Categorieën

Reinigen, polijsten en renoveren van terrazzo vloeren

Zo onderhoudt u uw terrazzo vloer

De naam terrazzo verwijst naar een vloerafwerking, bestaande uit marmerkorrels of korrels van ander materiaal die cement worden gemengd en gestort als een massieve vloer. Is uw terrazzo vloer toe aan schoonmaak of onderhoud? Laat u terrazzo dan reinigen, polijsten of volledig renoveren door een specialistisch bedrijf. Wilt u meer weten over het onderhouden van een terrazzo vloer en wat u zelf kunt doen? Lees verder en kom erachter!

Reinigen

Eerste tip voor terrazzovloeren: gebruik nooit agressieve materialen om een terrazzo oppervlak schoon te maken. Nadat de vloeren zijn geslepen en gedroogd, worden ze behandeld met beschermende- en impregneermiddelen. Als u hier agressieve schoonmaakmiddelen op gebruikt, kan dit deze laag aantasten en uw vloer beschadigen. We raden daarom aan om de vloeren regelmatig schoon te maken met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel, zoals groene zeep.

Polijsten en impregneren

Is uw terrazzo vloer al wat verouderd en beschadigd? Dan kunt u deze weer mooi laten maken door gespecialiseerde schuur- en polijst bedrijven. Deze bedrijven gebruiken vaak hoogwaardige machines om uw oude, gebruikte vloer weer vlak en strak te slijpen tot ieder gewenst glans niveau. Zo kunt u de vloer laten egaliseren en eventuele oneffenheden gladstrijken.

Renoveren van terrazzo vloeren

Bij terrazzo vloeren die al aan slijtage onderhevig zijn geweest, is polijsten alleen misschien niet voldoende om ze in hun oorspronkelijke staat te herstellen. Gelukkig kunnen verschillende gespecialiseerde bedrijven zeer beschadigde terrazzo trappen, terrassen en vloeren in oude glorie herstellen. Activiteiten die daarbij worden uitgevoerd zijn:

  • Slijpen, gladmaken en schoonmaken
  • Bijwerken van beschadigingen
  • Schuren ter voorbereiding op afwerking
  • Polijsten in een glans naar keuze

Natuursteen vraagt om specialistisch werk

Voor de duurzaamheid van natuurstenen vloeren is het aan te raden deze vloeren professioneel te laten reinigen, polijsten, onderhouden en behandelen. Meer weten over het onderhouden van natuursteen vloeren zoals terrazzo? Lees in dit artikel meer!

De eindeloze mogelijkheden bij betonvloeren

Wat is er allemaal mogelijk?

Betonnen vloeren zijn misschien niet het eerste waar u aan denkt bij het renoveren van uw woning of kantoor, maar bieden een geweldig alternatief voor traditionele vloeren zoals linoleum, tapijt en hout. De verschillende kleurkeuzes, texturen, patronen en afwerkingsopties van betonvloeren zorgen samen voor grenzeloze ontwerpmogelijkheden. Bovendien passen ze in elk interieur thuis. Maar hoe maakt u een keuze uit al deze mogelijkheden? Lees de definities van veelgebruikte termen rond het leggen van betonvloeren in deze blog en weet wat je kunt verwachten!

Monoliet afgewerkte betonvloeren

Monoliet afwerken is een term die gebruikt wordt voor de afwerking van een betonnen vloer. De fundering wordt hierbij in één keer gestort, zodat het leggen van de vloer veel sneller gaat. Monoliet afwerken kan ook verwijzen naar het trimmen of polijsten van betonvloeren en wordt vooral gebruikt als professionele term. Om de betonvloer een mooie en gladde afwerking te geven, is monoliet afwerken noodzakelijk. Hoewel het optioneel is, is het essentieel voor de uitstraling, hygiëne en het onderhoud van uw vloeren.

Vloeistofdichte vloeren

Een vloeistofdichte vloer is ideaal voor ruimtes waar veel met vloeistoffen wordt gewerkt. Denk aan laboratoria, autowasstraten, maar ook bedrijven in de voedingsindustrie. Vloeistofdichte vloeren zijn bedekt met een speciale soort vloercoating die volledig vloeistofdicht is. Veel leveranciers bieden vloeistofdichte vloeren aan waar u na 24 uur drogen al op kunt lopen. Als er op uw werkplek of woning plekken zijn waar producten gebruikt worden die u niet in de vloer wilt laten trekken, kunt u dit dus makkelijk voorkomen door op de gewenste plekken vloeistofdicht beton te gieten!

Beton vlinderen

Het aanbrengen van een betonnen vloer heeft weinig te maken met echte vlinders die je in de lente of zomer ziet, maar verwijst eerder naar een techniek voor het egaliseren en afwerken van pas gestort beton. Door gebruik te maken van speciale machines is het mogelijk om de vloeren zo aan te drukken dat ze gelijkmatig over de hele ruimte egaliseren. Een groot pluspunt voor uw woning of kantoorpand: een vlindervloer is onderhoudsvriendelijk en hygiënisch!

Hoe werkt de corona test?

Verschillende soorten testen

Het coronavirus is voorlopig de wereld nog niet uit. Veel mensen hebben zich in de afgelopen maanden al een of meerdere keren laten testen. Misschien heeft u ook al een keer thuis een coronatest gedaan of bent u naar een teststraat geweest. Er zijn verschillende soorten corona testen op de markt. Maar waarin verschilt de ene test nu van de andere? Twee veelgebruikte coronatesten zijn de PCR-test en de antigeentest. In dit blog leggen we uit hoe deze twee testen werken.

De PCR-test

Als u een corona test heeft laten doen bij de GGD, dan was dat hoogstwaarschijnlijk de PCR-test. Hierbij wordt met een lange wattenstaaf een uitstrijkje genomen uit de neus en de keel. Dit sturen ze op naar een laboratorium. En daar testen ze de uitstrijkjes. Met een PCR wordt een stukje genetisch materiaal van het virus vermenigvuldigd. Zo komen ze erachter of u besmet bent met het virus of niet. Het voordeel van de PCR is de grote nauwkeurigheid. Deze test werkt ook al bij mensen die nog maar heel kort besmet zijn. Het nadeel is dat u meestal een dag moet wachten tot u de uitslag weet. Toch blijft de PCR-test de meest gebruikte en meest betrouwbare methode.

De antigeentest

Antigenen zijn deeltjes van het coronavirus. Deze deeltjes zorgen dat het afweersysteem van het lichaam in werking treedt. Bij de antigeentest wordt gekeken of er antigenen in de neus of keel aanwezig zijn. Deze test is een stuk sneller. De uitslag heeft u al na tien minuten. Het grote nadeel van de test is wel dat deze niet heel nauwkeurig is. Zo kan de test het virus niet opsporen bij mensen die nog maar kort besmet zijn.

Heeft u ervaring met een van deze testen? Laat het ons weten en neem contact met ons op!

Aan deze 3 eisen moeten sportvloeren voldoen

Kies voor sportvloeren van topkwaliteit

Wanneer u eigenaar bent van een sportclub wilt u veiligheid en hygiëne natuurlijk overal in uw complex garanderen. U moet dan ook met verschillende factoren rekening houden. Een van die factoren is de vloer die u in het gebouw laat leggen. Wij vertellen in dit blog meer over de 3 belangrijkste eisen waaraan een sportvloer moet voldoen.

1. Hygiëne

Het belangrijkste van een vloer in elke ruimte in uw sportcomplex is hygiëne. Dan hebben we het dus niet alleen over hygiëne in de sportzaal zelf, maar ook in bijvoorbeeld de kleedruimtes. Een sportvloer moet makkelijk schoon te maken zijn. Daarom:

 • Is het prettig dat de vloer geen naden heeft. Daar zouden namelijk stof en ander vuil tussen kunnen komen te zitten.
 • Moet de vloer volledig waterafstotend zijn, zodat er geen vlekken in komen wanneer de vloer nat wordt.
 • Is het aan te raden om te kiezen voor een vloer die tegen chemicaliën kan, omdat u hem op die manier altijd grondig kunt reinigen met de beste schoonmaakproducten.

2. Slijtvast

Ook is het belangrijk dat een sportvloer slijtvast is. Er wordt immers veel gebruik van gemaakt. Zo wordt er bijvoorbeeld overheen gerend en worden er verschillende zware materialen op gebruikt. Maar ook in andere ruimtes, zoals de kleedkamer, komen veel mensen over de vloer. Dat betekent dat er ook op die plekken aandacht besteed moet worden aan de slijtvastheid van de vloer. Daarom raden we een vloersysteem aan met een stevige, slijtvaste toplaag, zodat hij lang als nieuw blijft.

3. Juiste afwerking

Ten slotte is het ook belangrijk dat de vloer de juiste afwerking krijgt. Dat zorgt er namelijk voor dat hij nog slijtvaster wordt en dat hij er mooi uit komt te zien. Ook kunt u kiezen voor extra afwerkingen zoals een anti-sliplaag. Dat is heel verstandig in bijvoorbeeld een kleedruimte. Hier kan het zijn dat mensen net uit de douche komen waardoor de vloer nat wordt. Het leggen van een goede, slijtvaste anti-slipvloer in een kleedkamer hoeft helemaal niet veel werk te zijn. De klus kan binnen een dag al geklaard zijn en na 2 uur mag de vloer alweer volledig belast worden.

Wilt u een goede sportvloer laten leggen, en wilt u tips over een specialist bij u in de buurt? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Thuis borrelen met tapas

Thuis borrelen met tapas uit Rotterdam

Bent u ook zo dol op een gezellige borrel of lekker uit eten? Wij wel! We kunnen dan ook niet wachten tot de restaurants weer verantwoord open kunnen. Maar tot het zover is, blijven we het thuis gezellig maken. En eerlijk is eerlijk, nu het weer zo guur kan zijn, is het ook best fijn om binnen te zitten. En als we dan op de bank binnen zitten, stellen we ons het liefst voor dat we in zonnigere oorden, zoals Spanje, zijn. En dat doen we bijvoorbeeld door tapas in Rotterdam te bestellen.

Wat zijn tapas?

Tapas komen oorspronkelijk uit Spanje, waar ze gegeten worden als aperitief. Het zijn kleine gerechtjes die bereid kunnen worden met de meest uiteenlopende producten, zoals vlees, vis of groenten. In Nederland worden tapas veel gegeten bij de borrel, maar meerdere kleine gerechtjes kunnen ook genoeg zijn voor een lekkere avondmaaltijd. Wij onderscheiden grofweg 3 verschillende soorten tapas:

 • lekkere broodjes met diverse dips zoals aioli of pesto
 • koude gerechten zoals olijven, chorizo of vis
 • warme gerechten zoals kipstukjes of bulgur balletjes

Zoals u ziet zijn tapas dus altijd hartig en nooit zoet. Maar bij uw tapas thuis kunt u natuurlijk zelf bestellen wat u het allerlekkerst vindt.

Tapas serveren

Bij tapas draait het in de eerste plaats om het eten. Maar om echt te genieten van tapas is het wel zo leuk om de kleine gerechtjes op een aantrekkelijke manier te serveren. Presenteer ze bijvoorbeeld in mooie kleine schaaltjes of stal alles uit op een mooie houten borrelplank. Drink hierbij een lekkere Spaanse rode wijn die de smaken van de gerechten goed naar voren laat komen. Eerder schreven wij al over het effect van muziek bij het eten. Dus met passende muziek op de achtergrond maakt u de beleving van een avondje tapas thuis helemaal compleet.

Rijles in corona tijd, hoe gaat dat?

Coronamaatregelen tijdens rijlessen

Ben jij van plan om binnenkort rijles te nemen in Geldrop, zodat jij binnenkort als automobilist aan het verkeer kunt deelnemen? Ook in coronatijd is het gewoon mogelijk om rijles te volgen, maar er zijn wel een paar regels waar rekening mee gehouden moet worden. In dit blog vertellen we je alles wat je moet weten over rijles in coronatijd.

Coronamaatregelen voor rijscholen

Rijscholen vallen onder de contactberoepen. Dat betekent dat ze zich aan een aantal maatregelen moeten houden. Zo geldt het dringende advies om mondkapjes te dragen tijdens de rijles en moet iedere leerling voor de les een contactformulier invullen met de contactgegevens. Door het invullen van dit formulier geeft de leerling toestemming aan de rijschool om deze gegevens te delen met de GGD in het geval van bron- en contactonderzoek. Na tien dagen moet de rijschool de gegevens echter vernietigen. Daarnaast dient de rijinstructeur voor iedere les aan de leerling te vragen of deze klachten heeft die kunnen duiden op het coronavirus. Tussen de lessen door moet de instructeur de lesauto desinfecteren en zorgen voor goede ventilatie. Het geven van instructies en het maken van afspraken voor nieuwe rijlessen dient buiten de auto te gebeuren.

Regels tijdens het praktijkexamen

Voor de rijexamens gelden de volgende richtlijnen:

 • Kom een kwartier voor het examen naar de parkeerplaats van het CBR zodat de auto gelucht kan worden
 • Het begingesprek vindt plaats op de parkeerplaats
 • Je rijinstructeur of begeleider mag niet meerijden tijdens het examen
 • Tijdens het examen dienen alle inzittenden van het voertuig een mondkapje te dragen
 • Het CBR volgt altijd de laatste richtlijnen van het RIVM, deze kunnen per regio verschillen
 • Tijdens het eindgesprek mag de rijinstructeur wel aanwezig zijn. Dit gesprek vindt buiten de auto plaats op anderhalve meter afstand

Regels tijdens het theorie examen

Omdat het in bepaalde perioden van 2020 niet mogelijk was om praktijkexamen te doen, is de geldigheid van een aantal theoriecertificaten verlengd. Heb jij je theoriecertificaat behaald in de periode tussen 16 maart en 31 mei 2020? Dan blijft deze geldig tot en met 30 november 2020. De theorie-examens die zijn behaald tussen 1 juni en 31 december 2020 blijven geldig tot en met 31 maart 2021. In de examenruimte mogen maximaal 30 personen aanwezig zijn en iedereen dient een mondkapje te dragen. De begeleider dient buiten het lokaal te wachten.

Nieuwe baan? Krijg een voorsprong door je rijbewijs te halen

Rijbewijs voor een nieuwe baan

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Die zoektocht is zeker niet altijd makkelijk. En dan heb je eindelijk een vacature voor je droombaan gevonden, blijkt dat je een rijbewijs nodig hebt! Maar niet alleen voor het vinden van een baan is een rijbewijs handig, er zijn ook nog andere voordelen van het rijbewijs op zak hebben. Wij vertellen in dit blog meer over deze voordelen, en geven je bovendien tips voor het vinden van een goede rijschool.

Voordelen van het rijbewijs halen

Veel werkgevers gaan dus op zoek naar personeel dat in bezit is van een rijbewijs. Dat komt bijvoorbeeld omdat er voor het werk veel gereisd moet worden. Maar het is zeker niet alleen verstandig om je rijbewijs te halen wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan. Wanneer je kunt rijden, heb je in de eerste plek veel meer vrijheid. Je bent bijvoorbeeld niet langer afhankelijk van het openbaar vervoer om ergens te komen. En je hoeft vrienden en familie niet langer lastig te vallen om je ergens naartoe te brengen, of op te komen halen. Je kunt tegenwoordig al beginnen met rijlessen als je 16,5 jaar oud bent, en op je 17e mag je je praktijkexamen doen. Je kunt er het beste maar vroeg bij zijn, maar ook op latere leeftijd loont het zeker om het rijbewijs te halen.

Rijschool vinden die bij je past

Heb je besloten om te beginnen met rijlessen? Dan is het verstandig om goed onderzoek te doen naar een rijschool. Neem niet zomaar de eerste de beste, maar kies echt voor een school die bij je past. Kijk op internet rond naar rijscholen bij jou in de buurt, en lees de online recensies. Heb je een rijschool gevonden waarvan je denkt dat die bij je past? Vraag dan een proefles aan, en ontdek of je je er ook echt op je plek voelt.

Heb je hulp nodig met het vinden van een goede rijschool? Neem contact met ons op, en wij helpen je graag verder!

Waarom het verstandig is om een loods te isoleren

Duurzaamheid en energiebesparing met isolatie

Steeds meer bedrijven houden zich bezig met onderwerpen als duurzaamheid, energiebesparing en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Geldt dat ook voor uw onderneming? Dan kunt heeft u wellicht al enkele stappen genomen om duurzamer te worden. Heeft u bijvoorbeeld al uw loods laten isoleren? Dat is een goede manier om duurzamer te ondernemen. Ook wanneer u een nieuwe loods laten bouwen is het verstandig om deze direct goed te isoleren. Wij vertellen er in dit blog meer over.

Minder tocht en aangename temperatuur

Isolatie is tegenwoordig, in een tijd waar iedereen het heeft over energiebesparing, eigenlijk bijna niet meer weg te denken, ook niet voor loodsen en bedrijfshallen. Door uw loods te isoleren zorgt u ervoor dat er een constante temperatuur is, voorkomt u dat het in de ruimte gaat tochten, en voorkomt u bovendien condensvorming. Bovendien hoeft u natuurlijk minder te stoken om de temperatuur in de loods aangenaam te krijgen. Hierdoor gaat u dus ook op uw energierekening besparen. Gebruikt u de loods voor agrarische doeleinden? Door hem te isoleren creëert u een omgeving waarin u kunt zorgen voor de gezondheid en het welzijn van uw dieren.

Bescherm uw loods

Door de loods te isoleren, kunt u hem ook op een aantal punten beschermen. Om het gebouw te isoleren wordt Polyurethaan (pur-schuim) gebruikt. Er is maar een dun laagje nodig om de ruimte goed te isoleren. Het pur-schuim is resistent voor schimmel en rotten. Bovendien heeft het nog brandwerende eigenschappen. Het is dus een goede manier om uw loods te beschermen.

Voordelen op een rij

Wij zetten de voordelen nogmaals handig op een rij:

 • Zorgt voor een constante temperatuur
 • Vermindert tocht, waardoor u bovendien minder hoeft te stoken
 • Verhoogt gezondheid en welzijn van dieren
 • Pur-schuim is resistent voor schimmel en rotten
 • Isolatie heeft brandwerende eigenschappen

Wilt u meer weten over loodsen, en hoe u een loods volledig naar uw wensen (met isolatie) kunt laten bouwen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

3 tips voor de ontwikkeling van uw personeel

Tips voor personeelsontwikkeling

Er zijn veel mensen die zich willen blijven ontwikkelen binnen hun werk. Een goede werkgever biedt personeelsleden hier ook de mogelijkheid toe. Dat doen ze bijvoorbeeld met trainingen in loopbaanontwikkeling door een specialist, of door opleidingen aan personeelsleden aan te bieden. Maar dat is niet de enige mogelijkheid. In dit blog geven we drie tips over hoe u als ondernemer de ontwikkeling van uw personeel mogelijk kunt maken.

1. Ervaringen delen

Collega’s kunnen veel van elkaar leren, als u dat als werkgever maar mogelijk maakt. Er zijn verschillende manieren waarop u dat kunt doen. Zo kunt u een intervisiegroep opstellen, waarbij collega’s elkaar vragen kunnen stellen en problemen waar zij tegenaan lopen kunnen aan elkaar voor kunnen leggen. Ook kunt u een ervaren werknemer die al langer bij uw bedrijf werkt, en die alle ins-en-outs van het vak kent, als mentor aanstellen voor jongere werknemers die net begonnen zijn.

2. Ervaring opdoen binnen uw bedrijf

Iedereen binnen uw bedrijf heeft zijn of haar functie, takenpakket en opdrachten. Die kunnen veel van elkaar verschillen. Laat uw werknemers eens kennismaken met andere aspecten van de organisatie. Dat kan bijvoorbeeld door collega’s tijdelijk te laten ruilen van functies en taken (wat het beste werkt bij niet-specialistische werkzaamheden en wanneer de projecten snel overgedragen kunnen worden) of stel een stage op binnen uw bedrijf, zodat uw personeel eens bij een andere afdeling mee kan lopen. Dit zorgt bovendien voor flexibiliteit, en een betere samenwerking tussen de afdelingen.

3. Begeleiding door een coach

Ten slotte kunt u ook een organisatie inschakelen die personeelsontwikkeling door middel van coaching en begeleiding mogelijk maakt. Dit zijn professionals die precies weten hoe zo’n proces in zijn werk gaat, en hoe personeel op een effectieve manier begeleid en gemotiveerd kan worden.

Heeft u nog tips voor personeelsontwikkeling? Deel uw ervaringen als ondernemer door contact met ons op te nemen.

Verschillende soorten zaagmachines: welke is geschikt voor uw klus?

Zaagmachine voor hobby of professioneel gebruik

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten zaagmachines, of het nu gaat om machines voor professioneel gebruik of die u gewoon thuis nodig heeft. Wilt u een zaagmachine kopen? Dan is het wel belangrijk om te kiezen voor een machine die geschikt is voor uw klus. In dit blog zetten we een aantal veel gebruikte zaagmachines op een rij.

Decoupeerzaag

De decoupeerzaag wordt gebruikt om ronde of andere vloeiende lijnen te zagen in hout, kunststof, metaal of (met een speciale zaag) tegels. De draaiende beweging van de motor wordt omgezet in een verticale slag. Hierdoor beweegt het zaagblad snel op en neer. De beweging kan bovendien versterkt worden. Bij een opwaartse beweging gaat het zaagblad ook wat vooruit. Dit maakt het mogelijk om snel en makkelijk te zagen waardoor het zaagblad minder snel verslijt.

Cirkelzaag

Geen timmerman of houtbewerker kan zonder een cirkelzaag. De cirkelzaag heeft een zaagblad dat rechtstreeks op de as van de motor gemonteerd wordt. Het is voorzien van asblokkering en een veiligheidsschakelaar, wat het apparaat heel erg veilig in het gebruik maakt.

Verstekzaag

Een verstekzaag, ook wel afkortzaag genoemd, is in verschillende ‘versies te krijgen, met bijvoorbeeld een laser, boventafel of in de vorm van een telescopische verstekzaag. Hij kan in bepaalde hoeken bewogen worden om een schuine zaagsnede te maken. Met een verstekzaag snijdt u perfect recht.

Bandzaag

Met een bandzaag, of lintzaag, snijdt u snel en nauwkeurig verschillende soorten hout. Het is ook mogelijk om grillige vormen te zagen met een bandzaag. De gesloten band draait voortdurend rond.

Figuurzaag

Een figuurzaag heeft een heel dun, kort zaagblad. Het wordt gebruikt om dunne voorwerpen (niet dikker dan een paar millimeter) te zagen. U kunt het gebruiken voor scherpe bochten en complexe vormen.

Reciprozaag

Een reciprozaag is echt universeel. Het kan voor heel veel verschillende materialen gebruikt worden, zoals hout, kunststof, gipsplaten en metaal. Hij is klein en flexibel, waardoor de zaag ook op lastig te bereiken plekken gebruikt kan worden.

Kettingzaag

Ten slotte is er nog de kettingzaag, ideaal voor het snoeien van bomen en het afzagen van boomstammen. De kettingzaag kan alleen op hout gebruikt worden.

Welke zaag is het meest geschikt voor uw klus? Heeft u hulp nodig met het vinden van een geschikte zaag? Of heeft u een specialistische klus waar u een aparte zaag voor nodig heeft? Neem contact op, wij verbinden u door naar de juiste specialist.© Copyright. All rights Reserved