Nut en noodzaak van een buitensauna

Tijd voor uzelf in uw buitensauna

Nut en noodzaak van een buitensauna

Het jaar is nog niet om, maar we kunnen wel stellen dat 2020 een stressvol jaar is. Het leven van veel mensen staat in meer of mindere mate op zijn kop door de COVID-19 pandemie. Het is daarom in deze stressvolle periode belangrijk dat u zich op uw mentale gezondheid focust, en zo nu en dan ontspant. Hoe doet u dat? Wij geven u hier drie tips die u kunt gebruiken om te ontspannen. Van ademhalingsoefeningen tot genieten van een eigen buitensauna in uw tuin.

1. Mediteren en mindfulness

Wellness staat voor de menselijke zoektocht naar de balans tussen lichaam en geest. Onze eerste tip voor ontspanning is daarom om dagelijks te mediteren, en mindfulness te beoefenen. Tijdens meditatie gaat u rustig zitten met de focus op helemaal niets. Dit is een manier om het hoofd helemaal leeg te maken, en tot rust te komen. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Maar het lukt uiteindelijk altijd! Met mindfulness bevindt u zich in het hier en nu, en denkt u niet na over de toekomst of over het verleden, over zaken waar u geen directe invloed op heeft. Lijkt ons hard nodig vandaag de dag!

2. Praten over uw stressgevoelens

Heeft u al eens geprobeerd om te praten over uw gevoelens van stress? Vrijwel iedereen zit in hetzelfde schuitje in tijden van corona. Mensen praten er graag over, ook uw vrienden en familie. Maar u kunt uiteraard ook een professional inschakelen om een en ander van u af te praten. Probeer het eens. Als het tegenvalt, kunt u altijd weer stoppen. Het is namelijk belangrijk dat u zelf de controle houdt in deze stressvolle periode.

3. Mindfull in de buitensauna

Lekker bewegen is zeer gezond, zeker in stressvolle situaties. Even lekker hardlopen, stoom afblazen en het hoofd leegmaken is heerlijk om alles op een rijtje te zetten. Ook helpt het om ademhalingsoefeningen te doen. Een andere tip die met stoom afblazen te maken heeft, is een buitensauna in uw eigen tuin. Heeft u ruimte in de tuin? Laat daar dan een heerlijke eigen buitensauna plaatsen. Een aantal keren per week in de sauna zorgt voor rust en kalmte en voor een goede gezondheid. Reken maar!

Meer tips over gezondheid en omgaan met stress, leest u in onze andere blogs hier op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *