een Engelse brievenbus

Wat is een Engelse brievenbus

De allure van een Engelse brievenbus

Van de rode dubbeldekkerbussen tot de telefooncellen, de taxi’s en de Victoriaanse huizen. Als er één land is op deze planeet dat veel stijl te bieden heeft, dan is het Engeland wel. Eén van die beroemde stijl iconen is de Engelse brievenbus.

De Engelse brievenbus

De klassieke Engelse brievenbus is één van de beroemdste en populairste stijl brievenbussen ooit. De brievenbussen vallen op door hun chique uitstraling, de vele ornamenten en het woord “Post” op de klep.

Kenmerken

De Engelse brievenbussen kenmerken zich door de vele details zoals een kroon en een leeuw, die je er altijd op terugvindt. Deze zie je bijvoorbeeld op de beroemde rode uitvoering van de Engelse brievenbus terug. De brievenbussen worden in Engeland nog altijd gebruikt en zijn ook in Nederland in veel kleuren verkrijgbaar.

Koninklijk versierd

Het Engelse postbedrijf Royal Mail is verantwoordelijk voor de fraaie brievenbussen. Al sinds jaar en dag worden de brievenbussen gebruikt zoals we in Nederland onze brievenbussen gebruiken. Er worden poststukken, brieven en ansichtkaarten in gedeponeerd en de postbode komt langs om deze op te halen en naar de juiste adressen te brengen.

Victoriaans

De klassieke Engelse brievenbussen worden ook wel Victoriaanse brievenbussen genoemd. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, ook voor bij iemand thuis. Zo heb je de kolom brievenbus die je vrijstaand aan het begin van je tuin kunt plaatsen. Heb je de brievenbus liever iets dichterbij? Dan zijn er ook muurbrievenbussen voor naast je deur. Heb je een ingebouwde brievenbus in je deur? Geen zorgen: ook dan kun je de stijl van de Engelse brievenbus aan huis krijgen. Dit doe je eenvoudig door een Engelse inwerpklep of muurplaat te laten plaatsen! Mogelijkheden genoeg dus voor een Engelse brievenbus.

Heb jij een Engelse brievenbus bij je thuis? Je bent van harte welkom om er bij ons een artikel over te schrijven.