calorie-arm dieet

Wat is een caloriearm dieet?

Alles over het caloriearm dieet

Wilt u graag wat gewicht verliezen? Dat kan door middel van een caloriearm dieet in combinatie met genoeg beweging. Maar wat houdt dit dieet precies in? En hoe gezond is het om een caloriearm dieet te volgen? In dit blog geven we meer info over een caloriearm dieet.

Kenmerken van het dieet

Wat houdt het caloriearm dieet precies in? Zoals de naam al zegt kiest u ervoor om voedsel te eten wat weinig calorieën bevat wanneer u dit dieet volgt. Wanneer u veel calorieën eet, meer dan u verbrandt, neemt u in gewicht toe. Door er minder te eten, zult u dus ook gaan afvallen. Het aantal calorieën dat u binnenkrijgt moet u tellen wanneer u een caloriearm dieet volgt. Hoeveel er in een bepaald voedselproduct zitten, staat altijd op de verpakking vermeld. Daarentegen zit er in ons voedsel ook regelmatig verborgen calorieën in de vorm van toegevoegde suikers. U zult dus goed op moeten letten met eten en drinken

Caloriearm dieet volgen iets voor u?

Of een caloriearm dieet volgen iets voor u is, is volledig afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Er zijn veel verschillende soorten caloriearm dieet, met elk weer andere ‘regels’. U zult te maken krijgen met een hongergevoel, en het is niet aan te raden om het dieet voor langere tijd te volgen, omdat u anders bepaalde voedingsstoffen niet binnenkrijgt. Ook kan een caloriearm dieet voor een jojo effect zorgen. U valt er in korte tijd veel mee af, maar het gewicht komt er ook weer snel bij. Daarom is het belangrijk om het dieet onderdeel te maken van een gezonde levensstijl van gezond eten en voldoende bewegen. Dan kunt u voor een bepaalde tijd caloriearm eten, en de langzaam overgaan naar een meer haalbare langdurige levensstijl. Wanneer u een caloriearm dieet volgt, is het belangrijk om een berekening te maken hoeveel calorieën uw lichaam nodig heeft om te kunnen functioneren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *