Categorieën

Voorkom RSI op het werk

Voorkom RSI

Heeft u last van RSI of bent u bang dat u te weinig doet om dit te voorkomen? Er zijn tegenwoordig veel betaalbare producten op de markt die u goed op weg kunnen helpen om RSI te voorkomen. Daarnaast zijn er allerlei makkelijk toepasbare tips en trucs, waardoor u uw werkplek meer ergonomisch verantwoord maakt.

We vallen maar direct met de deur in huis; denk eens aan uw werkhouding! Wanneer u onderuitgezakt aan uw bureau zit, bouwt er ontzettend veel spanning op in bepaalde spiergroepen in uw onderrug. Ook kan een verkeerde houding slecht zijn voor uw nek. Een paar simpele tips om dit te voorkomen zijn dat uw computerscherm recht voor u moet staan, in een goede hoek. Hier zijn ook handige monitorverhogers voor op de markt die aanzienlijk bijdragen aan een prettige en ergonomische werkhouding. Door de monitor op de juiste manier voor uw ogen te plaatsen, dwingt u uw lichaam rechtop in de stoel te gaan zitten met een hoek van 90 graden. Hierbij houdt u uw voeten op de grond.

Ergonomische muis en -toetsenbord

Verder zijn een muis en toetsenbord niet weg te denken uit het kantoor. Ergonomie staat vreemd genoeg bij geen enkele computerfabrikant hoog in het vaandel. Zo bent u dus aangewezen op de esthetisch prachtig uitziende computerhulpmiddelen, die ergonomisch gezien zwaar te wensen over laten. Gelukkig zijn er wel een aantal goede oplossingen op de markt die bijdragen aan een goede, ergonomisch verantwoorde werkhouding die bovendien erg betaalbaar zijn.

Voordelen van een ergonomisch split toetsenbord

Een split toetsenbord helpt RSI te voorkomen door spierspanningen te voorkomen. Ook een ergonomische muis draagt bij aan een goede houding door uw hand in een zijwaartse, meer natuurlijke wijze te laten bewegen. Tegenwoordig zijn deze ergonomische hulpmiddelen te gebruiken op alle computers en hoeft u dus niet bang te zijn dat uw computer niet compatible is.

Beweging is ook belangrijk

Naast alle hulpmiddelen en een goede houding is vooral beweging belangrijk. Neem daarom voldoende rust van uw werkzaamheden en plan af en toe een wandelingetje in. Tussen de middag is een wandeling niet verkeerd, maar ook tijdens de werkuren kan een wandeling naar de waterkoeler al een prettige afwisseling zijn om even uw spieren te ontlasten. Wanneer u toch bij de waterkoeler staat, kunt u meteen een glas water halen, want water draagt erg goed bij aan het afvoeren van afvalstoffen.

Denk aan een opgeruimde werkplek

Ook draagt een opgeruimde werkplek erg veel bij aan ergonomisch werken. Laat daarom niet teveel slingeren zoals pennen, batterijen, kabels etc. Maar zorg dat alles er netjes bij ligt. U kunt eventueel ook gebruik maken van een armsteun die er voor zorgt dat uw armen tijdens het werk dichtbij uw lichaam worden ondersteund. Dit draagt bij aan een rechte werkhouding en een ontspannen stand van uw schouders.

Bedwantsen bestrijden? Ontdek de fabels

Help, ik heb last van bedwants

Bedwantsen komen geregeld voor en worden steeds vaker gezien. Door het vele reizen lift de bedwants gemakkelijk mee in bagage of kleding. Ze zorgen voor vervelende rode plekken op uw lichaam, daar zij zich met uw bloed vullen. En als u niet oppast, heeft u al snel te maken met een plaag. U kunt ervoor kiezen een ongediertebestrijder in te schakelen. Via deze weg is de bestrijding van de bedwants het meest effectief. Er zijn echter vele fabels die de ronde gaan over het bestrijden van bedwantsen. In dit blog lichten wij deze voor u uit.

Wakker worden met beten? Ongetwijfeld bedwants

Wanneer u wakker wordt met beten, hoeft dit niet direct te betekenen dat u te maken heeft met bedwants. Er zijn nog vele andere insecten die beten kunnen veroorzaken, zoals vlooien, mijten of spinnen. Soms kan het ook zijn dat er sprake is van een huidziekte, waarbij de vlekken op uw huid sterk lijken op insectenbeten.

Ik ben de enige met beten, dus het is vast geen bedwants

Wanneer u de enige uit uw gezin bent die last heeft van beten, kan het wel het geval zijn dat u te maken heeft met de bedwants. Welk slachtoffer de bedwants kiest heeft te maken met de uitgeademde CO² en lichaamswarmte. Indien u het bijvoorbeeld warmer heeft dan uw partner ‘s nachts, zal de bedwants eerder u uitkiezen.

Bedwantsen zijn moeilijk te zien

Ook dit is een fabel. Bedwantsen zijn klein, maar zijn wel met het blote oog zichtbaar. Bij een pasgeboren bedwants heeft u echter wel een vergrootglas nodig om deze te zien. Toch kunt u deze wanneer u zeer goed kijkt ook zien zitten.

Bedwantsen komen enkel voor in slordige woningen

Een bedwants komt niet af op een vuile of slordige woning. Waar een bedwants wel op afkomt is bloed, zodat deze zich kan voeden. Indien ze geen bloed zuigen, verschuilt de bedwants zich in kieren en spleten, om tevoorschijn te komen wanneer dit wel mogelijk is. Echter kan een bedwants zich in een slordige woning beter verstoppen dan in een ordelijke ruimte.

De bedwants is alleen actief in het donker

Bedwantsen voeden zich voornamelijk ‘s avonds met bloed, maar als de insecten echt uitgehongerd zijn, zullen ze zich ook gedurende de dag voeden. Hier is veelal sprake van bij bedwantsen die zich verschuilen in treinen, wachtkamers, bussen of vliegtuigen.

Conclusie

Zoals u kunt lezen, gaan er vele fabels rond over bedwantsen. Denkt u dat u met de bedwants te maken heeft? Schakel dan direct een professionele ongediertebestrijder in, zodat u geen last krijgt van een plaag!

Cellulose inblazen als woningisolatie? De voordelen hiervan leest u in dit blog!

Cellulose isolatie: wat is het?

Van oorsprong is cellulose een stofje dat door planten wordt aangemaakt. Onder andere papieren producten worden hier veelvuldig van vervaardigd. Maar cellulose vormt ook een voordelige manier om een woning of pand van isolatie te voorzien. Cellulose als isolatiemateriaal bestaat uit papieren producten die al gebruikt en in wezen afgedankt zijn. Vaak gaat het dan om krantenpapier. Dit wordt gerecycled tot papiervlokken, waarbij niet wordt vergeten brandwerende en schimmelbestendige elementen toe te voegen. Cellulose isolatie heeft al bij al grote voordelen te bieden. De isolatiewaarde is uitstekend en ook de samenstelling kan zonder twijfel milieuvriendelijk genoemd worden. Lees hieronder meer over de werking en de voordelen van cellulose.

Hoe werkt cellulose isolatie?

Cellulose wordt meestal geplaatst in afgesloten constructies zoals daken, spouwmuren en vloeren. Dit plaatsen gebeurt door het cellulosemateriaal in te blazen. Dit gebeurt met een ingenieuze machine. Tijdens het inblazen wordt door slimme technieken precies de gewenste hoeveelheid ingespoten en dat onder de juiste druk. Tijdens het inblazen voegt het isolatiemateriaal zich goed samen, waardoor een naadloze isolatie zal worden gecreëerd. Gebruikt men correcte materialen in combinatie met cellulose, dan wordt een perfect samengestelde scheidingsconstructie gerealiseerd. Dit is naast het isolerende effect ook belangrijk in verband met de benodigde koelende en vochtregulerende werking. Het laatstgenoemde houdt in dat de luchtvochtigheidsgraad daadwerkelijk op een aanvaardbaar en gezond niveau wordt gehouden. Niet te hoog en niet te laag. En mochten we binnenkort weer een warme zomer beleven, dan zit u er binnenshuis in ieder geval comfortabel bij. Door isolatie met cellulose wordt de hoeveelheid binnendringende warmte enorm gereduceerd.

Waarom deze vorm van isolatie?

U bent hoe dan ook een bijdrage aan het leveren aan een beter milieu, indien u uw pand of woning beter isoleert. U gaat namelijk minder stoken, waardoor u ook fors minder CO2 uitstoot. Als u dan ook nog eens gebruik maakt van cellulose als isolatievorm, dan ontlast u het milieu nog eens extra. Cellulose is namelijk voor het grootste gedeelte gefabriceerd van gerecyclede materialen. Cellulose inblazen biedt daarnaast de volgende pluspunten:

 • Zeer goede isolatiewaarde
 • Koudebrugloze isolatie, zonder naden
 • Akoestische eigenschappen in orde; ongewenst geluid wordt geblokkeerd
 • Nagenoeg geen condensatie- en vochtvorming
 • Werkt brandvertragend

Schakel een specialist in voor het inblazen!

Een goed geïsoleerde woning verhoogt het woongenot gigantisch. De isolatie voor elkaar krijgen, dat is echter nog wel een aanzienlijke klus. Ook financieel gezien! Men probeert regelmatig deze bijbehorende kosten te drukken door zelf de isolatiematerialen aan te schaffen en te plaatsen. De praktijk leert hierbij dat bepaalde soorten isolatie eenvoudiger zelf aan te brengen zijn dan andere. Al bij al blijft dit echter toch wel zeer specialistisch werk. Voor het inblazen van cellulose geldt dit zeker! Dit gebeurt via uitgekiende technieken en apparatuur. Het inschakelen van een deskundig isolatiebedrijf is hiervoor dan ook zeer aan te bevelen. De kosten die hierbij komen kijken mogen dan deels gezien worden als investering. U weet zo immers zeker dat het aanbrengen op de juiste wijze gebeurt, waardoor ook zonder meer een optimaal isolatierendement wordt behaald.

Een grafmonument of een grafsteen? Dit zijn de verschillen!

Het verschil tussen gedenktekens, grafstenen en grafmonumenten

In de natuursteenbranche wordt de grafsteen op diverse manieren benoemd. Veelal kiest een bedrijf ervoor het woord ‘grafsteen’ in gebruik te nemen, of men maakt de keuze voor ‘grafmonument’ of ‘grafzerk’. Voor nabestaanden is het hierdoor moeilijker hierin een onderscheid te maken. In dit blog vertellen wij u meer over de verschillende gedenktekens, zodat u straks het juiste gedenkteken voor uw dierbare kunt kiezen. Lees snel verder en ontdek wat het verschil is tussen een grafsteen, grafmonument en een grafzerk.

Wat is de officiële benaming?

Voor de grafsteen wordt het woord ‘gedenkteken’ gebruikt als de officiële benaming hiervoor. Dit is vastgesteld door de Algemene Bond voor Natuursteenbedrijven en het Brancheplatform Natuursteen. Ook gemeentelijke instanties en andere officiële instanties nemen het woord ‘gedenkteken’ in acht. Een gedenkteken bestaat ook weer uit diverse soorten. Zo valt het gedenkteken onder te verdelen in grafstenen, grafmonumenten en grafzerken. Een grafsteen is weer anders dan een grafmonument en ook een grafzerk verschilt hier weer van. Bent u benieuwd wat deze verschillen precies inhouden? Dan vertellen wij u hieronder graag meer.

De grafsteen

De grafsteen staat bekend als een staande steen, welke gemaakt is van natuursteen. Vroeger werd een grafsteen doorgaans gemaakt van hardsteen. Dit heeft ervoor gezorgd dat deze term het meest wordt gebruikt, hoewel niet alle grafstenen meer van steen zijn. Dit brengt ons bij de volgende categorie.

Het grafmonument

Het grafmonument is een staande letterplaat gecombineerd met een liggend gedeelte. Dit liggende gedeelte dient ter bedekking van het graf en bestaat uit een omranding met een dekplaat. De reden dat een grafsteen niet de juiste benaming is voor een grafmonument, houd stand met het feit dat er tegenwoordig diverse materialen voor gedenktekens worden gebruikt. Denk hierbij aan cortenstaal, RVS en glas. Vandaar dat men dan ook spreekt van een grafmonument in plaats van een grafsteen of grafzerk.

De grafzerk

Een grafzerk is anders dan een grafsteen en het grafmonument, waarover wij net vertelden. De grafzerk is namelijk een lange, liggende plaat die ervoor zorgt dat het gehele graf bedekt is. Van een letterplaat is hierbij geen sprake, in tegenstelling tot grafmonument. Dit maakt het verschil tussen een grafmonument en een grafzerk.

De gedenksteen

De ‘gedenksteen’ is ook een benaming die naast de grafsteen, grafzerk en het grafmonument geregeld voorkomt. Echter is ‘gedenksteen’ een meer vriendelijke benaming voor de welbekende grafsteen. In feite hebben beiden dan ook dezelfde betekenis.

Een korte samenvatting

Zoals u zojuist heeft kunnen lezen, bestaan er drie soorten gedenktekens. Dit zijn grafstenen, grafmonumenten en grafzerken. Vaak ziet u dat deze namen in de praktijk door elkaar gebruikt worden. Toch zijn hier zeker verschillen tussen. Wanneer u het gedenkteken kiest voor uw overleden dierbare, is het van belang dat u de verschillen hiertussen weet. Zo bent u er straks zeker van dat het gedenkteken geheel naar wens is. Vraag een specialist in natuursteen eventueel om advies. Wij wensen u succes en sterkte bij uw zoektocht naar een uniek gedenkteken.

Bruidsmode trends 2019

Dé trends in bruidsjurken

Ga jij trouwen in 2019 en ben je op zoek naar de jurk van je dromen? Het zoeken naar de perfecte jurk kan erg moeilijk zijn, maar we moeten zeggen dat de trends van dit jaar zo gaaf zijn, dat je vast slaagt bij de bruidswinkel. Wat denk je van een doorzichtige top of een losse sleep? Wij hebben de bruidsmode trends op een rijtje gezet.

Bruidsjurk met metallics

Als je van glitters en glans houdt, dan is deze trends helemaal iets voor jou. Bruidsjurken bestaan nu veel uit stoffen met metalen garen en applicaties.

Jurk met een losse sleep

De trend van dit jaar is wel een slanke bruidsjurk met een losse dramatische sleep. Tijdens de ceremonie draag je de jurk met een sleep voor het ‘echte bruids gevoel’ en ‘s avonds kun je losgaan op de dansvloer in je slanke jurk. Let’s the party begin!

Dramatische mouwen

Jurken met losse mouwen of juist hele lange sierlijke mouwen ga je veel zien dit jaar. Dramatische mouwen zou je ook perfect in plaats van een sluier kunnen dragen. Zo creëer je toch een heel eigen stijl, maar toch met een tintje klassiek.

Jurk met doorzichtige top

Wanneer je op zoek bent naar een sexy jurk is, is een jurk met een doorzichtige top wel iets voor jou. Een kanten top in combinatie met een wijde of strakke rok staat stijlvol en spannend.

Diepe V-hals

De V-hals was vorig jaar ook al een trend, maar dit jaar mag de hals nog dieper. Ook dit is een goede keus als je op zoek bent naar een jurk die wel een beetje sexy mag zijn.

Say yes!

Heb je al wat inspiratie op kunnen doen voor jouw toekomstige bruidsjurk? Wij zijn in ieder geval enorm enthousiast over de trends van dit jaar. Natuurlijk is het een kwestie van je droomjurk gaan passen en op het moment dat je de jurk aan hebt, weet je gewoon dat dat ‘de jurk’ is. Say yes to the dress!

Payroll: wat besteedt u nu precies uit?

Waarom payrollen?

Stel, u heeft een groeiend eigen bedrijf. U als eigenaar krijgt dan te maken met oplopende administratieve werkzaamheden. Vervelend, want u zou zich liever concentreren op uw kernactiviteiten. Ongetwijfeld heeft u de term payroll voorbij horen komen waarbij u wellicht dacht: ‘Ach, die administratie omtrent het personeel en zo, dat kan ik er zelf nog wel even bij doen’. Echter blijkt dat veel ondernemers zich hier toch wel op verkijken. Bij personeelsadministratie komt zeer veel specialistische kennis kijken en die kennis moet nog worden bijgehouden ook. Hieraan besteden bedrijfseigenaren uiteindelijk nodeloos veel tijd en door een gebrek aan kennis worden bepaalde regels en wetten soms overtreden. Hieronder volgen enkele zaken waarmee sommige ondernemers de fout in gaan én waarom het dus verstandig is samen te werken met een betrouwbaar payrollbedrijf.

CAO-problematiek

Er is een goede kans dat uw bedrijf te maken heeft met een Collectieve Arbeidsovereenkomst (CAO). U kent vast wel een aantal van de belangrijkste afspraken die in deze CAO staan. Het punt is echter dat uw organisatie zich dient te houden aan álle geldende afspraken uit deze overeenkomst. Hier komt nog bij dat CAO’s voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn. Bent u echt op de hoogte van alle regeltjes en afspraken uit de in uw bedrijfstak geldende CAO en hanteert u deze nauwkeurig? Zo niet, dan zal er vroeg of laat een medewerker zijn die dit ontdekt. Een goed payrollbureau bezit echter deze specialistische CAO-kennis, volgt de wijzigingen op de voet en ontzorgt u hierin volledig.

Salarisadministratie

Een bekend misverstand is dat salarisadministratie simpelweg het invullen van loonstroken bevat, en vervolgens het overmaken van het loon. Dit is te simplistisch gedacht, vooral bij een groeiend personeelsbestand. Wat te denken het (op tijd) versturen van jaaropgaven en het telkens correct afdragen van sociale premies? En heeft u aanvullende afspraken met uw personeel over bijvoorbeeld reiskostenvergoedingen, pensioenopbouw of inhouding voor de personeelsvereniging? Een payrollbedrijf neemt u ook deze taken uit handen.

Langdurig ziekteverzuim

Voor elke partij een uiterst nare situatie: een medewerk(st)er die langdurig ziek is. Los van het fysieke en mentale leed bij de betrokkene, levert dit u een extra kostenpost én dossier op. Dit dossier heeft u in ieder geval niet als u een partnerschap heeft met een payrollorganisatie. Het betreffende personeelslid is dan immers juridisch gezien in dienst bij de payroller. Aan welke wetten moet worden voldaan in zo’n situatie, daar hoeft u zich dan niet mee bezig te houden. Evenmin hoeft u zich te bekommeren om het te volgen terugkeertraject.

Payroll: een situatie die alleen winnaars kent

De kern van dit verhaal luidt dat u als ondernemer niet moet onderschatten wat personeelsadministratie aan werkhoeveelheid inhoudt. Afgevraagd mag worden of u dit als eigenaar wel zelf moet willen doen. Anderzijds krijgt u vroeg of laat problemen wanneer u zich niet volledig aan de wetten houdt. Iets dat u sowieso niet wenst. Voorkom dit door met een bewezen payrollbedrijf in zee te gaan.

Waar moet een goede cursusadministratie aan voldoen?

Een goede cursusadministratie levert u zeeën van tijd op

Beheert u een cursus en lopen de administratieve handelingen daarvan de spuigaten uit? Heeft u het gevoel dat u te veel tijd kwijt bent met administratie en dat u daardoor te weinig toekomt aan de gewenste inhoudelijke cursusbezigheden? Dan doet u er goed aan om een nieuw programma in huis te halen waarmee u de cursusadministratie uiterst eenvoudig en efficiënt kunt bijhouden. Een goed en innovatief softwarepakket levert u meer voordelen op dan u wellicht denkt. Lees hieronder meer over de grote voordelen die zo’n softwarepakket u kan bieden.

Waaraan voldoet perfecte software voor cursusadministratie?

Er zijn een aantal zaken waaraan een goed administratieprogramma in de huidige tijden moet voldoen. Ten eerste moet een programma natuurlijk altijd beschikbaar zijn. Dat klinkt logisch, maar is lang niet altijd zo vanzelfsprekend. Is uw huidige software zowel online als offline beschikbaar en op al uw verschillende devices? In de huidige tijden is dat wel een must. Op een gestructureerde wijze moet het inzichtelijk zijn wat de beschikbaarheid is van docenten en wat de statussen zijn van alle cursusdeelnemers. Onmisbaar zijn ook beschikbare locaties op verschillende dagen en tijdstippen. Daarnaast mogen totaalschema’s van de cursussen natuurlijk niet ontbreken. Ook een goede planningsmodule, overzichtelijke en handige planbordtools en de nodige beveiligingsmogelijkheden maken deel uit van een perfect cursusadministratieprogramma. Tenslotte moet het dusdanig gebruiksvriendelijk zijn dat u intuïtief en in een enkele oogopslag kunt zien waar u aan toe bent en wat u moet doen.

De voordelen van een goed softwarepakket

Zoals u hierboven leest zijn er veel elementen die onmisbaar zijn in cursusadministratiesoftware. Met een perfect softwarepakket voor cursusadministratie bewerkstelligt u de volgende voordelen:

 • Alle informatie altijd beschikbaar: offline en online en op elk apparaat
 • In één oogopslag zien waar u aan toe bent en wat er moet gebeuren
 • Door handige planbordfuncties snel taken toewijzen aan en verplaatsen tussen collega’s
 • Enorme winst van tijd, die u kunt besteden aan cursusinhoudelijke zaken

Investeer in tijd en ga voor gemak

Een goed softwarepakket voor cursusadministratie kost iets, dat is logisch. Maar de kosten die u hiervoor maakt kunt u beter zien als investering. Direct na activering van het administratiepakket gaat u namelijk enorm veel tijd besparen en ja, in de zakelijke wereld betekent tijd simpelweg geld. De beschikbaar gekomen tijd kunt u vervolgens besteden aan uw core business en dingen waarin u goed bent. Uw productiviteit komt daarmee ten goede en uw collega’s en u zullen door de behaalde tijdsbesparing kunnen genieten van een lagere werkdruk. Dit helpt bij het terugdringen van stressklachten, oververmoeidheid en ziekteverzuim. Over een langere termijn kunnen de kosten dankzij het laatstgenoemde al snel vele malen hoger zijn. Aarzel dus niet langer en investeer in goede cursusadministratiesoftware.

Contact Shoeby? Ontdek hier hoe!

