Wat is de beste bewakingscamera?

Waar u op moet letten

Een goede beveiligingscamera is een must, maar waar moet u op letten? Er zijn veel verschillende soorten beveiligingscamera’s op de markt. Ook de prijzen van de camerasystemen lopen enorm uiteen. In dit artikel zullen we het vooral hebben over de (semi-)professionele beveiligingscamera apparatuur. Dit zijn naar onze mening de enige camera’s die u moet overwegen voor het beveiligen van uw woning of bedrijventerrein. Lees verder!

Neem cameratoezicht serieus

Cameratoezicht wordt vaak verwaarloosd. Soms wordt een camerabeveiligingset te snel gekocht, bijvoorbeeld omdat het draadloos werkt. Zodra er bij een calamiteit een claim op de installatie wordt gemaakt, blijken de beelden echter slecht of onbruikbaar. We zien dit vaak genoeg gebeuren in tv-programma’s als Opsporing Verzocht. Zonde! Lage resolutie camera’s tegen schappelijke prijzen zijn verleidelijk, maar naar onze mening weggegooid geld. Kiest u voor een beveiligingssysteem, doe het dan meteen goed en ga voor echte kwaliteit.

Het doel van uw beveiligingscamera

Voordat u een camera koopt, moet u zich bedenken waar de camera wordt gemonteerd en wat er op beeld moet komen. Pas uw camera aan uw behoeften aan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan nachtzicht, zoom, groothoek of een buitencamera. Een camera zonder LED-verlichting zal ’s avonds bij de voordeur niet veel nut hebben (tenzij het natuurlijk een lichtgevoelige camera is). Er zijn vier beveiligingscamerasystemen die professioneel worden gebruikt, namelijk:

  • Analoog
  • Digitaal IP
  • Digitale HD-SDI
  • HDCVI, AHD en TVI

Bezoek een specialist in camerabewaking

Ondanks mooie digitale systemen zoals IP, wordt er vaak gekozen voor analoge camerasystemen van lagere kwaliteit. Logisch, want het is het meest aangeboden en ook nog eens heel betaalbaar. Maar is dit een goede koop? Is uw huis daarmee echt goed beveiligd? Voor hoogwaardige camera beveiliging kunt u daarom beter naar een camerabewaking specialist voor bijvoorbeeld een goed IP systeem. Dit heeft de kwaliteit, hoge resolutie en vele mogelijkheden die u van een camerasysteem mag verwachten.

Meer veiligheid? Lees ook eens ons artikel over tips tegen woninginbraak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *