hoogwerkeropleiding

Hoogwerkeropleiding

Veiligheid door een hoogwerkeropleiding

Wordt er in jouw bedrijf veel met hoogwerkers gewerkt? Voor een optimale veiligheid op de werkvloer, zorg je ervoor dat je werknemers een hoogwerker opleiding volgen. Bij een hoogwerkeropleiding leren jouw werknemers de volledige controle te krijgen over een hoogwerker. Omdat er veel verschillende hoogwerkers zijn, zijn er ook veel verschillende hoogwerkeropleidingen te volgen. Denk hierbij aan een opleiding voor schaarhoogwerkers, knikarmhoogwerkers, spinhoogwerkers, aanhangerhoogwerkers en telescoophoogwerkers. Afhankelijk van wat er in jouw bedrijf veel wordt gebruikt, kies je de juiste opleiding voor jouw medewerkers.

Basisopleiding

Wanneer je nieuw personeel aangenomen hebt, is het aan te raden om deze de basisopleiding te laten volgen. Deze is ideaal voor beginners omdat er geen ervaring voor nodig is. Zo leert je medewerker met een hoogwerker om te gaan en dit vergroot de veiligheid op de werkvloer voor iedereen.

Opleiding voor gevorderden

Als je medewerkers die al langer in dienst zijn beter wil leren om om te gaan met een hoogwerker, kun je ze een opleiding voor gevorderden laten volgen. Deze medewerkers beheersen de basis al en kunnen gerust deze, vaak wat kortere, opleiding volgen. Zo kunnen deze medewerkers straks de wat moeilijkere taken op zich nemen.

Veiligheid op de werkvloer

Je bent als bedrijf verplicht om aan de eisen van de Arbowet te voldoen. Door ervoor te kiezen jouw medewerkers een hoogwerkeropleiding te laten volgen, voldoe je aan deze veiligheidseisen. Op deze manier voorkom je niet alleen veel (onnodige) problemen, maar vergroot je ook de veiligheid voor je personeel en voor jezelf. Als klap op de vuurpijl vergroot je ook de efficiëntie op de werkvloer door je personeel de juiste scholing te bieden.

Meer informatie hoogwerkeropleiding

Zorg voor een veilige situatie op de werkvloer en benut het potentieel van je personeel optimaal door middel van een hoogwerkeropleiding voor zowel beginners als gevorderden. Heb je ervaring met hoogwerkers en hoogwerkopleidingen? Deel je ervaringen door er een artikel over te schrijven.