Verschillende soorten wandbekleding

Muurbekleding is in 2020 een ware trend geworden. Waar we eerst onze muren nog zo kaal mogelijk wilden houden, of hooguit één muur wilden bekleden, kunnen we nu helemaal los met mozaiek, behang, wall cladding en nog veel meer. Kan jouw interieur wel een opfrisser gebruiken? In dit blog kun je inspiratie opdoen!

Muurbekleding is hot!

Steeds vaker wordt er gekozen om de wanden tot ware blikvanger in het interieur om te toveren. Wanden met tijgerprint, bloemetjesbehang, leer of stucwerk zijn tegenwoordig geen uitzondering meer. Sommige mensen kiezen er zelfs voor om hun wand met een levensgrote poster te bekleden! Met wandbekleding geef je je woning meteen een unieke uitstraling waarin je je persoonlijkheid naar voren kunt laten komen.

Mozaiek wandbekleding

Een van de nieuwe trends in wandbekleding is het mozaiek. Deze wandbekleding is al lang niet meer enkel weggelegd voor de Marokkaanse interieurstijl, tegenwoordig is het namelijk ook verkrijgbaar in wat neutralere kleuren en patronen waardoor het in vrijwel ieder interieur toepasbaar is. Mozaïek met steentjes wordt meestal toegepast als wandbekleding in de keuken of de badkamer. De variant met hout past echter ook prima in de woonkamer.

Behang

Ook behang is een methode waarmee je gemakkelijk het uiterlijk van je interieur kunt vernieuwen. Tegenwoordig is behang in alle soorten en maten verkrijgbaar. Dus wil jij graag behang met de nachtwacht, flamingo’s of een eigen foto? Via internet vind je altijd een webshop die verkoopt waar jij naar op zoek bent. In 2020 komt het uitbundige behang helemaal terug. Wees dus niet bang om eens wat nieuws te proberen! Naast deze toffe prints is er ook behang van leer, velours, bamboe en hout verkrijgbaar.