5 (100%) 1 vote

Zo onderhoudt u uw terrazzo vloer

De naam terrazzo verwijst naar een vloerafwerking, bestaande uit marmerkorrels of korrels van ander materiaal die cement worden gemengd en gestort als een massieve vloer. Is uw terrazzo vloer toe aan schoonmaak of onderhoud? Laat u terrazzo dan reinigen, polijsten of volledig renoveren door een specialistisch bedrijf. Wilt u meer weten over het onderhouden van een terrazzo vloer en wat u zelf kunt doen? Lees verder en kom erachter!

Reinigen

Eerste tip voor terrazzovloeren: gebruik nooit agressieve materialen om een terrazzo oppervlak schoon te maken. Nadat de vloeren zijn geslepen en gedroogd, worden ze behandeld met beschermende- en impregneermiddelen. Als u hier agressieve schoonmaakmiddelen op gebruikt, kan dit deze laag aantasten en uw vloer beschadigen. We raden daarom aan om de vloeren regelmatig schoon te maken met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel, zoals groene zeep.

Polijsten en impregneren

Is uw terrazzo vloer al wat verouderd en beschadigd? Dan kunt u deze weer mooi laten maken door gespecialiseerde schuur- en polijst bedrijven. Deze bedrijven gebruiken vaak hoogwaardige machines om uw oude, gebruikte vloer weer vlak en strak te slijpen tot ieder gewenst glans niveau. Zo kunt u de vloer laten egaliseren en eventuele oneffenheden gladstrijken.

Renoveren van terrazzo vloeren

Bij terrazzo vloeren die al aan slijtage onderhevig zijn geweest, is polijsten alleen misschien niet voldoende om ze in hun oorspronkelijke staat te herstellen. Gelukkig kunnen verschillende gespecialiseerde bedrijven zeer beschadigde terrazzo trappen, terrassen en vloeren in oude glorie herstellen. Activiteiten die daarbij worden uitgevoerd zijn:

    • Slijpen, gladmaken en schoonmaken
    • Bijwerken van beschadigingen
    • Schuren ter voorbereiding op afwerking
    • Polijsten in een glans naar keuze

Natuursteen vraagt om specialistisch werk

Voor de duurzaamheid van natuurstenen vloeren is het aan te raden deze vloeren professioneel te laten reinigen, polijsten, onderhouden en behandelen. Meer weten over het onderhouden van natuursteen vloeren zoals terrazzo? Lees in dit artikel meer!