Wikobox kopen

Paard trainen met een trainingsmolen

Een goede gezondheid en conditie

Paarden zijn prachtige dieren. Zij verdienen de beste verzorging. Om goed voor de gezondheid van uw paard te zorgen, is lichaamsbeweging een belangrijk onderdeel. U wilt uw paard immers in goede conditie houden. Maar wanneer u het druk heeft, schiet de tijd om uw paard of paarden voldoende te trainen er soms misschien bij in. Dan kan een trainingsmolen uitkomst bieden. In dit blog leest u meer over het trainen van een paard met een trainingsmolen.

Het belang van een trainingsmolen voor uw paard

Om fit en gezond te blijven, heeft een paard genoeg lichaamsbeweging nodig. Hiervoor kunt u een trainingsmolen voor paarden gebruiken. Hiermee kunnen meerdere paarden gedurende een bepaalde tijd rondjes lopen. Dit is handig wanneer een ruiter of stalhouder niet zo veel tijd heeft om ritten te maken. De trainingsmolen is een elektrisch aangedreven molen, die bestaat uit een centrale spil met armen, omsloten door een afgeschermde ronde wandelgang. Een trainingsmolen is ontworpen om uw paard veilig te geleiden en is er in verschillende uitvoeringen en formaten.

De voordelen van een trainingsmolen

Zeker wanneer u meerdere paarden houdt, is een trainingsmolen een praktische uitkomst. Zo krijgen de paarden de lichaamsbeweging te geven die ze nodig hebben, zelfs wanneer u weinig tijd heeft. De voordelen van het trainen van een paard met een trainingsmolen:

  • U kunt één paard of meerdere paarden tegelijk trainen.
  • Met een warming-up en cooling-down optimaliseert u de training en bevordert u herstel.
  • Het paard bouwt conditie en extra spierkracht op
  • De lichaamsbeweging stimuleert de algemene doorbloeding van het paard.
  • Meerdere paarden tegelijk in de trainingsmolen zorgt voor sociaal contact.

Uw paard trainen met een trainingsmolen

Wilt u ook uw paard trainen met een trainingsmolen? Dat kan met een trainingsmolen van Wikobox. Deskundige vakmensen weten precies welke trainingsmolen voor u geschikt is. Heeft u vragen? Vul dan het contactformulier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *