3 tips voor de ontwikkeling van uw personeel

Tips voor personeelsontwikkeling

Er zijn veel mensen die zich willen blijven ontwikkelen binnen hun werk. Een goede werkgever biedt personeelsleden hier ook de mogelijkheid toe. Dat doen ze bijvoorbeeld met trainingen in loopbaanontwikkeling door een specialist, of door opleidingen aan personeelsleden aan te bieden. Maar dat is niet de enige mogelijkheid. In dit blog geven we drie tips over hoe u als ondernemer de ontwikkeling van uw personeel mogelijk kunt maken.

1. Ervaringen delen

Collega’s kunnen veel van elkaar leren, als u dat als werkgever maar mogelijk maakt. Er zijn verschillende manieren waarop u dat kunt doen. Zo kunt u een intervisiegroep opstellen, waarbij collega’s elkaar vragen kunnen stellen en problemen waar zij tegenaan lopen kunnen aan elkaar voor kunnen leggen. Ook kunt u een ervaren werknemer die al langer bij uw bedrijf werkt, en die alle ins-en-outs van het vak kent, als mentor aanstellen voor jongere werknemers die net begonnen zijn.

2. Ervaring opdoen binnen uw bedrijf

Iedereen binnen uw bedrijf heeft zijn of haar functie, takenpakket en opdrachten. Die kunnen veel van elkaar verschillen. Laat uw werknemers eens kennismaken met andere aspecten van de organisatie. Dat kan bijvoorbeeld door collega’s tijdelijk te laten ruilen van functies en taken (wat het beste werkt bij niet-specialistische werkzaamheden en wanneer de projecten snel overgedragen kunnen worden) of stel een stage op binnen uw bedrijf, zodat uw personeel eens bij een andere afdeling mee kan lopen. Dit zorgt bovendien voor flexibiliteit, en een betere samenwerking tussen de afdelingen.

3. Begeleiding door een coach

Ten slotte kunt u ook een organisatie inschakelen die personeelsontwikkeling door middel van coaching en begeleiding mogelijk maakt. Dit zijn professionals die precies weten hoe zo’n proces in zijn werk gaat, en hoe personeel op een effectieve manier begeleid en gemotiveerd kan worden.

Heeft u nog tips voor personeelsontwikkeling? Deel uw ervaringen als ondernemer door contact met ons op te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *