Rate this post

Stel: je gaat verhuizen en gaat aan de slag met de inrichting van je nieuwe huis: een vloerkleed kopen is dan altijd een leuke en slimme keuze! Moet je deze na een tijdje even opbergen,wat is dan handig om te doen? Hieronder lees je aan de hand van drie stappen hoe je dat aanpakt!

1 Schoonmaken!

Het belangrijkste dat je kunt doen als je een vloerkleed gaat opbergen is om te zorgen dat je het eerst grondig schoonmaakt (en ook wel zo lekker als je het vloerkleed weer tevoorschijn haalt)! Je kunt het beste ervoor zorgen dat je het vloerkleed met de stofzuiger voorzichtig maar grondig schoonmaakt en zo alle stofjes, kruimeltjes en andere troepjes verwijdert. Klaar? Neem dan gelijk de onderkant mee, want ook daar zijn in de loop der jaren natuurlijk wel wat troepjes beland. Mocht je onverhoopt nog een vlek wel willen poetsen, zorgt er dan wel voor dat je het kleed droog opbergt

2 Geef vocht geen kans

Niets is zo jammer als wanneer jij je vloerkleed weer tevoorschijn haalt en tot de ontdekking komt dat er schimmel is ontstaan! Hoe dat kan? Waarschijnlijk was het vloerkleed niet helemaal droog toen je het hebt opgeborgen, en dat is natuurlijk ontzettend zonde van je vloerkleed. Dat kun je dus prima voorkomen door te zorgen dat het vloerkleed echt honderd procent droog is voordat je het opbergt.

3 Slim oprollen

Is het vloerkleed schoon en droog? Dan kun je aan de slag met het oprollen van het kleed! Je kunt het beste het vloerkleed met de pool naar boven neerleggen en vervolgens strak oprollen. Op die manier heb je gelijk een extra bescherming voor die mooie bovenkant.Is het kleed nou erg groot, dan kun je het beste hulp vragen met het oprollen want met z’n tweeën gaat dat natuurlijk een stuk makkelijker. Heb je het kleed opgerold, dan kun je het het beste voor de zekerheid verpakken. Tip: heb je nog een oud hoeslaken of dekbedovertrek dat je niet meer gebruikt, dan kun je die om het vloerkleed heen doen. Ten opzichte van plastic heb je namelijk het voordeel dat het nog wel ademt!