Contact opnemen met de helpdesk van Shoeby

Shoeby is een welbekend bedrijf dat over het land meerdere kledingwinkels heeft. Zij bieden moderne kledingmerken aan en hebben naast dameskleding ook herenkleding en kinderlabels in huis. Heb je onlangs een product gekocht bij Shoeby en heb je een vraag over jouw kledingstuk? Of heb je een klacht? Dan is het prettig als je de klantenservice direct kunt bereiken om jouw probleem op te lossen. Of je nu vragen hebt betreft het retourneren van een product, een specifieke klacht hebt of meer informatie wenst, voor al deze dingen kun je terecht bij een helpdesk. Echter is het niet altijd even makkelijk om in contact te komen met een klantenservice. Het juiste telefoonnummer kan lastig te vinden zijn, omdat er immers meerdere afdelingen bestaan binnen en bedrijf. Hoe fijn zou het zijn als je in een keer het juiste telefoonnummer van een klantenservice vindt en deze voor je gebundeld zijn op een handige website?

Zo neem je contact op met de helpdesk van Shoeby

Wens je een kledingstuk te retourneren en heb je hier vragen over? Wil je een klacht melden? Of behoef je meer informatie omtrent de bijzondere VIP nights die Shoeby organiseert? Vaak worden op de website zelf al vele vragen beantwoord. Misschien heb je hier al op gekeken en kan het zijn dat je jouw vraag hier niet tussen ziet staan. In dat geval is het altijd raadzaam om even contact op te nemen met de helpdesk van Shoeby. Door het juiste telefoonnummer te vinden via een website die deze gegevens verzamelt, kom je gemakkelijk en snel met de juiste medewerker in contact. Zo weet je zeker dat jouw specifieke vraag straks beantwoord is. Dit scheelt jou ook weer een hoop zoekwerk en zo houd je weer tijd over om andere mooie producten te shoppen.

Direct contact opnemen met de klantenservice van Shoeby

Ben jij benieuwd hoe je het beste contact kunt opnemen met de helpdesk van Shoeby? Omdat je vragen hebt over een gekocht kledingstuk? Een klacht hebt over een besteld product? Of omdat je meer wenst te weten over de VIP nights die Shoeby organiseert? Ga dan op zoek naar een verzamelwebsite van klantenservice gegevens. Het zal je verbazen hoe snel je het juiste telefoonnummer gevonden hebt. Neem contact op met de helpdesk van Shoeby en zie hoe gemakkelijk en snel jouw hulpvraag beantwoord wordt. Wij wensen je veel succes wanneer je contact opneemt met Shoeby!

Muizen bestrijden: zelf doen of uitbesteden?

Help! Muizen in huis!

Mijn grootste nachtmerrie? Een muizenplaag in huis. Vretend aan mijn voedsel. Knagend aan mijn kabels. Laatst was het zover. Ik wilde een pak rijst uit m’n voorraadkast pakken en zag een muis wegschieten. Er bleek een gat achterin de kast te zitten. Vrijwel alles bleek aangevreten te zijn. Kortom, het was tijd om deze muizen direct te bestrijden. Maar hoe? Kon ik het eigenhandig oplossen? Of was het verstandiger een specialist in te schakelen? Ik zocht mijn opties uit en besloot voor het laatste te gaan. Ik deel jullie in deze blog graag mede waarom ik erg blij ben voor die optie te hebben gekozen!

Waarom het belangrijk is muizen direct te bestrijden

Een muizenplaag brengt enorm veel overlast met zich mee. Ten eerste knagen muizen aan alles wat los en vast zit. Voedsel, kabels, isolatie, meubels. Alles zal eraan moeten geloven, wat deze beestjes betreft. Een tweede punt van belang is dat muizen zich ontzettend snel vermeerderen. Dacht je dat konijnen erg waren? Nou, muizen kunnen er ook wat van! Als je last hebt van muizen in huis, is het dus van groot belang ze direct te bestrijden. Wacht je hier te lang mee, dan is de hoeveelheid muizen alweer verdubbeld. En daarmee ook de schade die ze aanbrengen. Kortom, laat de muizen direct bestrijden. Lees verder om te ontdekken hoe.

Zo kun je muizen optimaal bestrijden

In elke gemiddelde winkel vol huishoudartikelen vind je wel muizenvallen of -gif. Maar dit spul is vaak erg gevaarlijk. Niet alleen voor de muizen, maar ook voor jezelf! Denk aan muizenvallen die dichtklappen als je ze neerzet. Of gif dat op je vingers terecht komt. Bovendien is het onverstandig zelf dichtbij de muizenplaag te komen in verband met bacteriën, ziektes en aanvallende muizen. Echt waar, die beestjes kunnen behoorlijk hard bijten! Schakel daarom een bedrijf in dat gecertificeerd is in het bestrijden van muizen. Zij kunnen snel, veilig en uiterst vakkundig de overlast oplossen.

Schakel iemand in om de muizen te bestrijden

Het bedrijf dat ik inschakelde om de muizen te bestrijden, ging uiterst professioneel te werk. Mijn huis werd niet zomaar volgepropt met gif of vallen, maar werd eerst nauwkeurig geïnspecteerd. Pas toen helemaal duidelijk was waar de muizen zich bevinden en hoeveel het er ongeveer zijn, werd gekozen hoe we deze muizen gingen bestrijden. Wil jij ook zo snel mogelijk af van die vieze muizen? Laat ze dan bestrijden door een gespecialiseerd bedrijf in muizenbestrijding. Muizen bestrijden was nog nooit zo eenvoudig!

Dit moet u weten wat energiecontracten betreft

Toe aan een nieuw energiecontract?

Een energiecontract afsluiten is niet iets waar u dagelijks mee bezig bent. Waar moet u op letten als u energie gaat vergelijken en akkoord wilt gaan met een bepaald contract? Waar bestaat een energiecontract vooral uit? Wij wisten het allemaal niet precies. Daarom namen wij de proef op de som en hebben energieleverancies vergeleken. Op die manier ontdekten we uitvoerig waar een energiecontract uit bestaat en waar u zoal op moet letten als u wilt overstappen naar een andere energieleverancier!

Hier bestaat een energienota uit

Het energiecontract dat u afsluit geeft aan hoe uw energienota’s voortaan berekend worden. Een energienota bestaat namelijk uit verschillende onderdelen. U betaalt een bepaald bedrag per maand, maar waar is dat bedrag precies op gebaseerd? Wij zetten alle onderdelen graag even voor u op een rij:

 • Energiebelasting
 • Netbeheerkosten
 • Regiotoeslag gas
 • Vaste leveringskosten
 • Variabele leveringskosten
 • Opslag Duurzame Energie
 • Vermindering energiebelasting

En dan is er natuurlijk de BTW die over al die kosten gaat.

Controleer uw nieuwe energiecontract goed

Zodra u op zoek naar een nieuw energiecontract, dan is het belangrijk dat u alle bovenstaande zaken helder krijgt. Zo ziet u direct wat u straks per maand moet gaan betalen. Let wel, verschillende energieleveranciers geven niet zozeer duidelijkheid over bovenstaande punten, maar noemen aantrekkelijke actiebedragen. Let wel, deze gelden vaak maar voor een paar maanden, terwijl u perse een contract voor een jaar of langer moet afsluiten. U gaat op den duur dus een stuk meer betalen! Kortom, laat u niet verleiden tot nietszeggende maandbedragen die als lokkertje worden genoemd, maar controleer bovenstaande waarden uitvoerig.

Ga zorgvuldig energie vergelijken

U ziet, dé manier om goed te begrijpen wat u straks gaat betalen, is door energie met elkaar te vergelijken. Zo ziet u direct staan welke bedragen bij welk energiecontract horen. Op die manier komt u niet voor nadelige financiële verrassingen te staan, als u straks een energienota vanuit uw nieuwe energiecontract ontvangt!© Copyright. All rights Reserved