Tips voor als je gaat samenwonen

Leuk, maar misschien ook even wennen

Ben jij van plan om binnenkort met je partner te gaan samenwonen? Gefeliciteerd! Samenwonen is ontzettend leuk en gezellig, maar soms kan het ook even wennen zijn. Daarnaast is het ook best veel werk om de verhuizing te regelen. Ga jij bij je partner intrekken? Dan moet je bedenken wat er met je oude huisje gaat gebeuren. Wij raden aan om hiervoor een woningontruiming in Heemstede in te plannen. In dit blog lees je al onze tips over samenwonen.

Wat te doen met het interieur?

Natuurlijk willen jullie je allebei thuis voelen in jullie woning. Bespreek daarom met elkaar wat voor interieur jullie mooi vinden en wat jullie belangrijk vinden aan de inrichting van jullie huis. Misschien wil hij graag een fijn bureau om aan te werken, en wil jij een comfortabele bank om lekker op weg te kruipen. Of misschien wil zij een mooie eethoek, en wil jij graag genoeg ruimte om in de keuken lekker te kunnen kokkerellen. Houd hierbij zo veel mogelijk rekening met elkaars wensen. Trekken jullie bij één van beiden in? Dan is het helemaal belangrijk om goed over het interieur te praten. In dit geval zal degene die al in het huis woonde wat ruimte moeten maken voor de spullen van de ander. Bovendien willen jullie waarschijnlijk het interieur aanpassen zodat het past bij de woonstijl van jullie allebei.

Praat over de praktische zaken

Voordat jullie gaan samenwonen is het belangrijk om een paar goede afspraken te maken. Hoeveel gaan jullie bijvoorbeeld beiden inleggen voor de huur? En wat wordt de verdeling voor de overige kosten? Hoe gaan jullie het aanpakken met de klusjes? Er zijn genoeg dingen te bespreken. Natuurlijk hoeft er niet vastgelegd te worden dat hij de afwas doet en zij het afval buiten zet, maar het kan enorm schelen als jullie hier in grote lijnen een idee over hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *