Heeft u last van houtrot? In 3 stappen van houtrot af!

stap 1: ga uw kozijnen na.

Houtrot is helaas vaak voorkomend in veel panden door heel Nederland. Het is dus belangrijk om met zekerheid vast te stellen of u last heeft van houtrot. De eerste stap om deze schade te detecteren is het nagaan van uw kozijnen. Houtrot kan zich overal bevinden, wees dus waakzaam voor de tekenen. De conditie van uw huis kan erg verslechteren. In de moeilijke huizenmarkt is het essentieel de conditie van het hout te waarborgen. Het is dus belangrijk te controleren of u in aanmerking komt voor houtrot renovatie. controleer uw kozijnen goed.

stap 2: herkenning houtrot.

Weet u niet zeker of u houtrot renovatie nodig heeft? geen probleem. Wilt u weten waar u precies houtrot aan kunt herkennen? Hier zijn een paar makkelijke indicators waaraan u houtrot kunt herkennen.

  • Zachte plekken in het hout die gemakkelijk loslaten
  • Barsten in de verf op de kozijnen
  • Deuren of ramen klemmen omdat het hout uitzet
  • Bruine of zwarte verkleuring in hout dat niet geverfd is

Heeft u last van een of meerdere van deze indicatoren? dan komt u mogelijk in aanmerking voor een houtrot renovatie. Voor u nadenkt over houtrot renovatie is het zaak met een aantal dingen rekening te houden. Lees hier meer over houtrot renovatie.

stap 3: zoek een ervaren schilder voor houtrot renovatie.

Om de woning in goede conditie te houden en de waarde van uw huis hoog te houden, zal het nodig zijn houtrot renovatie uit te voeren. Laat dit doen door een ervaren, vertrouwd schildersbedrijf. Dat scheelt u werk en verzekerd kwaliteit arbeid.

Op zoek naar meer artikelen over uw woning? zie hier onze blog