Ontruimen bij verhuizen naar een seniorenwoning

U staat er niet alleen voor

Wanneer u of iemand uit uw familie gaat verhuizen naar een seniorenwoning is dat een zware klus. Niet alleen fysiek. Ook emotioneel komt daar heel wat bij kijken. Geen wonder dat veel mensen er daarom voor kiezen om de hulp in te schakelen van en ontruimingsbedrijf wanneer zij gaan verhuizen naar een seniorenwoning. Gelukkig zijn er organisaties die precies weten hoe zij dit soort woningontruimingen aan moeten pakken.

Wat gebeurt er met de inboedel?

Wanneer u, of iemand die u kent, gaat verhuizen naar een seniorenwoning betekent dit in de meeste gevallen een verhuizing naar een kleinere woning. Er zal dus van een groot aantal spullen afscheid genomen moeten worden. Dit betekent niet dat alles meteen weggegooid moet worden. Zo kunnen er spullen afgegeven worden aan familie, gedoneerd worden aan het goede doel of u kunt de inboedel laten opkopen. Waar u ook voor kiest, de beslissing nemen is vaak zwaar. Schakelt u de hulp in van een ontruimingsbedrijf, ga dan op zoek naar een bedrijf dat hier ervaring in heeft.

Wat wordt er meegenomen

Natuurlijk wordt er, bij elke verhuizing waarbij een ontruimingsbedrijf ingeschakeld wordt, eerst een inventaris gemaakt van alle spullen. Het belangrijkste is hierbij om na te gaan welke spullen mee moeten naar de nieuwe woning. Het ontruimingsbedrijf pakt vaak alles in in stevige verhuisdozen, en zorgt dat er tijdens de rit niets kapot gaat. Sommige bedrijven maken zelfs gebruik van speciale garderobedozen, zodat kleding moet hangen ook zonder kreuken vervoerd kan worden.

Ontruimingsbedrijf kan de inboedel opkopen

Daarna wordt er gekeken welke spullen er naar familie en vrienden zullen gaan. Ook deze worden veilig ingepakt. Sommige ontruimingsbedrijven bieden de mogelijkheid om de waardevolle spullen die u weg wilt doen te verkopen aan een veilinghuis of antiquair. In deze branche hebben zij dan ook regelmatig veel connecties. Bovendien zijn er ontruimingsbedrijven die de volledige inboedel opkopen. Dat is beter dan spullen zomaar weggooien, want u krijgt er dan ook nog een leuk bedrag voor.

Doneren of weggooien

In plaats van het verkopen van de spullen die niet meegaan tijdens het verhuizen naar de seniorenwoning, of het geven van de spullen aan familie of vrienden, kunt u er ook voor kiezen om ze te doneren aan een goed doel of aan de kringloop. Zo krijgen de spullen een tweede leven bij iemand die ze echt goed kan gebruiken. Kunt u zelf geen partij bedenken die de spullen nog kan gebruiken, dan kan het ontruimingsbedrijf u hierin adviseren. Alles wat echt niet meer gebruikt kan worden, wordt ten slotte weggegooid.

Gaat u verhuizen naar een seniorenwoning?

Gaat u of iemand die u kent verhuizen naar een seniorenwoning? Dan raden wij aan om niet zomaar het eerste het beste ontruimingsbedrijf dat u tegenkomt aan te nemen, maar goed te kijken welke bedrijven op een fijne manier te werk gaan bij deze klus. Zo zorgt u ervoor dat het verhuizen naar de seniorenwoning soepel verloopt.