Tips om uw spaargeld slim te beleggen

Investeer uw spaargeld via crowdfunding

De laatste jaren wordt het steeds minder aantrekkelijk om uw spaargeld op de bank te laten staan. De rente wordt steeds lager, en in sommige gevallen gaat u zelfs negatieve rente betalen! Daarom wordt het tijd om op zoek te gaan naar alternatieven om uw spaargeld slim te beleggen. Crowdfunding is hiervoor een goede oplossing. In dit blog vertellen wij u alle ins en outs over het beleggen in crowdfunding.

Investeren in startende ondernemingen

Er zijn via internet verschillende platforms te vinden waarmee u kunt investeren in crowdfunding. Via deze platforms lenen investeerders relatief kleine bedragen aan ondernemers die hiermee bijvoorbeeld een bedrijf kunnen opzetten of een bedrijfspand kunnen kopen. In ruil voor hun investering krijgen de investeerders rente over het geld dat ze uitlenen aan de ondernemers. Deze beginnende ondernemers worden bij banken vaak afgewezen, omdat ze nog niet in staat zijn om zekerheden te verschaffen. Als investeerder krijgt u dus niet alleen een mooie rente over uw investering, u draagt ook nog bij aan de maatschappij!

Tips voor beleggen via crowdfunding

Wanneer u overweegt om te gaan beleggen via crowdfunding, zijn er een aantal punten waar u op kunt letten:

  • Probeer inzicht te krijgen in het risicoprofiel van het project. Zo zijn startende ondernemingen bijvoorbeeld risicovoller dan bestaande bedrijven
  • Bekijk de kredietwaardigheid van de geldnemer. Staat deze bijvoorbeeld ingeschreven bij het BKR omdat deze persoon vorige rekening te laat betaald heeft?
  • Investeer niet zomaar in bedrijven waar u geen goed gevoel over heeft
  • Het advies van Autoriteit FinanciĆ«le Markten is om niet meer dan 10% van uw vrij besteedbare vermogen te investeren in crowdfunding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *