Vieze geurtjes in huis? Dit kunt u eraan doen!

Oorzaken van onprettige geurtjes in huis

Heeft u last van nare geurtjes in uw woning? Dit kan een aantal oorzaken hebben. Wij zetten de meest voorkomende oorzaken van nare geurtjes én de oplossing hiervoor op een rij. Zo is het bij een stinkende afvoer waarschijnlijk nodig om uw riool te laten ontstoppen, en brengen ook huisdieren soms vervelende luchtjes met zich mee. Lees verder voor onze tips!

Rioollucht in huis

Komt de vieze geur in uw huis voornamelijk vanuit de afvoer, het doucheputje of het toilet? Dan is er een grote kans dat uw riool dringend ontstopt moet worden. Zet bij een stinkende afvoer eerst de kraan open, het kan namelijk zo zijn dat het sifon droog is komen te staan. In dat geval is het probleem snel verholpen. Rioollucht in huis kan echter ook duiden op verstopping, een lekkage, een beschadigd riool of problemen met de ontluchting. In dat geval is het verstandig om zo snel mogelijk een professioneel ontstoppingsbedrijf in te schakelen. Rioollucht is namelijk erg slecht voor uw gezondheid.

Huisdieren

Katten en honden zijn natuurlijk ontzettend gezellige huisdieren, maar helaas brengen ze in sommige gevallen ook de nodige nare geurtjes met zich mee. Het kan zomaar gebeuren dat u zelf aan de dierengeur gewend raakt, maar toch is het verstandig om eens aan een vriend te vragen of het huis naar dieren ruikt. Is dit het geval? Dan zijn er een aantal dingen die u kunt doen:

  • Houd de muren goed schoon. Dit kan gewoon met kraanwater en een spons. Voor hardnekkig vuil kunt u soda gebruiken
  • Ruikt uw tapijt niet fris? Meng dan één deel azijn met een deel lauw water en schrob hiermee het tapijt
  • Was de dekens en kussens van uw huisdier iedere twee weken
  • Schep de kattenbak dagelijks uit en vervang de inhoud van de bak regelmatig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *