Bedwantsen bestrijden? Ontdek de fabels

Help, ik heb last van bedwants

Bedwantsen komen geregeld voor en worden steeds vaker gezien. Door het vele reizen lift de bedwants gemakkelijk mee in bagage of kleding. Ze zorgen voor vervelende rode plekken op uw lichaam, daar zij zich met uw bloed vullen. En als u niet oppast, heeft u al snel te maken met een plaag. U kunt ervoor kiezen een ongediertebestrijder in te schakelen. Via deze weg is de bestrijding van de bedwants het meest effectief. Er zijn echter vele fabels die de ronde gaan over het bestrijden van bedwantsen. In dit blog lichten wij deze voor u uit.

Wakker worden met beten? Ongetwijfeld bedwants

Wanneer u wakker wordt met beten, hoeft dit niet direct te betekenen dat u te maken heeft met bedwants. Er zijn nog vele andere insecten die beten kunnen veroorzaken, zoals vlooien, mijten of spinnen. Soms kan het ook zijn dat er sprake is van een huidziekte, waarbij de vlekken op uw huid sterk lijken op insectenbeten.

Ik ben de enige met beten, dus het is vast geen bedwants

Wanneer u de enige uit uw gezin bent die last heeft van beten, kan het wel het geval zijn dat u te maken heeft met de bedwants. Welk slachtoffer de bedwants kiest heeft te maken met de uitgeademde CO² en lichaamswarmte. Indien u het bijvoorbeeld warmer heeft dan uw partner ‘s nachts, zal de bedwants eerder u uitkiezen.

Bedwantsen zijn moeilijk te zien

Ook dit is een fabel. Bedwantsen zijn klein, maar zijn wel met het blote oog zichtbaar. Bij een pasgeboren bedwants heeft u echter wel een vergrootglas nodig om deze te zien. Toch kunt u deze wanneer u zeer goed kijkt ook zien zitten.

Bedwantsen komen enkel voor in slordige woningen

Een bedwants komt niet af op een vuile of slordige woning. Waar een bedwants wel op afkomt is bloed, zodat deze zich kan voeden. Indien ze geen bloed zuigen, verschuilt de bedwants zich in kieren en spleten, om tevoorschijn te komen wanneer dit wel mogelijk is. Echter kan een bedwants zich in een slordige woning beter verstoppen dan in een ordelijke ruimte.

De bedwants is alleen actief in het donker

Bedwantsen voeden zich voornamelijk ‘s avonds met bloed, maar als de insecten echt uitgehongerd zijn, zullen ze zich ook gedurende de dag voeden. Hier is veelal sprake van bij bedwantsen die zich verschuilen in treinen, wachtkamers, bussen of vliegtuigen.

Conclusie

Zoals u kunt lezen, gaan er vele fabels rond over bedwantsen. Denkt u dat u met de bedwants te maken heeft? Schakel dan direct een professionele ongediertebestrijder in, zodat u geen last krijgt van een plaag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *