Scheiden op een rijtje

Wat komt er allemaal kijken bij een scheiding?

Alle informatie over scheiden op een rijtje

Een scheiding, het is en blijft een ingrijpende gebeurtenis. Het is iets waar u vaak lang en intensief over nadenkt. Alle voor- en nadelen weegt u af. Uiteindelijk komt u toch tot de beslissing dat scheiden de beste, of enige, oplossing is. Nu gaat het proces echt beginnen. Er komt heel veel op u en uw partner af. U moet heel veel zaken uitzoeken en regelen. In dit blog willen wij u alvast inzicht geven in wat er allemaal komt kijken bij een scheiding. Zo kunt u voorbereid deze lastige periode in.

Het opstellen van een ouderschapsplan

Heeft u kinderen? Dan is het wettelijk vastgesteld dat u een ouderschapsplan op moet stellen wanneer u met uw partner minderjarige kinderen heeft. Hierbij gaat het dus om kinderen met een leeftijd tot 18 jaar. Hierin beschrijft u de verdeling van de verzorgings- en opvoedingstaken tussen u en uw partner, de omgangsregeling en afspraken over alimentatie.

Financiële afspraken

Het financiële aspect is een erg belangrijk onderdeel van uw scheiding. U moet hier goede afspraken over maken, zodat alles duidelijk is en er niet later onenigheid kan ontstaan. Financiële afspraken waaraan u kunt denken zijn:

  • De verdeling van het vermogen
  • De verdeling van het pension
  • De woning (en hypotheek)
  • Eventuele schulden
  • Alimentatie

Zoek de juiste hulp

Een scheiding is niet iets wat u zo even doet. Naast dat het veel tijd en energie in beslag neemt, komen er ook veel emoties bij kijken. Voor een goed verloop van uw scheiding, kunt u het beste kiezen voor Resolve visie mediation. Een ervaren mediator staat u en uw partner bij tijdens het gehele proces. Een mediator helpt u bij het maken van afspraken, de juridische aspecten en alle vragen die u verder nog heeft over het scheiden. De juiste hulp zoeken is belangrijk, niet alleen voor een soepel verloop maar ook voor de sfeer onderling tussen u en uw partner.

Wilt u graag meer van onze blogs lezen? Dit kan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *