woontrends

Een bedrijfspand financieren

Een bedrijfspand financieren doet u zo

Bent u op zoek naar een geschikt pand voor uw onderneming? Of bent u al een mooi pand tegengekomen dat perfect is voor uw (nieuwe) bedrijf? Dan is het tijd om alles te regelen, uit te zoeken en natuurlijk te financieren. Maar hoe doet u dat? Hoe begint u aan die grote klus? In dit blog leest u het!

Begin bij het begin

Begin bij een goed overzicht van uw omzet, winst en factoren die van invloed zijn op uw nieuwe pand. Als u bijvoorbeeld huur betaalt in uw huidige pand en die komt te vervallen zodra u uw nieuwe pand betrekt, dan heeft dat meteen weer een positief effect op bijvoorbeeld uw lening. Een goede boekhouder of accountant kan hier altijd bij helpen.

Stel de kosten vast

Kunt u uw nieuwe pand zelf bekostigen of moet u er een lening voor afsluiten? Voordat u dat kunt beslissen moet u eerst weten hoeveel u kunt lenen op basis van uw huidige en toekomstige financiƫle situatie. Uw winst is bijvoorbeeld niet altijd leidend als u een lening af wil sluiten bij de bank. De bank let dan ook op bijvoorbeeld makelaarskosten, advieskosten, notariskosten, etc.

Controleer het pand

Heeft u een pand gekozen dat perfect lijkt? Dan is het tijd om enkele zaken te controleren. Let op de volgende punten:

  • Controleer of de verkoper de echte eigenaar van het pand is
  • Doe een goed bodemonderzoek
  • Ga na welke belastingen u moet gaan betalen

Lees het voorlopig koopcontract goed door

Zijn u en de verkoper het op alle punten eens geworden? Dan stelt de verkoper een voorlopig koopcontract op. Lees altijd goed de koopvoorwaarden door voordat u tekent. U kunt hierbij altijd advies krijgen van een bedrijfsmakelaar.

Met deze tips wordt een bedrijfspand financieren een stuk makkelijker! Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Hou dan ons blog goed in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *