Steiger huren in Nijmegen

Steiger huren voor uw (bouw)project in Nijmegen

Bent u op zoek naar naar een steiger om veilig op hoogte te kunnen werken op uw bouwproject in Nijmegen? Dan zijn er een aantal zaken waar u op dient te letten. Er bestaan namelijk verschillende soorten steigers. Welke steiger u nodig heeft is namelijk afhankelijk van de klus die u te klaren heeft. In dit blog geven we u tips voor het huren van de juiste steiger voor uw project in Nijmegen.

1. Weet wat uw klus inhoudt

Wat moet er precies gebeuren, dat is de belangrijkste vraag die u zich moet tellen bij het huren van een steiger. Heeft u de steiger nodig voor binnen of buiten? Sommige bedrijven vragen namelijk een borg voor een buitensteiger. Ook hoe lang u de steiger nodig heeft is een belangrijke vraag.

Verder speelt ook de aard van de werkzaamheden een rol. Binnenschilderwerk vraagt namelijk om een heel andere steiger dan het leggen van een pannendak. Moet u alleen zelf naar boven? Of moet er ook veel (zwaar) materiaal mee? Dit is ook een belangrijke om te weten in verband met de maximale belastbaarheid van de steiger.

Met andere woorden, u moet helder voor ogen hebben waarvoor u de steiger nodig heeft, hoe hoog deze moet zijn en u moet weten of de steiger verrijdbaar moet zijn.

Waarom exact weten welke hoogte?

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken. Zorg ervoor dat u exact weet hoe hoog de steiger moet zijn. Te laag en u komt niet hoog genoeg. En te hoog bij binnen werken, dan komt u er ook niet bij omdat de steiger niet volledig kan worden opgebouwd vanwege de plafondhoogte.

Diverse soorten steigers

Er worden heel wat verschillende klussen uitgevoerd op hoogte. Voor elke klus is het belangrijk de juiste steiger te hebben. Voorbeelden van verschillende steigers die u kunt huren zijn:

  • Dubbele hefsteiger
  • Daksteiger
  • Trappentoren
  • Enkele hefsteiger
  • Rolsteiger

Meer informatie nodig?

Wilt u een steiger huren in Nijmegen en zeker weten dat u de juiste steiger huurt? Overleg dan vooraf met de verhuurder. Meer interesante artikelen over de bouw vindt u hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *