Toepassingen en mogelijkheden van priëlen

Mogelijkheden van prieel in de tuin

Denkt u na over een tuinhuis voor in uw tuin? Dan is het zinvol om ook de optie te overwegen een prieel aan te schaffen. Hiermee voegt u een uiterst stijlvol element toe aan uw tuin. Tegelijkertijd biedt een prieel het voordeel dat u hiermee extra lang van het buitenleven kunt genieten. Op de warmste dagen kunt u comfortabel in de schaduw zitten, terwijl u op winderige dagen in een prieel goeddeels uit de wind kunt vertoeven. Het buitenseizoen kunt u hiermee aanzienlijk verlengen. Wenst u daadwerkelijk een prieel in uw tuin te (laten) plaatsen? Lees dan even dit blog. Zo heeft u alvast een beeld van de belangrijkste opties die u heeft, als u uw prieel althans aanschaft bij een deskundig tuincentrum.

Waarin is een prieel onderscheidend?

Van huis uit is een prieel een halfopen tuinhuisje of terras. In vroeger tijden werden deze met name gesignaleerd in tuinen van kastelen of landhuizen. Van oorsprong werden deze meestal van hout en/of metaal geproduceerd. Heden ten dage kunnen priëlen echter als soort kant en klaar product worden aangeschaft bij bijvoorbeeld tuincentra. Ze zijn in verschillende vormen en maten beschikbaar. Bij sommige specialisten kunt u een prieel zelfs op maat laten maken. Zo weet u zeker dat u een prieel zult bezitten dat op een fraaie manier in uw tuin past. Hieronder leest u meer over de verschillende typen priëlen.

Terrashooiberg

De mogelijkheden van een zogeheten terrashooiberg zijn de laatste jaren flink toegenomen. Deze prieelvorm is steeds verder verfijnd, verbeterd en geoptimaliseerd. Als u een manier zoekt om een luxe zithoek te creëren met een terrasoverkapping voor de nodige beschutting, dan is een dergelijke terrashooiberg wellicht precies wat u zoekt.

Lugarde-priëlen

Priëlen van Lugarde waarborgen bij uitstek een uitstekende kwaliteit. Al decennialang is Lugarde een specialist op het gebied van tuinproducten in het algemeen en priëlen in het bijzonder. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een prieel met een moderne of een klassieke uitstraling. Verder zijn er varianten met platte daken of juist met piramidevormige daken mogelijk. Voor welke versie u ook kiest, extra sfeer en gezelligheid zullen zeker toegevoegd worden aan uw tuin!

Priëlen van Gardival

Een ander kwalitatief hoogstaand merk voor priëlen is Gardival. De priëlen van Gardival staan onmiskenbaar voor kwaliteit, originaliteit en vakmanschap. Op een verrassende manier weten zij steeds weer de optimale harmonie te vinden tussen ambachtelijkheid en industrialisatie. Kortom, de creatieve ideeën van Gardival zullen u met zekerheid op overtuigende wijze verrassen!