Verf bestellen

Verf bestellen

3 tips voor buiten schilderen

U heeft een paar vrije dagen? Eindelijk kunt u die klussen oppakken die al zo lang zijn blijven liggen. Schilderen bijvoorbeeld. U wilt misschien het liefst die verf bestellen en gelijk aan de slag gaan. Maar niet alle omstandigheden zijn even geschikt om te schilderen. Lees hier met welke omstandigheden u rekening dient te houden wanneer u buiten gaat schilderen.

Tip 1: Weersvoorspelling

Houd voordat u gaat schilderen de weersvoorspelling in de gaten en kijk vlak voordat u gaat beginnen nog even wat het weer gaat doen. Is het droog, dan kunt u gerust buiten aan de slag gaan. Controleer ook de luchtvochtigheid. Is deze hoger dan 85%, dan is het onverstandig om buiten te gaan schilderen. De verf zal namelijk amper drogen. April tot en met oktober zijn over het algemeen de maanden waarin u het best buiten met verf aan de slag kunt gaan.

Tip 2: Temperatuur

U gaat misschien het liefst buiten schilderen wanneer het buiten lekker warm is. Pas wel op dat het niet te warm is. Dit is namelijk niet goed voor de verf. Deze zal te snel drogen waardoor er banen en strepen achterblijven. Ook blijft de kwaliteit van de verf niet gewaarborgd. Buitenverf is geschikt voor een buitentemperatuur tussen de 5 en de 25 graden Celsius. Idealiter is het buiten tussen de 18 en 20 graden.

Tip 3: Houtwerk controleren

Begin niet zomaar te schilderen, maar controleer eerst het houtwerk. Scheuren, barsten en kale plekken vragen om goed onderhoud. Bijvoorbeeld door het hout eerst te schuren of voor te behandelen. Beknibbel hier niet op, maar kies voor kwaliteit. Zo heeft u lang plezier van uw werk.

Verf bestellen voor uw klus

En dan nu aan de slag! Heeft u nog geen verf? Verf bestellen doet u natuurlijk ook bij een professional. Deze heeft de juiste verf voor elke klus en staat u terzijde met allerhande advies. Wilt u meer weten over verf? Stuur ons uw vraag via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *