Beleggen in vastgoed voor beginners

Haal meer uit uw spaargeld

De rente op spaargeld wordt steeds kleiner, in sommige gevallen wordt de rente op spaarrekeningen zelfs nul procent! Vandaar dat steeds meer mensen op zoek gaan naar een nieuwe bestemming voor hun spaargeld. Vaak valt de uiteindelijke keuze voor investeren. Het is dan natuurlijk wel verstandig in vastgoed te beleggen. Wij geven daarom enkele beginner tips voor beleggen in vastgoed.

Blijf realistisch

Wanneer je begint met beleggen in vastgoed is het belangrijk om in eerste instantie altijd realistisch te blijven. Slechts een heel klein percentage van de mensen die in vastgoed investeert, zal ook echt een groot vermogen op kunnen bouwen. Voor de meesten is vastgoed een leuke extra bijkomstigheid. Blijf daarom altijd realistisch wanneer u begint met investeren in vastgoed.

Maak een duidelijk plan

Wanneer u gaat investeren in vastgoed, raden wij u aan om een duidelijk plan te maken en goed onderzoek te doen naar uw investering. Bepaal in wat voor soort panden u gaat investeren. Kiest u voor een woning of vakantiehuis? Of investeert u toch liever in een bedrijfspand voor ondernemers? Kies ook voor een goede locatie. Zo kan het goed voorkomen dat u een prachtig huis tegenkomt voor een lage prijs, maar dat dit huis in een klein en moeilijk te bereiken dorpje ligt. Of wellicht staat het huis in een regio waar veel vakantiegangers verblijven. Dan heeft u een mooi huis, maar de kans dat iemand het wil huren is zeer klein.

Investeren via crowdfunding

Wilt u investeren en het risico zo laag mogelijk houden? Of wilt u als beginnend investeerder eerst wat minder geld inleggen? Kies dan voor investeren door middel van crowdfunding. Dit houdt in dat er meerdere investeerders in een pand beleggen. Zo hoeft u dus niet alleen het pand te kunnen betalen. Dit betekent dat u tevens met lage bedragen kunt investeren, al vanaf €500! Het risico draagt u dan ook niet alleen. Investeren via crowdfunding is een ideale manier om verstandig in vastgoed beleggen.