convectorroosters

Stijlvolle convectorroosters die bij je interieur passen

Het onzichtbare verwarmingselement

Denk je erover om convectoren aan te schaffen? Dan haal je een zo goed als onzichtbaar verwarmingselement in huis. Het enige wat er aan de buitenkant te zien is van de convectoren is het rooster. Gelukkig kun je ontzettend veel verschillende soorten stijlvolle convectorroosters kopen. Wij vertellen je meer over het inrichten van je woning met deze stijlvolle convectorroosters.

Inrichten met stijlvolle convetorroosters

Wanneer je je huis trendy in wilt richten, kan het verwarmingselement een waar struikelblok zijn. Een radiator past namelijk niet bij elke inrichting. Er zijn wel stijlvolle modellen te krijgen die ook als decoratie functioneren. Deze passen bijvoorbeeld perfect in een modern interieur. Wil je na een tijdje de inrichting van je woning echter veranderen, dan kan het zo zijn dat de radiator er helemaal niet meer in past. Ook is een zogenaamde ‘designradiator’ een flink stuk duurder dan andere soorten radiatoren. Ten slotte heb je minder ruimte om je woning vervolgens in te richten, aangezien je niets tegen de muur kunt zetten of hangen waar de radiator staat. Convectoren, de vrijwel onzichtbare manier van verwarmen, bieden dan de uitkomst. Door de stijlvolle convectorroosters kunnen convectoren in elk interieur toegepast worden.

De verschillende materialen

Stijlvolle convectorroosters zijn in heel veel verschillende soorten te verkrijgen. Daarom is er altijd wel een optie die bij jouw interieur past. Zo zijn er verschillende mogelijkheden wat betreft materiaal:

  • Aluminium. Dit materiaal is verkrijgbaar in zilver, brons en lichtbrons en in zowel rolling design als lineair design.
  • Hout. Stijlvolle houten convectorroosters zijn verkrijgbaar in beuken, eiken en mahonie.
  • Roestvrijstaal. De roestvrijstaal modellen zijn te krijgen in rolling design, lineair design en cross design.

Mogelijkheden voor design

Je hebt dus de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende designs, het rolling, lineair en cross design. Het verschil tussen de designs is de richting van de spijlen van het rooster. Een lineair design heeft spijlen over de lengte van het convectorrooster, een rolling design heeft ze over de breedte, en bij een cross design worden de twee stijlen gecombineerd. Over het algemeen wordt het rolling design het meest gekozen, en daarom standaard aangeboden.

Convectorrooster compleet met afwerkframe

Je stijlvolle convectorrooster is natuurlijk niet compleet zonder afwerkframe. Deze worden meestal in twee stijlen aangeboden: in U-frame en in F-frame. Het verschil tussen de afwerkframes is de breedte van de rand van het convectorrooster. U-frames worden toegepast bij plavuizen, vloerbedekking, linoleum en gelijmd pvc, terwijl het F-frame beter geschikt is voor houten vloeren en laminaat.

Convectoren plaatsen

Ben jij van plan om convectoren te laten plaatsen? Dan raden we je aan om eens contact op te nemen met een leverancier die gespecialiseerd is in het plaatsen van convectoren. Zij zijn volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, stijlen en trends, en zij kunnen je voorzien van advies over de mogelijkheden die geschikt zijn voor jouw woning. Deze specialisten zullen je voorzien met een stijlvol convectorrooster dat precies bij jouw inrichting past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *