sportvloer onderhouden

5 redenen voor het goed onderhouden van een sportvloer

Waarom onderhoud sportvloer prioriteit heeft?

Sport u ook wel een in een sporthal of sportschool? Dan kunt u niet ontkennen dat u zich ook weleens afvraagt hoe schoon zo’n sportvloer dan nog is, of blijft, als iedereen daar dag in dag uit overheen loopt en er enorm veel zweet op achterlaat. Na enige tijd van sporten op de vloer van een sportzaal wordt die een broeinest van bacteriĆ«n. Want in de sportvloer dringen dagelijks zweet, huidvetten, bloed en speeksel makkelijk door. Met de klassieke schoonmaakmethodes is zo’n vloer niet goed schoon te krijgen. Daarvoor is een specialist nodig. Wij geven u hier 5 redenen waarom een sportvloer goed onderhouden best wel veel prioriteit heeft.

1. Dieptereiniging en grondige desinfectie

Wat er met een sportvloer regelmatig moet gebeuren is dieptereiniging en grondige desinfectie met de juiste producten en technieken. Dat is voor ieders gezondheid vanzelfsprekend altijd het beste.

2. Levensduur van de sportvloer verlengen

Ongeacht de kwaliteit van de vloer, is periodiek onderhoud niet alleen slim om uit te voeren, maar vooral ook heel belangrijk om de levensduur van een sportvloer aanzienlijk te verlengen.

3. Meer veiligheid

Een sportvloer zonder vuiligheid is minder glad en leidt tot minder valpartijen. En goed onderhouden sportvloer is dus gewoon veiliger.

4. Ballen stuiteren beter

Ook bij balsporten kan een plakkerige vloer problemen opleveren. Op een schone vloer stuiteren ballen gewoon beter. Dat bevordert het sportplezier natuurlijk aanzienlijk.

5. Beter verend vermogen

Een vloer de goed schoon is, wordt niet hard en/of plakkerig. Ook in dit geval bevordert dit het sportplezier en de veiligheid vanwege het constante en goede verende vermogen van de sportvloer.

Periodiek onderhoud sportvloer

Wanneer u uw sportvloer goed wilt onderhouden, kiest u voor periodiek onderhoud. Dit zorgt er namelijk voor dat uw sportvloeren hygiƫnisch blijven, langer meegaan en hun stroefheid behouden. Bovendien zorgt dit voor een betere veiligheid voor de sporters. Voor het goed onderhouden van een sportvloer kunt u terecht bij een specialist in het reinigen van sportvloeren.

Meer blogs over sporten lezen? Dat kan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *