brandmelders op te hangen, minimaal één per etage. Deze kunt u het best op een centrale plek op het plafond installeren in een ruimte waarin het risico op brand extra groot is. Rookmelders kunnen het best geplaatst worden in de gang of de hal, met eventueel extra rookmelders in de slaapkamers. Wanneer u uw rookmelder op de verkeerde plek plaatst dan kan dit leiden tot valse alarmen. Op de volgende plaatsen kunt u beter geen rookmelder hangen:

  • badkamer
  • keuken
  • garage
  • dichtbij de centrale verwarming
  • boven een kachel
  • dichtbij een ventilator
  • op een vochtige plek

Dakterras aanleggen? Lees deze tips!

Extra buitenruimte bij uw woning

Heeft u geen buitenruimte bij uw woning, maar zou u eigenlijk toch graag van het mooie weer willen genieten? Dan is een dakterras wellicht iets voor u! Wij vertellen u er graag meer over, zo kunt u bijvoorbeeld houten vlonders gebruiken, en inrichten met de leukste tuinspullen! Lees snel verder voor tips bij het aanleggen van een dakterras.

Een dakterras aanleggen, hoe pakt u dat aan?

Wanneer u een dakterras wilt gaan aanleggen dan zult u hiervoor eerst een vergunning moeten aanvragen bij uw gemeente. Er wordt dan bekeken of uw dakterras geen inbreuk maakt op de privacy van uw buren, het bestemmingsplan en of uw buren geen hinder ondervinden aan uw dakterras. Wanneer de vergunning geregeld is dan kan de aanleg beginnen. Laat hiervoor eerst door een expert controleren of de constructie stevig genoeg is en maak het dak daarna goed schoon. Vervolgens monteert u de regels waar de vlonderplanken op kunnen rusten. Dan bevestigt u de vlonderplanken. Het is verstandig om een gat te zagen boven de afvoer en hier een bolvorm in te plaatsen zodat de afvoer goed bereikbaar blijft en niet verstopt raakt.

Uw dakterras inrichten

Wanneer uw dakterras af is dan wordt het tijd om deze te gaan inrichten. Daarvoor is het belangrijk om eerst te bedenken waarvoor u het dakterras precies wilt gaan gebruiken. Wilt u er bijvoorbeeld gaan loungen of juist lekker tafelen? Voor deze activiteiten heeft u uiteraard verschillende meubelstukken nodig. Let wel op: niet ieder dakterras is geschikt om zware tuinmeubelen te dragen, houd hier rekening mee bij het uitkiezen van de meubels. Heeft u niet veel ruimte op uw dakterras? Kies dan voor items waarmee u de hoogte in kunt werken zoals verticale bloembakken en hangende planten.© Copyright. All rights Reserved