Rechtbank beschouwt iPad als computer

Een computer of communicatiemiddel? De nieuwste technologische ontwikkelingen maken het ons er niet gemakkelijker op om apparaten te definiëren. Steeds meer functies smelten samen binnen één apparaat, waardoor de grenzen vervagen. Is een tablet een computer of een communicatiemiddel? Over het antwoord op die vraag kan worden getwist. Dat blijkt wel uit de rechtszaak waar RTL Nederland mee te maken kreeg.

 

RTL Nederland had verwacht dat ze hun werknemers belastingvrij van een iPad konden voorzien. Helaas steekt de werkelijkheid toch wat anders in elkaar. RTL Nederland kwam voor een onaangename verrassing te staan; het bedrijf kreeg te horen dat ze meer dan 3 ton aan belasting moeten gaan betalen over de 664 iPads die ze voor hun werknemers hebben aangeschaft. De iPads met 3G abonnement werden in 2010 aangeschaft voor de vaste medewerkers en werden zowel zakelijk als privé gebruikt. De medewerkers mochten de tablet houden als ze het bedrijf verlieten.

 

Toen werd RTL ineens geconfronteerd met een loonheffing van 323.687 euro op de tablets. Daar was RTL het niet mee eens en de zaak werd behandeld door de rechtbank in Haarlem. Over communicatiemiddelen hoeft over het algemeen geen loonheffing betaald te worden, over een computer wel. De rechter in Haarlem bepaalde dat de iPad meer gezien wordt als een computer, dan als een communicatiemiddel. RTL moet volgens de rechtbank dus gewoon de torenhoge loonheffingskosten over de iPad gaan betalen. RTL is het hier absoluut niet mee eens en denkt erover om in hoger beroep te gaan.

 

De populariteit van tablets is overduidelijk groeiende zowel op privé als zakelijk vlak. De verwachting is dat de tabletverkopen in 2013 aanzienlijk zullen stijgen. Wil je ook bij de tijd blijven, bekijk dan hier eens de voordelige tabletaanbiedingen die we hier op Tablet kopen online voor je hebben geselecteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *