parasol zonnescherm achtertuin

Knikarmscherm – zonwering voor buiten

Wat is een knikarmscherm?

Bent u op zoek naar nieuwe zonwering? Dan heeft u de keuze uit verschillende soorten! Een populaire vorm van zonwering voor buiten is het knikarmscherm. Dit wordt ook wel eens een terrasscherm, een luifel, terraszonwering of horizontale zonwering genoemd. Maar het ene knikarmscherm is het andere natuurlijk niet, daarom leest u hier over verschillende mogelijkheden.

Open of gesloten knikarmschermen

Wanneer u besluit een knikarmscherm te kopen, heeft u de keuze uit een open of een gesloten systeem. Bij het open systeem is de doekrol duidelijk zichtbaar. En bij het gesloten systeem bevinden de doekrol en de knikarmen zich in een behuizing. Hierdoor is het knikarmscherm, wanneer u het niet gebruikt, beter bestand tegen invloeden van het weer. Er zijn ook tussenoplossingen, waarbij alleen de doekrol beschermd wordt door een koker. De knikarmen zijn dan nog wel zichtbaar.

Elektrisch of handmatig

Met een handmatige aandrijving kunt u met een draaistang het zonnescherm tot de gewenste lengte uitrollen. Maar het is ook mogelijk om een elektrische aandrijving te kiezen. In dat geval kunt u zelfs van een afstand het knikarmscherm in- en uitrollen. Ook kunnen er bij elektrische aandrijving weersensoren worden ingebouwd. Zo kan uw knikarmscherm automatisch uitrollen bij zon en inrollen bij regen of harde wind. Hierdoor is de kans op beschadiging van de zonwering door weersomstandigheden minimaal.

Tweebuis of driebuis

Een standaard knikarmscherm heeft een tweebuis systeem, met een buis aan elke kant van het doek. Maar omdat een knikarmscherm tot wel 5 meter uitgeklapt kan worden, is het soms beter om te kiezen voor een driebuis systeem. Hierbij is er nog een buis in het midden van het doek, die het scherm ondersteunt.

Dus heeft u besloten welk knikarmscherm u precies wilt? Dan kunt u de zonwering in Nieuwegein of elders laten plaatsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *