Rate this post

Waardevolle tips voor het regelen van een uitvaart

Het overlijden van een dierbare is voor veel mensen een emotionele ervaring. Zeker wanneer zij ook verantwoordelijk zijn voor het regelen van de uitvaart. In dit blog geeft Centerpoints u een aantal tips voor wanneer u een
uitvaart gaat regelen in Hoogeveen.

Een goede uitvaartverzorger

Een uitvaartverzorger wordt ook wel een begrafenisondernemer of een uitvaartondernemer genoemd. Het is een persoon of organisatie die u begeleidt tijdens het regelen van de uitvaart. Als nabestaande is het belangrijk dat u een goede klik hebt met de persoon die u ondersteunt tijdens het regelen van de uitvaart. Via internet vindt u de verschillende aanbieders en kunt u deze vergelijken. Vraag bij verschillende uitvaartverzorgers een kennismakingsgesprek aan en wacht niet te lang met het maken van de beslissing. Er moet namelijk erg veel worden geregeld en besloten.

Een persoonlijke uitvaart

Natuurlijk wilt u graag een passend en persoonlijk afscheid organiseren voor uw dierbare. Uw uitvaartverzorger zal u vertellen wat er allemaal besloten moet worden en eventueel helpen met het maken van deze keuzes. Daarnaast zijn er nog een aantal andere dingen die u kunt doen om de uitvaart in Hoogeveen nóg persoonlijker te maken, zoals:

  • Het kiezen van een passende uitvaartkist, deze kunt u eventueel ook (laten) beschilderen
  • Maak het rouwvervoer persoonlijk door iets te kiezen dat past bij de overledene. Wat dacht u van een bakfiets, boot of paard en wagen?
  • Met foto’s en filmpjes tijdens de plechtigheid kunt u mooie herinneringen over de overledene met elkaar delen
  • Kies een bijzondere locatie om het afscheid te organiseren. Bijvoorbeeld bij de favoriete sportclub, stamkroeg, theater, museum van de overledene of natuurlijk op het strand of in een bos