Wat zijn LED floodlights?

Duurzame vorm van verlichting

LED wordt steeds vaker gebruikt als een duurzame vorm van verlichting. Zo kunt u tegenwoordig ook kiezen voor topkwaliteit LED floodlights. Maar wat zijn floodlights eigenlijk? En wat zijn de voordelen van de LED versie? Wij vertellen er in dit blog meer over.

Wat is een floodlight?

Een floodlight komt van oorsprong uit de theaterwereld. Het is het tegenovergestelde van een spotlight. Met een spotlight werd een bepaald persoon of object op het toneel verlicht. Met een floodlight werd daarentegen het gehele toneel verlicht. Het is dus een zeer sterke, lamp die egaal verlicht. De term floodlight wordt tegenwoordig gebruikt voor alle lampen die een groot gebied egaal verlichten. Denk bijvoorbeeld aan de lichtmasten rond een stadion. Ook in de industrie worden floodlights heel erg veel gebruikt.

De voordelen van LED verlichting

De voornaamste reden om te kiezen voor LED floodlights, is het feit dat u er zeer veel mee kunt besparen op uw energierekening. LED lampen zijn namelijk veel duurzamer dan andere soorten verlichting. Bovendien hebben ze ook nog eens veel meer branduren dan andere verlichting. Floodlights staan in veel situaties lange tijd aan, of ze springen regelmatig aan (denk bijvoorbeeld aan de verlichting voor een pand dat aan springt wanneer beweging gedetecteerd wordt). Door te kiezen voor LED, zorgt u voor een aanzienlijke besparing op de kosten.

Praktische floodlights voor buiten

LED floodlights zijn zeer geschikt voor buiten. U kunt ze bijvoorbeeld rondom uw woning zetten, wat ervoor zorgt dat uw woning goed belicht wordt, wat inbraak tegengaat. Maar ook voor de industrie zijn floodlights buiten erg geschikt. Wanneer u LED floodlights gaat kopen, is het verstandig om te letten op het IP-cijfer. IP staat voor ‘International Protection’. Het cijfer geeft aan hoe goed de verlichting bestand is tegen onder andere water en stof, en of u hem dus buiten kunt plaatsen. Een IP65 is bestand tegen stof en alle water/weersinvloeden, en is dus zeer geschikt voor buitengebruik.

Wilt u meer weten over LED floodlights en welke voor uw project of pand geschikt zijn? Vul dan het contactformulier in, en wij brengen u in contact met de juiste specialist.