Rate this post

Veel Nederlanders hebben last van rugklachten

Uit onderzoek van het RIVM is gebleken dat minstens twee miljoen Nederlanders last hebben van nek- en rugklachten, en dit zijn alleen nog maar de mensen die met hun klachten naar de huisarts zijn gegaan. Gelukkig biedt een matras tegen rugklachten uitkomst tegen deze ongemakken. Centerpoints vertelt u er graag meer over.

Slecht matras veelal de oorzaak van rugklachten

Uit de gegevens van het RIVM blijkt dat vrouwen vaker last hebben van rugklachten dan mannen en dat het aantal klachten toeneemt als we ouder worden. Lage rugpijn zonder uitstraling is de meest voorkomende klacht. Nek- en rugklachten worden vaak veroorzaakt door een verkeerde slaaphouding of een verkeerd matras. Heeft uw matras niet de juiste hardheid voor uw lichaam? Dan zal u in uw slaap een onnatuurlijke houding aannemen en dat werkt rugklachten in de hand. Het juiste matras zorgt voor een goede drukverdeling en ondersteuning zodat u ‘s ochtends uitgerust en zonder rugklachten wakker wordt.

Hoe vindt u het juiste matras tegen rugklachten?

Wanneer u last heeft van rugklachten, dan wilt u natuurlijk een matras dat die klachten vermindert of zelfs verhelpt. Maar hoe vindt u zo’n matras? Het selecteren van het juiste matras is niet gemakkelijk. Het is namelijk afhankelijk van uw leeftijd, eventuele slaapproblemen, uw slaaphouding, gewicht, geslacht en natuurlijk uw persoonlijke voorkeuren. Een expert op het gebied van matrassen kan uitkomst bieden. Wilt u graag een matras dat helpt tegen rugklachten? Zoek dan eens via internet naar een professional die bij u thuis langskomt om u te voorzien van advies!

U leest het op Centerpoints

Wilt u meer artikelen lezen over gezondheid? Bekijk dan eens de andere blogs van Centerpoints.