5 (100%) 1 vote

Airconditioning in uw slaapkamer: accessoire of essentieel?

Uw slaapkamer is een belangrijke ruimte in uw huis. Wellicht is het zelf het belangrijkste vertrek in uw woning , omdat u er elke dag veel tijd in doorbrengt. Dat is toch al snel plusminus 6 a 8 uur per dag. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor een aangenaam leefklimaat in uw slaapkamer. Met het installeren van een airconditioning heeft u een goede controle over het leefklimaat. De meeste specialisten in airconditioning hebben meerdere mogelijkheden om u de juist passende oplossing te bieden.

Hoe werkt een airco precies?

Een systeem als airconditioning (afgekort: airco) zorgt voor een aangenaam leefklimaat in uw omgeving. Makkelijk gezegd zorgt airco ervoor dat niks ‘te’ is: het systeem zorgt voor verkoeling op warme dagen, en met behulp van een warmtepomp zelfs voor warmte op koude dagen. Zo heeft u geen last van een te koude of juist te warme kamer. Beide zijn belemmerend voor uw nachtrust.

Airconditioning zorgt voor een frisse lucht

Naast het regelen van de temperatuur in uw kamer, zorgt het aircosysteem ook voor een frisse en zuivere lucht. In de zogeheten airco-unit zit een mechanisme dat zorgt dat de lucht wordt ontvocht. Hierdoor heeft u geen last van vochtige lucht die nadelig is voor zowel uw meubilair als uw luchtwegen. Ook hebben de beschikken de airco-units de mogelijkheid om de lucht uit de betreffende kamer te filteren en te zuiveren. Eventuele stofdeeltjes, of andere nare dingen die in de lucht hangen, worden weggefilterd. Daarvoor komt nieuwe, schone lucht in de plaats.

Let goed op de verschillen in systeem

Uiteraard is er niet een ‘one-size-fits-all’ airconditioning die overal kan worden toegepast. Veelal wordt er onderscheid gemaakt tussen een unit en meerdere units. Simpel gezegd: er zijn systemen waarbij een airco binnen wordt aangesloten op een unit buiten aan de muur, maar ook die meerdere airco’s binnen kan dragen op een unit aan de buitenmuur. Het is belangrijk om hier goed op te letten en u hierover goed te laten informeren. Het installeren van een airco betekent namelijk het aanleggen van nieuwe luchtwegen in uw pand, hetgeen uiteraard geen sinecure is.

De specialist kan u helpen

Bent u geïnteresseerd in het aanleggen van airconditioning, of wilt u advies over de diverse typen airconditioning? Dan adviseren wij u aan om op zoek te gaan naar een specialist bij u in de buurt. Zij helpen u altijd graag en beantwoorden al uw vragen.