Veilig rijden in de herfst? Schakel een autogarage in Utrecht in

De herfst is weer begonnen. Wat betekent dit voor uw verkeersveiligheid?

Het herfstseizoen heeft weer haar intrede gedaan. Dit betekent ook veranderende weersomstandigheden op de weg. De wind gaat harder waaien, het regent meer en daar moet u als automobilist uiteraard wel goed op voorbereid zijn. U kunt ervoor kiezen een autogarage in Utrecht in te schakelen, maar er is nog meer wat u kunt doen om veilig deel te nemen aan het verkeer. In dit blog hebben wij alles wat u aan verkeersveiligheid kunt doen op een rijtje gezet.

Laat uw auto op tijd controleren op mankementen

Staat u onverwachts stil met uw auto in de regen? Dat is heel vervelend. U kunt dit voorkomen door uw auto tijdig te laten controleren. Zet een autogarage in Utrecht in voor een grondige wintercheck.

Controleer de staat van uw airconditioning

Zelfs in de winter is het van groot belang dat uw airconditioning op peil is. Indien er sprake is van vochtig weer, zullen uw ramen sneller beslaan. Uw zicht vermindert hierdoor sterk. Dit betekent dat er al gauw gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Een goed werkende airconditioning voorkomt ongelukken.

Zorg dat uw bandenspanning goed is

Een goede bandenspanning zorgt ervoor dat uw banden bij hevige regenval niet het contact met de weg verliezen. Dit gebeurt sneller bij een lage bandenspanning en daarnaast verliest u hierbij ook veel brandstof. Heeft u een hoge bandenspanning, dan maakt u slechter contact met het wegdek en heeft u meer kans op bandenslijtage. Controleer uw bandenspanning dan ook maandelijks.

Zorg voor voldoende ruitenvloeistof

Door alle rondvliegende bladeren en regen worden uw ruiten snel vies. U zet uw ruitenwissers aan en constateert dat de ruitenvloeistof op is. Deze situatie wilt u proberen te voorkomen. Zorg altijd voor een reservefles ruitenvloeistof en controleer regelmatig of uw ruitenvloeistof nog voldoende op niveau is.

Kijk of uw ruitenwissers goed werken

Merkt u dat uw ruitenwissers veel strepen achterlaten of veel geluid maken? Dan kan het zijn dat deze hoognodig aan vervanging toe zijn. Zorg dat uw ruiten schoon zijn, zodat u beter zicht heeft op het verkeer.

En dan nu veilig de weg op

Kortom, de juiste voorbereidingen zijn essentieel om veilig de weg op te gaan. U kunt uw voorbereidingen zelf treffen, maar u kunt er ook voor kiezen een gespecialiseerde autogarage in Utrecht in te schakelen. Wat kiest u? Wij hopen u middels dit blog van voldoende tips te hebben voorzien en wensen u veilige autoritten in de herfst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *