Rate this post

Cellulose isolatie: wat is het?

Van oorsprong is cellulose een stofje dat door planten wordt aangemaakt. Onder andere papieren producten worden hier veelvuldig van vervaardigd. Maar cellulose vormt ook een voordelige manier om een woning of pand van isolatie te voorzien. Cellulose als isolatiemateriaal bestaat uit papieren producten die al gebruikt en in wezen afgedankt zijn. Vaak gaat het dan om krantenpapier. Dit wordt gerecycled tot papiervlokken, waarbij niet wordt vergeten brandwerende en schimmelbestendige elementen toe te voegen. Cellulose isolatie heeft al bij al grote voordelen te bieden. De isolatiewaarde is uitstekend en ook de samenstelling kan zonder twijfel milieuvriendelijk genoemd worden. Lees hieronder meer over de werking en de voordelen van cellulose.

Hoe werkt cellulose isolatie?

Cellulose wordt meestal geplaatst in afgesloten constructies zoals daken, spouwmuren en vloeren. Dit plaatsen gebeurt door het cellulosemateriaal in te blazen. Dit gebeurt met een ingenieuze machine. Tijdens het inblazen wordt door slimme technieken precies de gewenste hoeveelheid ingespoten en dat onder de juiste druk. Tijdens het inblazen voegt het isolatiemateriaal zich goed samen, waardoor een naadloze isolatie zal worden gecreëerd. Gebruikt men correcte materialen in combinatie met cellulose, dan wordt een perfect samengestelde scheidingsconstructie gerealiseerd. Dit is naast het isolerende effect ook belangrijk in verband met de benodigde koelende en vochtregulerende werking. Het laatstgenoemde houdt in dat de luchtvochtigheidsgraad daadwerkelijk op een aanvaardbaar en gezond niveau wordt gehouden. Niet te hoog en niet te laag. En mochten we binnenkort weer een warme zomer beleven, dan zit u er binnenshuis in ieder geval comfortabel bij. Door isolatie met cellulose wordt de hoeveelheid binnendringende warmte enorm gereduceerd.

Waarom deze vorm van isolatie?

U bent hoe dan ook een bijdrage aan het leveren aan een beter milieu, indien u uw pand of woning beter isoleert. U gaat namelijk minder stoken, waardoor u ook fors minder CO2 uitstoot. Als u dan ook nog eens gebruik maakt van cellulose als isolatievorm, dan ontlast u het milieu nog eens extra. Cellulose is namelijk voor het grootste gedeelte gefabriceerd van gerecyclede materialen. Cellulose inblazen biedt daarnaast de volgende pluspunten:

  • Zeer goede isolatiewaarde
  • Koudebrugloze isolatie, zonder naden
  • Akoestische eigenschappen in orde; ongewenst geluid wordt geblokkeerd
  • Nagenoeg geen condensatie- en vochtvorming
  • Werkt brandvertragend

Schakel een specialist in voor het inblazen!

Een goed geïsoleerde woning verhoogt het woongenot gigantisch. De isolatie voor elkaar krijgen, dat is echter nog wel een aanzienlijke klus. Ook financieel gezien! Men probeert regelmatig deze bijbehorende kosten te drukken door zelf de isolatiematerialen aan te schaffen en te plaatsen. De praktijk leert hierbij dat bepaalde soorten isolatie eenvoudiger zelf aan te brengen zijn dan andere. Al bij al blijft dit echter toch wel zeer specialistisch werk. Voor het inblazen van cellulose geldt dit zeker! Dit gebeurt via uitgekiende technieken en apparatuur. Het inschakelen van een deskundig isolatiebedrijf is hiervoor dan ook zeer aan te bevelen. De kosten die hierbij komen kijken mogen dan deels gezien worden als investering. U weet zo immers zeker dat het aanbrengen op de juiste wijze gebeurt, waardoor ook zonder meer een optimaal isolatierendement wordt behaald.