Verleng je dag met tuinkachels

Ook al gaan de temperaturen wat omlaag momenteel, dat geeft geen reden om binnen te blijven zitten. Kies voor een tuinkachel! Door je tuin te verrijken met dit mooie, warme element, kun je – zelfs in de herfst en winter – nog heerlijke late avonden in de buitenlucht doorbrengen. Beeld je eens in, terwijl het buiten al lekker donker wordt, zit jij nog gezellig met je partner, vrienden of familie in je sfeervolle tuin. De kachel geeft de benodigde warmte én zorgt voor een knus geheel. Wij zochten uit wat er zoal mogelijk als je besluit te kiezen voor een tuinkachel. Lees dit blog en ontdek alle mogelijkheden met tuinkachels!

Warmte, sfeer… én lekker eten

Er bestaan verschillende soorten tuinkachels. Van grote logge terracotta exemplaren, die vaak wat weg hebben van complete pizzaovens, tot praktische doch stijlvolle tuinkachels die gebaseerd zijn op bierfusten. Voor dit blog hebben wij ons gefocust op die laatste categorie. Deze kachels bieden namelijk enorm veel voordelen. Te beginnen met de gebruiksvriendelijkheid. Omdat deze tuinkachels niet zo zwaar zijn, zijn ze zeer eenvoudig te verplaatsen in je tuin. Wil je de ene dag bij het terras wat extra warmte hebben, de volgende dag bij het barretje middenin de tuin en de dag daarna juist weer bij de ligstoelen in de hoek? Met een bierfust tuinkachel kan het allemaal. En wat dit type kachel al helemaal mooi maakt, is dat het ook dienst kan doen als bbq! Kortom, tuinkachels bieden warmte, sfeer én lekker eten!

Wat moet ik me voorstellen bij een bierfust tuinkachel?

Het klinkt inderdaad heel erg gezellig, een bierfust kachel, eventueel inclusief bbq, maar hoe ziet zo’n tuinkachel er nou precies uit? Hoewel er verschillende maten bestaan, ziet elke bierfust tuinkachel er vrijwel hetzelfde uit. Deze tuinkachels zijn allemaal gemaakt van kwalitatief roestvrij staal, staan op 3 stabiele pootjes en zijn voorzien van een indrukwekkende hoge buis. Deze lange pijp maakt van jouw tuinkachel een ware eyecatcher. Sommige exemplaren zijn ook nog voorzien van 2 wieltjes, zodat het verplaatsen van de tuinkachel nóg eenvoudiger is. Wat ook handig is, is dat deze tuinkachels voorzien zijn van een deurtje met sluiting. Het onder controle houden van het vuur is dus erg veilig. Kortom, geen enkel avondje buiten, tuinfeest of bbq-uitje zal nog hetzelfde zijn met een tuinkachel!

Ga op zoek naar een specialist in tuinkachels

Ben je overtuigd van wat een bierfust tuinkachel (eventueel inclusief bbq-rooster) jou te bieden heeft? Ga dan op zoek naar een specialist in dit type tuinkachels. Zodra ook jij een tuinkachel in je tuin hebt staan, kun jij altijd optimaal genieten van je tuin. Inderdaad, zelfs in de herfst en in de winter bieden tuinkachels uitkomst!