Nooit meer scheren door IPL ontharen

Zeg gedag tegen ongewenste haren

Wilt u van uw ongewenste lichaamshaar af? Kies voor een van de nieuwste technieken in het langdurig en veilig ontharen: IPL ontharen! Tijdens deze behandeling door middel van licht, wordt het haarzakje vernietigd. Dat betekent dat u nooit meer last zult hebben van ongewenst haar, aangezien dit niet terug kan groeien. In dit blog vertellen wij alles over het IPL ontharen en hoe deze behandeling in zijn werk gaat.

Hoe werkt IPL ontharen?

IPL ontharen gebeurt door middel van lichtpulsen op de huid. De afkorting IPL staat dan ook voor Intense Pulsed Light. De melanine in de haarwortel en in het haar wordt door deze lichtpulsen geabsorbeerd en in warmte omgezet. Hierdoor wordt het haarzakje vernietigd en kan het haar niet meer terugkomen.

De behandeling zelf

Voorafgaand aan het IPL ontharen in een kliniek zult u altijd een intakegesprek krijgen. Hierbij kijkt de specialist naar het gebied dat behandeld moet worden en krijgt u precieze uitleg over het proces in uw situatie. Ook krijgt u een indicatie over hoeveel behandelingen er ongeveer nodig zullen zijn. Voor uw behandeling moet u de zon en de zonnebank een hele tijd vermijden. Ook mag u niet epileren of harsen. Doet u dit wel, dan kan het haarzakje tijdens het IPL ontharen niet bereikt worden. Van de behandeling zelf voelt u wel iets, maar dit is meer irritatie dan pijn. Vaak wordt de huid na het IPL ontharen nog even behandeld met een middel dat kalmeert.

Geschikt voor veel haartypes

IPL ontharen kan uitgevoerd worden op veel verschillende huid- en haartypes. Pigment is erg belangrijk voor deze manier van ontharen. Hoe groter het verschil tussen de natuurlijke haarkleur en de huidskleur, des te effectiever het licht geabsorbeerd wordt en hoe beter het resultaat van de behandeling zal zijn. IPL ontharen werkt op donkerblond, bruin en zwart haar. Witte, grijze, lichtblonde of rode haren kunnen echter niet behandeld worden. Ook is IPL ontharen niet effectief op een zeer donkere huid.

Verschil tussen IPL en laser ontharen

Omdat er zowel bij laser als IPL ontharen gebruik gemaakt wordt van licht, worden deze twee technieken nogal eens door elkaar gehaald. Het verschil zit hem in de lichtflitsen die gebruikt worden. Bij IPL ontharen worden er verschillende golflengtes gebruikt terwijl laser slechts een golflengte heeft. Hierdoor is het vermogen van de laser wat hoger en kan deze dieper gelegen haarzakjes bereiken dan IPL ontharen. Echter is het grootste verschil te vinden in de prijs. Een laserbehandeling is over het algemeen veel duurder dan IPL ontharen.

IPL ontharen in een kliniek

Er zijn apparaten op de markt die het mogelijk maken om zelf thuis te ontharen door middel van IPL. Echter raden wij aan om een afspraak te maken in een professionele kliniek. Deze weten namelijk echt wat ze doen, en kunnen de behandeling ook geheel aanpassen op uw huid en haartype. Maak een afspraak, en voor u het weet is scheren voor u verleden tijd door het IPL ontharen!