Ontdek hoe laminaat onderhouden moet worden

Laminaat vloeren zijn ideaal: ze zijn betaalbaar, zien er prachtig uit en zijn vrijwel onderhoudsvrij. Maar nu de lente alweer volop begonnen is en iedereen weer veel naar buiten gaat, kan uw vloer nogal bewandeld worden met vieze schoenen vol modder, zand en andere viezigheid. Wat staat u dan te doen? Wij gingen op zoek naar hoe u uw laminaatvloeren optimaal kunt onderhouden.

Nadat wij uw laminaatvloer hebben gelegd

U beschikt over een prachtige laminaatvloer. Wij begrijpen dat u lange tijd van deze vloer wilt genieten. Uiteraard het liefst als deze vloer in perfecte staat blijft behouden. Gelukkig zijn laminaatvloeren sowieso al redelijk onderhoudsvrij. Een beetje viezigheid kunt u eenvoudig weghalen met een doekje. Maar zelfs een kwalitatief hoogstaande laminaatvloer kan niet alles hebben. Zeker als er veelvuldig viezigheid op belandt, is een beetje extra onderhoud nooit verkeerd. Bijvoorbeeld in de lente, als er volop over laminaat gelopen wordt met zanderige slippers, modderige sandalen en er zo nu en dan nog wel eens een ijsje, milkshake of cocktail geknoeid wordt op uw vloer. En vergeet het geschuif met tafels en stoelen niet, die toch weer naar buiten mogen voor die gezellige barbecue! Wat dan te doen?

Als er toch wat onderhoud nodig is

Gelukkig bestaan er voldoende onderhoudsmiddelen waarmee u eenvoudig en zelfstandig uw laminaat kunt onderhouden. Veel aanbieders van laminaatvloeren bieden laminaatreiniger aan. Bij enkelen kunt u dit middeltje zelfs online bestellen. Met een laminaatreiniger van een bewezen merk, zoals Quick-Step, onderhoudt u moeiteloos uw laminaatvloer. De cleaner beschermt het laminaat tegen hardnekkig vuil en vlekken. Daarnaast verdiept dit product de kleur, verhoogt het de glans, benadrukt het de eigenschappen en het karakter van uw vloer en zorgt het voor een hygiënisch resultaat. Vergeet ook niet uw meubels te voorzien van viltjes, zodat deze geen krassen veroorzaken op uw vloer. Kortom, met een laminaatreiniger en viltjes kunt u uw laminaatvloer eigenhandig prima onderhouden!

Schakel een professional in voor groot onderhoud aan uw laminaat

Heeft uw laminaat dusdanige schade opgelopen dat het tijd is voor groot onderhoud? Dan kan het nodig zijn was, olie of andere producten te gebruiken, naast de laminaatreiniger. Weet u niet zeker welk product te gebruiken? Neem dan contact op met een professional in laminaatvloeren. Zij helpen u vast en zeker graag verder. Succes met het onderhoud van uw laminaat!