5 (100%) 1 vote

Heel Holland bakt

Net als een groot deel van Nederland ben ik de afgelopen corona-periode fanatiek aan het bakken geslagen. Waar ik een taart vroeger gewoon bestelde of uit een pakje maakte, ben ik na driftig oefenen aanbeland op het punt dat zelf ik verse ingrediënten gebruik.

De lekkerste taart

Inmiddels komt het ene na het andere kunststukje uit mijn oven. Cheesecake, drip cakes, naked cakes, meerdere lagen of vullingen en in alle kleuren van de regenboog. Maar mijn all-time-favoriet blijft toch nog steeds de ouderwetse appeltaart. Al zal dit ongetwijfeld ook te maken hebben met de warme herinneringen aan vroeger toen mijn oma deze voor ons bakte.

Picknicken onder je eigen appelboom

Biologisch meel, eieren en appels haal ik inmiddels bij de boer. Maar wat het voor mij echt af zou maken zijn appels uit eigen tuin. Een appelboom met eigen appels is eigenlijk altijd al een droom van mij geweest. Appeltaart bakken en dan onder mijn eigen appelboom picknicken met vrienden en familie op een rood-wit geblokt kleed, dat is wat ik wil!

Eenvoudig online te bestellen

Een boom heeft echter tijd nodig om te groeien en vrucht te dragen. Geduld is echter niet mijn sterkste eigenschap. Na even Googelen bleek echter uit dat je een gewoon een appelboom online bestellen kunt. Op verzoek kunnen ze hem zelfs in de grond zetten. Dus dat heb ik direct gedaan. Mijn keuze viel op een oude fruitboom van 17 jaar oud, met een karakteristieke uitstraling, die direct vruchtdragend is. Zo kan ik al dit najaar mijn eerste appels plukken.

Sweet dreams

De zomer is pas net begonnen, maar ik kijk nu al uit naar de herfst wanneer ik mijn eerste appels uit eigen tuin kan gaan oogsten! Als ik mijn ogen dicht doe zie ik de taart al op mijn rood-wit geruite picknickkleed staan, en de blije gezichtjes van mijn buurmeisjes terwijl ik de taart aansnijdt.

Meer blogs van mijn hand lezen? Vergeet dan niet te bookmarken!