Zo zorgt u dat de talenten van uw medewerkers benut worden!

Talentgericht werken in 3 stappen

U wilt er als werkgevende natuurlijk voor zorgen dat de talenten van uw medewerkers op de werkvloer tot uiting kunnen komen. Maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom geven we in dit blog tips over hoe u ervoor kunt zorgen dat er talentgericht gewerkt wordt binnen uw organisatie. En dat in drie stappen: de TMA talentanalyse, talentgericht trainen en goed leiderschap.

1. De TMA Talentanalyse

De eerste stap wanneer u talentgerichter wilt werken binnen uw bedrijf, is natuurlijk het in kaart brengen van de talenten van uw medewerkers. Dat doet u met de TMA Talentanalyse. Wanneer u deze analyse uit laat voeren, brengt een specialist het talentprofiel van de medewerker in kaart. Dat wordt gedaan op basis van 22 drijfveren, 44 talenten en de persoonlijke ontwikkelbaarheid van 53 competenties. De uitslag van de analyse bespreekt de specialist vervolgens met de medewerker.

2. Talentgericht trainen en coachen

Veel werkgevers hebben een budget beschikbaar voor de ontwikkeling van hun medewerkers. Maar hoe kiest u dan de trainingen waar u en uw collega’s aan deelnemen? Wij adviseren u om te kiezen voor talentgericht trainen. In plaats van skills van een 5 naar een 6 te brengen, wordt gekeken waar een persoon goed in is, worden deze talenten ontwikkeld en gaan ze van een 8 naar een 9. Op die manier heeft u personeel in dienst dat op een of meerdere vlakken echt uitblinkt. Een ander bijkomend voordeel is dat er vaak minder sessies nodig zijn, en dat sessies minder lang duren. Zo kunt u tot wel 25% op uw trainingsbudget besparen!

3. Eigenschappen van een leidinggevende

Onze laatste tip voor talentgericht werken is het focussen op goed leiderschap. Een goede leider is een voorbeeld voor het team en moet collega’s kunnen aansturen en motiveren. Hiervoor moet de leidinggevende niet alleen gebruik maken van zijn of haar eigen talenten, maar ook de talenten in anderen zien. Daarom adviseren wij leidinggevenden om deel te nemen aan een leiderschapstrainingen, waarbij ze leren hoe ze talenten in anderen kunnen herkennen, en hoe die in een team toegepast kunnen worden.

Wilt u meer tips over talentgericht werken? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.