Uitvaartwensen in kaart brengen

Uitvaartwensen in kaart brengen

3 tips om uw uitvaartwensen in kaart te brengen

Het is natuurlijk een onderwerp waar we niet graag aan denken. Toch hebben we vroeg of laat allemaal bepaalde uitvaartwensen. Of het nu gaat om bepaalde foto’s, muziek of eten en drinken naderhand. Daarom is het verstandig om uw uitvaartwensen vroeg of laat in kaart te brengen. Zo bent u er zo zeker mogelijk van dat deze gehonoreerd kunnen worden. Maar hoe kunt u dat nu het best aanpakken? In dit blog krijgt u 3 tips over hoe u uw uitvaartwensen in kaart brengt.

1. Ga het gesprek aan

Het kan erg moeilijk zijn om uw uitvaartwensen hardop uit te spreken. Dit komt vooral doordat het voor uzelf natuurlijk confronterend kan zijn. Ook zijn mensen vaak bang dat de ander er zich ongemakkelijk door zal voelen. Gelukkig valt dit in de praktijk vaak reuze mee. Het is dan ook aan te raden één persoon die dicht bij u staat te kiezen om uw uitvaartwensen mee te bespreken. Zo weet u zeker dat u uw wensen met een gerust hart kunt delen met iemand en dat ze ook uitgevoerd worden te zijner tijd.

2. Wensenboekje

Het is ook mogelijk om uw wensen vast te leggen in een wensenboekje. In een wensenboekje kunt u zelf schriftelijk aangeven wat uw uitvaartwensen zijn. Zo liggen ze vast, zwart op wit, en helpt u uw nabestaanden met het invullen van uw uitvaart zoals u die voor ogen heeft. Ook biedt het uw nabestaanden veel rust en duidelijkheid in een emotioneel moeilijke tijd waarin er ook nog eens veel geregeld moet worden.

3. Persoonlijk dossier

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om bij een uitvaartmaatschappij uw persoonlijke wensen vast te laten leggen in een dossier. Door middel van (een) uitgebreid gesprek(ken) worden uw wensen vastgesteld. Vaak wordt dit dossier ook voorzien van een compleet kostenoverzicht, zodat u weet waar u aan toe bent. U kunt uw wensen altijd aanpassen en bijstellen.

Heeft u ervaring met dit onderwerp en wilt u deze delen? U bent van harte welkom om er bij ons een artikel over te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *