Thuis borrelen met tapas

Thuis borrelen met tapas

Thuis borrelen met tapas uit Rotterdam

Bent u ook zo dol op een gezellige borrel of lekker uit eten? Wij wel! We kunnen dan ook niet wachten tot de restaurants weer verantwoord open kunnen. Maar tot het zover is, blijven we het thuis gezellig maken. En eerlijk is eerlijk, nu het weer zo guur kan zijn, is het ook best fijn om binnen te zitten. En als we dan op de bank binnen zitten, stellen we ons het liefst voor dat we in zonnigere oorden, zoals Spanje, zijn. En dat doen we bijvoorbeeld door tapas in Rotterdam te bestellen.

Wat zijn tapas?

Tapas komen oorspronkelijk uit Spanje, waar ze gegeten worden als aperitief. Het zijn kleine gerechtjes die bereid kunnen worden met de meest uiteenlopende producten, zoals vlees, vis of groenten. In Nederland worden tapas veel gegeten bij de borrel, maar meerdere kleine gerechtjes kunnen ook genoeg zijn voor een lekkere avondmaaltijd. Wij onderscheiden grofweg 3 verschillende soorten tapas:

  • lekkere broodjes met diverse dips zoals aioli of pesto
  • koude gerechten zoals olijven, chorizo of vis
  • warme gerechten zoals kipstukjes of bulgur balletjes

Zoals u ziet zijn tapas dus altijd hartig en nooit zoet. Maar bij uw tapas thuis kunt u natuurlijk zelf bestellen wat u het allerlekkerst vindt.

Tapas serveren

Bij tapas draait het in de eerste plaats om het eten. Maar om echt te genieten van tapas is het wel zo leuk om de kleine gerechtjes op een aantrekkelijke manier te serveren. Presenteer ze bijvoorbeeld in mooie kleine schaaltjes of stal alles uit op een mooie houten borrelplank. Drink hierbij een lekkere Spaanse rode wijn die de smaken van de gerechten goed naar voren laat komen. Eerder schreven wij al over het effect van muziek bij het eten. Dus met passende muziek op de achtergrond maakt u de beleving van een avondje tapas thuis helemaal compleet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *