Laat uw cellulite behandelen in Rotterdam

Last van cellulite? Ga voor mesotherapie!

Heeft u last van cellulite, en wilt u uw cellullite laten behandelen? In dit blog vertellen wij u waarom mesotherapie een goede methode is om uw cellulite te bestrijden.

Het verschil tussen cellulitis en cellulite

Cellulitis en cellulite zijn twee termen die vaak door elkaar worden gehaald. Cellulite is de welbekende sinaasappelhuid die vaak ontstaat op de billen en de benen. Deze bobbels en putjes ontstaan wanneer het aantal vetcellen in het onderhuidse bindweefsel toeneemt, waardoor er een vernauwing van de bloedvaten wordt veroorzaakt. Hierdoor neemt de bloedcirculatie af en kan het vet en vocht minder goed worden afgevoerd. Gevolg hiervan is dat het bindweefsel verhardt en er een bobbelige huid ontstaat. Wanneer iemand last heeft van cellulitis ontstaat deze ‘sinaasappelhuid’ ook, maar dat heeft een hele andere oorzaak. Cellulitis is namelijk een bacteriële infectie die zich diep onder de huid voordoet, waarbij ook een bindweefsel infectie kan ontstaan. Wanneer u van uw cellulitis af wilt komen, kunt u het best antibiotica slikken tegen de bacteriële infectie. Cellulite kunt u aan de andere kant prima laten behandelen met mesotherapie en door een gezonde leefstijl aan te houden.

Cellulite behandelen met mesotherapie

Zoals we eerder al benoemden, kan cellulite gemakkelijk worden tegengegaan door middel van mesotherapie. Tijdens een mesotherapie behandeling zal de arts hyaluronzuur bij u inspuiten met een kleine injectienaald. Met een aantal kleine prikjes wordt dit lichaamseigen stofje op maximaal twee millimeter diepte aangebracht in de middelste huidlaag, die ook wel de mesoderm wordt genoemd. Door deze prikjes met hyaluronzuren te injecteren, gaat de huid weer collageen aanmaken en verbetert de elasticiteit. Ook herstelt de vochtbalans in de huid. Daardoor wordt de huid strakker en egaler.

Vond u dit een interessant artikel? Lees dan vooral ook onze andere blogposts over gezondheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *