Hoe onderhoudt u een airco?

Airco onderhouden

Airco onderhoud is essentieel

De verschillende onderdelen van een airco installatie hebben regelmatig onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat de unit jarenlang effectief en efficiënt blijft werken. Het negeren van noodzakelijk onderhoud leidt tot een snelle afname van de prestaties van de airconditioning, terwijl het energieverbruik toeneemt. Hoe voorkomt u dit? Lees deze blog om te leren hoe u een airco installatie onderhoudt.

Houd uw filters schoon

Het schoonhouden van uw airconditioningsysteem is essentieel. Regelmatig schoonmaken van de binnen- en buitenunit met een vochtige doek is vaak niet voldoende. Het is belangrijk dat de filters van uw airconditioning ook regelmatig worden onderhouden. Stof en vuil van buitenaf verzamelen zich op de filters, zodat in plaats van schone, vuile lucht de ruimte in wordt geblazen. Dit kan misselijkheid of zelfs allergische reacties veroorzaken. U kunt de filters schoonmaken met een stofzuiger en daarna afspoelen met lauw water.

Laat uw airco tijdig bijvullen

Een airco installatie kan de lucht in een ruimte koelen dankzij een speciaal type koelvloeistof. Als er niet genoeg koelvloeistof in de airco installatie zit, kan deze de lucht niet meer (goed) koelen. Uiteraard wilt u het rendement zo hoog mogelijk houden en het energieverbruik zo laag mogelijk bij gebruik van een airco. Daarom is het belangrijk dat u de koelvloeistof op tijd laat bijvullen door een airco-professional. Dit is gemiddeld eens in de twee jaar nodig voor het goed functioneren van uw airconditioning.

Onderschat onderhoud nooit!

Goed onderhoud aan uw airco installatie zorgt ervoor dat deze goed blijft werken wanneer u deze het meest nodig heeft. Veel onderhoud kunt u zelf uitvoeren zonder de hulp van een vakman of monteur. Bespaar op de lange termijn tijd en geld door uw airco installatie regelmatig en goed te onderhouden.

Wilt u een nieuwe airco kopen? Lees hier meer over het vinden van een goede airco!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *