Rate this post

Redenen om te kiezen voor woningisolatie

Wilt u graag flink besparen op uw energiekosten en bijdragen aan een beter milieu? Kies dan voor isolatie in Soest. Centerpoints vertelt u in dit blog graag over alle voordelen waar u van profiteert wanneer u investeert in woningisolatie

Uw investering snel terugverdient

Natuurlijk is het een investering wanneer u ervoor kiest om uw woning te laten isoleren. Maar wist u dat u deze investering veel sneller hebt terugverdient dan u misschien had verwacht? Een niet geïsoleerde woning verliest namelijk 60% van haar warmte via het dak, de muren en de vloer. U kunt zich waarschijnlijk goed voorstellen hoeveel stookkosten u dus bespaart wanneer u kiest voor woningisolatie. Daarnaast stimuleert de overheid ook de isolatie van huizen door het verstrekken van subsidies. Heeft u een koopwoning die op uw naam staat? Dan bestaat er een grote kans dat u aanspraak kunt maken op deze subsidie. Bovendien zijn deze subsidiebedragen recentelijk ook nog verhoogd!

Goed voor het milieu

Draagt u de natuur een warm hart toe, en wilt u bijdragen aan een betere toekomst? Dan past woningisolatie helemaal bij u. Wanneer u uw woning op een goede manier laat isoleren dan krijgt uw pand namelijk een groen energielabel met energieklasse A of B. U stoot daarmee dus ook minder koolstofdioxide uit. Bovendien wordt uw woning bestempeld als een zuinig huis. Door woningisolatie verhoogt dus niet alleen de waarde van uw pand, maar het is ook nog bijzonder milieuvriendelijk!

Prettiger binnenklimaat

Naast de financiële en duurzame voordelen is ook een verhoging van het wooncomfort een reden dat veel mensen kiezen voor woningisolatie. Woningisolatie beschermt uw pand in de zomer tegen de hitte en in de winter tegen de kou. En schakelt u de verwarming uit? Dan wordt de warmte die door de isolatie is opgeslagen in de wanden weer teruggegeven aan uw woning. Zo krijgt uw woning een constant, prettig binnenklimaat.