Rate this post

Alle informatie over scheiden op een rijtje

Een scheiding, het is en blijft een ingrijpende gebeurtenis. Het is iets waar u vaak lang en intensief over nadenkt. Alle voor- en nadelen weegt u af. Uiteindelijk komt u toch tot de beslissing dat scheiden de beste, of enige, oplossing is. Nu gaat het proces echt beginnen. Er komt heel veel op u en uw partner af. U moet heel veel zaken uitzoeken en regelen. In dit blog willen wij u alvast inzicht geven in wat er allemaal komt kijken bij een scheiding. Zo kunt u voorbereid deze lastige periode in.

Het opstellen van een ouderschapsplan

Heeft u kinderen? Dan is het wettelijk vastgesteld dat u een ouderschapsplan op moet stellen wanneer u met uw partner minderjarige kinderen heeft. Hierbij gaat het dus om kinderen met een leeftijd tot 18 jaar. Hierin beschrijft u de verdeling van de verzorgings- en opvoedingstaken tussen u en uw partner, de omgangsregeling en afspraken over alimentatie.

Financiële afspraken

Het financiële aspect is een erg belangrijk onderdeel van uw scheiding. U moet hier goede afspraken over maken, zodat alles duidelijk is en er niet later onenigheid kan ontstaan. Financiële afspraken waaraan u kunt denken zijn:

  • De verdeling van het vermogen
  • De verdeling van het pension
  • De woning (en hypotheek)
  • Eventuele schulden
  • Alimentatie

Zoek de juiste hulp

Een scheiding is niet iets wat u zo even doet. Naast dat het veel tijd en energie in beslag neemt, komen er ook veel emoties bij kijken. Voor een goed verloop van uw scheiding, kunt u het beste kiezen voor Resolve visie mediation. Een ervaren mediator staat u en uw partner bij tijdens het gehele proces. Een mediator helpt u bij het maken van afspraken, de juridische aspecten en alle vragen die u verder nog heeft over het scheiden. De juiste hulp zoeken is belangrijk, niet alleen voor een soepel verloop maar ook voor de sfeer onderling tussen u en uw partner.

Wilt u graag meer van onze blogs lezen? Dit kan hier.