Een veilig(er) plekje

Steeds meer werknemers klagen over hun lichaam. Uw bedrijf verricht zwaar lichamelijk werd dus dit is geen verrassing. Toch vindt u dat er de laatste tijd wel heel veel mensen klagen, en zich afmelden omdat ze weer ergens last van hebben. Tijd voor actie. U zoekt dus iemand om uw werkplek toegankelijker en veiliger te maken. Ook moeten de werkzaamheden zo uitgevoerd worden dat deze het lichaam zo min mogelijk belasten.  Misschien is een Buro voor Fysieke Arbeid een optie voor u.

Hulp voor de juiste manier

Tillen is vaak een taak die over het hoofd wordt gezien als het gaat om deze op de juiste manier uit te voeren. Magazijnmedewerkers, orderpickers, vrachtwagenchauffeur, verzorgend of verplegend personeel.  U noemt het maar, overal wordt getild. Tillend is erg belastend voor het lichaam, zeker als het vaak gedaan wordt. Bij het tillen van zware voorwerpen bestaat de kans op beschadiging van de rugspieren, de bindweefselbanden rond de wervelkolom om de tussenwervelschijven.  Hoe zwaarder je tilt, hoe groter de kans op beschadiging. Lichte voorwerpen kunnen echter net zo goed letsel veroorzaken. Dit kan komen door een slechte houding of door te vaak achter elkaar te tillen. Wie eenmaal rugklachten heeft, komt er nog maar moeilijk vanaf. En kan daarna moeilijk weer zijn beroep uitoefenen. Dus daarom is voorkomen beter dan genezen. Een bedrijf dat u hierbij kan helpen staat op http://www.bvfa-werkplekonderzoek.nl/.

Geen klachten, veiliger werk

Na goede adviezen van een arbeidsbureau weten uw werknemers verantwoorder met hun taken om te gaan. Alles op de juiste manier uitgevoerd, met een goede blik op het lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *