Verschillende soorten plaagdieren op een rij

De meest voorkomende ongedierte in en om uw huis

Ongedierte is een hinderlijk probleem dat in sommige gevallen lastig te bestrijden kan zijn. In dit blog leest u over de meest voorkomende plaagdieren. Lukt het zelf niet om uw plaagdieren te verwijderen? Dan is professionele ongediertebestrijding in Veenendaal ook altijd een goede oplossing.

Muizen

Muizen kiezen graag een warme en rustige plek uit en maken hier hun nest. Dit kan bijvoorbeeld in een spouwmuur of op zolder zijn. Ze zijn het hele jaar door actief en kunnen helaas grote schade aanrichten aan uw pand. Ze knagen namelijk alles kapot, van meubilair tot aan kabels. Meestal weet u dat u last heeft van muizen omdat u er een ziet lopen in uw pand. Ook krassende geluiden in uw muren of plafond en het vinden van uitwerpselen of een nest zijn tekenen die wijzen op een aanwezige muizenplaag.

Wespen

Veel mensen zijn helaas wel eens door een wesp gestoken, het is een nare en pijnlijke ervaring die u natuurlijk liever niet wilt meemaken. U voorkomt het risico op een wespenplaag door op tijd in actie te komen wanneer u overlast heeft van dit vliegende ongedierte. Een wespennest kunt u het best niet zelf verwijderen. De wespen in het nest kunnen zich erg bedreigd voelen wanneer u het nest probeert te verwijderen en zullen u met meerdere tegelijk aanvallen. Een ongediertebestrijder verwijdert het wespennest op een veilige manier voor u, en geeft tips om een wespenplaag in de toekomst te voorkomen.

Houtworm

Houtworm is een houtaantaster die veel schade kan aanbrengen aan uw meubels of zelfs aan de constructie van uw pand. De aanwezigheid van houtrot veroorzakende schimmels trekken houtworm aan, zij gebruiken deze schimmels als voedsel. Houtworm is een verzamelnaam voor een aantal verschillende torren en kevers die afkomen op houtrot. Vanwege de lange levenscyclus van deze kever kan het wel een jaar duren voordat de houtworm volledig is verdwenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *