dak lekken tips dakpannen vervangen

3 tips voor het ontdekken van een daklekkage

Hoe vind je een daklekkage?

Een daklekkage is een erg vervelend probleem dat zo snel mogelijk verholpen moet worden. Gaat u niet op zoek naar de oorzaak van de lekkage? Dan kan de schade aan uw pand flink oplopen! U kunt met spoed een dakexpert inschakelen om de lekkage op te sporen. Maar met deze 3 tips kunt u wellicht ook zelf alvast de daklekkage ontdekken. Heeft u de oorzaak van de locatie gevonden? Laat dit dan met spoed verhelpen.

1. Controleer uw dakpannen

Heeft u dakpannen als dakbedekking? Een beschadigde dakpan kan mogelijk de oorzaak zijn van de daklekkage. Controleer daarom allereerst of alle dakpannen nog aanwezig zijn. Controleer vervolgens of een van de dakpannen beschadigd is. Een gebroken dakpan kan gelukkig vrij eenvoudig vervangen worden. Is dit de oorzaak van de lekkage? Dan is het vervangen van de dakpan waarschijnlijk al genoeg om de daklekkage te verhelpen.

2. Maak de dakgoot schoon

Een verstopte dakgoot is de oorzaak van veel daklekkages. Om een spoedreparatie van de dakgoot te voorkomen is goed onderhoud noodzakelijk. Verwijder daarom bladeren, takken of ander vuil uit de dakgoot. In het gunstigste geval is de verstopping hiermee verholpen en kan het regenwater weer veilig worden afgevoerd via de dakgoot. In dat geval zou de daklekkage niet meer moeten verergeren.

3. Onderzoek de schoorsteen

Wist u dat een daklekkage ook veroorzaakt kan worden door problemen met de schoorsteen? De aansluiting tussen de schoorsteen en het dak kan beschadigd zijn, waardoor er water naar binnen kan lekken. Maar ook wanneer de schoorsteen zelf beschadigd is, kan dit een daklekkage tot gevolg hebben. Zeker wanneer het hard waait, kan er ernstige schade aan de schoorsteen ontstaan. Kleine barsten of beschadigingen kunnen door de wind veranderen in grote breuken. Dus wilt u de oorzaak van uw daklekkage vinden? Controleer dan ook de schoorsteen!

Hebben deze tips u geholpen? Laat het weten via ons contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *