Rate this post

Tijd voor nieuw hang- en sluitwerk?

Het hang- en sluitwerk van uw woning moet van goede kwaliteit zijn. Het is namelijk een van de belangrijkste manieren waarop u uw woning kunt beveiligen. In sommige gevallen is het nodig om het hang- en sluitwerk te laten vervangen. Hiervoor kunt u de hulp inschakelen van een hang- en sluitwerk leverancier. Maar wanneer is het eigenlijk tijd om het te laten vervangen? Wij vertellen er in dit blog meer over.

Gevolgen van slecht hang- en sluitwerk

Wanneer u slecht hang- en sluitwerk heeft, kan dat ernstige gevolgen hebben. In het ergste geval maakt u het inbrekers erg makkelijk, en breken zij uw sloten op om het huis in te komen. Maar slecht hang- en sluitwerk heeft ook andere negatieve effecten. Zo zorgt het er bijvoorbeeld voor dat uw woning een stuk minder goed geïsoleerd is. Als een raam of deur niet meer goed sluit, kan warme lucht namelijk makkelijk uit uw woning ontsnappen.

Herkennen van slechte sloten

Het is daarom belangrijk om sloten en ander deur- en raambeslag dat beschadigd is snel te laten vervangen. Maar hoe herkent u dat? De eerste manier is eigenlijk heel simpel. Wanneer uw sloten al heel lang op de deur zitten, is de kans groot dat het tijd is om ze te laten vervangen. Inbrekers ontwikkelen namelijk steeds weer nieuwe manieren om binnen te komen waar oude sloten niet tegen bestand zijn. Een andere manier waarop u beschadigd hang- en sluitwerk herkent, is wanneer de deur of het raam niet meer goed afgesloten kan worden. Twijfelt u of het tijd is om hang- en sluitwerk te vervangen? Dan kunt u altijd nog contact opnemen met een specialist die u ongetwijfeld graag verder helpt door een controle uit te voeren.

Wilt u meer interessante artikelen lezen over wonen? Houd dan onze site in de gaten, want wij plaatsen regelmatig nieuwe artikelen.