Wat zijn de trends in uitvaartverzorging?

Bewustwording

In toenemende mate worden mensen bewust dat zij zelf en niet de verzekeraar bepalen welk bedrijf de uitvaartverzorging uitvoert. Wij merken dat mensen steeds meer zelf informeren over welke mogelijkheden er zijn voor een uitvaart. Ook de milieubewuste trends van tegenwoordig komen terug in een uitvaart van deze tijd. Steeds meer mensen kiezen namelijk voor een milieubewuste uitvaart, waarbij een graf op een natuurbegraafplaats niet meer tot de uitzonderingen behoort.

Zelf kiezen

Iedereen heeft bijna een uitvaartverzekering en steeds meer mensen worden zich er bewust van dat de uitvaart geregeld kan worden door een uitvaartbedrijf die zij zelf uitkiezen. Want bij het grootste gedeelte van de verzekeringen is het niet eens verplicht om met de verzekeraar zaken te doen. Wij merken dat meer en meer mensen kiezen voor het persoonlijke en kleinschalige dat de onafhankelijke uitvaartbedrijven bieden.

Milieuvriendelijke producten

Wij merken dat er steeds meer vraag is naar milieuvriendelijke uitvaarten. Hierbij kunt u denken aan milieuvriendelijke kisten en ook het drukwerk is milieuvriendelijk. Daarnaast kiezen mensen ook om het vervoer van de uitvaart milieubewust te kiezen. Zoals u merkt vindt de trend voor milieuvriendelijke producten ook draagkracht tijdens uitvaarten.

De keuze voor natuurbegraafplaatsen

Veel uitvaartondernemers ervaren dat de vraag naar natuurgraven enorm stijgt. De reden hiervoor is dat hier ook vele voordelen aan verbonden zijn. Hierbij kunt u denken aan:

  • Het graf is eeuwigdurend
  • Er is geen onderhoud nodig
  • Het graf gaat op in de omgeving

Daarnaast zijn de uitgaven aan een natuurlijk graf niet veel hoger dan een normaal graf. Tegenwoordig is er een aantal natuurbegraafplaatsen in Nederland. Wij verwachten dan ook dat deze trend zich voortzet en dat er steeds meer natuurbegraafplaatsen komen in ons land.

Zelf regelen

De ervaring leert dat steeds meer mensen in grote lijnen de uitvaart zelf willen regelen. Echter blijft het wel belangrijk dat een ervaren persoon, werkzaam in de uitvaart, de familie van bijstaat. Hierdoor hebben de naasten toch het gevoel dat zij bij eventuele vragen terecht kunnen bij iemand die weet waar hij of zij over praat. Dit geeft de familie de rust dat de uitvaart verloopt zoals gewenst.

Steeds meer speciale wensen

Wij ervaren dat er steeds minder standaard uitvaarten zijn. Mensen hebben steeds meer specifieke wensen bij een uitvaart. Men wil dat de uitvaart een weerspiegeling is van hoe de overledene was. Er zijn vele uitvaarders die een uitvaart kunnen verzorgen. Echter vonden wij een uitvaartondernemer die een uitvaart persoonlijk en met stijl en respect kan uitvoeren. Dit is de uitvaartverzorging van Yvonne van Ophuizen. Wij hopen u met deze trends te inspireren om voor uzelf of uw naaste de mooiste uitvaart te verzorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *