Airco installatie Uw aircospecialist in Tiel

Airco installatie | Uw aircospecialist in Tiel

Bent u voorbereid op de zomer?

De data bewijzen het, het wordt elk jaar warmer in ons land. De airco’s aan de gevels bij zowel particulieren als bedrijven, beginnen ook in Tiel al een bekend stadsgezicht te worden. Een airco zorgt voor verkoeling, maar wat is een airco precies en wat kost het om er één aan te schaffen? Dat leest u in dit blog.

Wat is een airco?

Wanneer we het hebben over airconditioning bedoelen we een split-airco. Dit is een airco die uit twee delen bestaat: een binnenunit en een buitenunit. Deze zijn verbonden door leidingen waar koelvloeistof doorheen wordt gepompt. De werking lijkt op die van een ijskast. Er wordt binnen warmte onttrokken en buiten weer afgegeven. Is het juist koud binnen? Dan werkt een split-airco andersom. Zo heeft u binnen altijd de ingestelde temperatuur!

Wat kost het?

Dat airconditioning werkt, is geen geheim, maar zijn ze niet ongelooflijk duur? Dat valt tegenwoordig gelukkig mee. Vroeger was het een luxeartikel, maar door technologische vooruitgang, zijn ze nu een stuk voordeliger geworden. Ook is een airco vandaag de dag een stuk duurzamer dan u misschien zou denken. Zo zijn ze zuiniger in gebruik dan een traditionele cv-ketel. In combinatie met zonnepanelen, kunt u zo uw woning of bedrijf energieneutraal koelen en verwarmen.

Systemair: Zweedse topkwaliteit

Dan resteert natuurlijk nog de vraag: welke airco moet ik hebben? Bij de aanschaf van een airco is het van belang om met 3 zaken rekening te houden. Dit zijn de benodigde capaciteit, het energieverbruik en het aantal decibels dat de unit zowel binnen als buiten produceert.

Een merk dat aan alle drie deze vereisten voldoet is Systemair. Deze Zweedse airco producent is gespecialiseerd in stille airco’s geschikt voor (relatief) kleine ruimtes. Ideaal dus voor thuis en op kantoor. Ook een multi-split variant is mogelijk waarbij u meerdere ruimtes onafhankelijk van elkaar kunt koelen of verwarmen.

Wilt u meer weten over airco installatie in Tiel? Of over Systemair? Neem dan contact op met een airco specialist.

Meer lezen over airco? Bekijk dan ook ons artikel over airco in de slaapkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *