woontrends

Trends in vloeren, meubels en interieur

De aankomende interieur- en kleurentrends

Elk jaar verschijnen nieuwe trends in wonen en interieur. Sommige trends maken een comeback, andere verdwijnen na jaren van populariteit ineens uit de schappen. 2021 is een van die jaren waarin veel veranderingen hebben plaatsgevonden. Hierdoor veranderen ook woontrends, zoals bijvoorbeeld die van vloeren. In deze blog zetten we een aantal opvallende woontrends voor je op een rij. Val je binnen of buiten de boot?

Zwart is het nieuwe zwart

Als het om kleurgebruik gaat, is zwart niet meer weg te denken uit veel interieurstijlen. Of het nu gaat om een industrieel interieur, of een landelijk interieur: zwart zal en moet erin verschijnen. We vermoeden dat de trend is begonnen met de opkomst van robuuste meubels en details, zoals stalen poten, deuren en stoelen. Veel materialen van staal zijn zwart in de basis. Deze gedurfde kleur komt echter steeds vaker terug in verschillende soorten meubels en materialen. Denk bijvoorbeeld aan spiegels, lampen, banken en ander textiel. Durf jij het aan?

Omarm de natuur

Vorig jaar was het een rage om de woonruimte van binnen naar buiten te keren. Hierdoor werd de stijl van de woonkamer doorgetrokken naar de buitenruimtes, zoals de tuin en de serre. Dit jaar wordt de buitenwereld, en in het bijzonder de natuurlijke sferen, naar binnen gehaald. Zo kiezen steeds meer mensen voor de levendigheid van planten en bloemen in hun interieur. Ook zien we dat mensen experimenteren met minder populaire bloemen- en planten keuzes, zoals droogbloemen of kunstbloemen. We zijn benieuwd wat jij van deze botanische trend vindt!

Duurzame parketvloeren

Zoals je wellicht al weet, speelt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol in ons leven. Dit thema zien we steeds meer terug in interieur- en woonkeuzes. Zo verkiest men een duurzame, maar klassieke parketvloer over materialen die minder biologisch afbreekbaar zijn. Daarnaast kun je eindeloos variĆ«ren met parketvloeren. Denk bijvoorbeeld aan visgraat-vloeren of parketvloeren met een ‘vintage’ uitstraling. Meer weten over vloeren? Lees onze blog over het verschil tussen pvc en parketvloeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *